Een van de ergste hoofdstukken in Palestijnse schoolboeken

Als u wilt weten waarom Palestijnse kinderen geloven dat het vermoorden van Israëliërs modelmatig gedrag is, hoef je alleen maar naar een hoofdstuk in een van hun schoolboeken te kijken.

PA-schoolboeken worden bekritiseerd sinds Palestinian Media Watch (PMW) in 1998 het eerste rapport over hen schreef, en de nieuwste boeken zijn in sommige opzichten de ergste ooit. Eén hoofdstuk valt echter op door de openlijke promotie van terrorisme. Dit hoofdstuk, dat verschijnt in het Arabisch-taalboek van de vijfde graad dat in 2017 werd gepubliceerd, dient als een venster om de diep verwrongen waarden van de PA-leiding te begrijpen.

“Ieder van ons wil zijn zoals zij”
Het hoofdstuk begint onschuldig door het belang van helden voor nationale identiteit en nationale trots te benadrukken: “Helden hebben een belangrijke positie in elke natie … de mensen – zelfs als ze verdeeld zijn over veel dingen – ze zijn het allemaal eens over de trots op hun helden …

Het schoolboek gaat verder en leert studenten dat trots voelen niet genoeg is. De maatschappij neemt tal van actieve stappen om haar helden te eren: “[Wij] zingen hun lof, leren de geschiedenis van hun leven, noemen onze kinderen na hen, en noemen straten, pleinen en prominente culturele sites naaar hen …

Kortom, de maatschappij zorgt ervoor dat helden nooit worden vergeten. Ze hebben misschien in vroegere tijden geleefd, maar door straten en pleinen naar hen te vernoemen en hun lof te zingen, blijven deze helden voortleven in het Palestijnse bewustzijn. De volgende boodschap is het belangrijkst: de kinderen leren dat deze helden niet alleen herinneringen aan het verleden zijn, maar dat ze de rolmodellen zijn voor de toekomst: “Ieder van ons wil zijn zoals zij.”

Tot nu toe zijn deze boodschappen niet echt problematisch, maar dat verandert allemaal wanneer het schoolboek de 10 mensen presenteert die PA-opvoeders promoten als de rolmodellen die Palestijnse kinderen zouden moeten volgen. De lijst met Palestijnse helden omvat geen wetenschappers, geen artsen, geen ingenieurs, geen zangers, geen atleten, noch enige kunstenaar. Er zijn drie islamitische Nobelprijswinnaars in de wetenschap en twee in de literatuur, maar ze staan ​​niet op de lijst van Palestijnse helden.

‘Heldin’ Dalal Mughrabi
Wie zijn de Palestijnse helden dan volgens het PA-schoolboek? Het zijn 10 moslimstrijders uit de eerste eeuw van de islam tot en met de eenentwintigste eeuw. En mogelijk is de ergste naam op deze lijst van rolmodellen de terroristische massamoordenaar Dalal Mughrabi (plaatje hierboven).

Mughrabi leidde een team van terroristen die in 1978 een bus hebben gekaapt en 25 volwassenen en 12 kinderen hebben vermoord. Onder degenen die ze vermoordde toen ze een handgranaat gooide in de bus was een jonge Israëlische vrouw Rebecca Hohman en haar twee zonen: Ilan, drie jaar oud en Roi, zes jaar oud. Mughrabi, een kindermoordenaar, is de persoon die Palestijnse opvoeders kinderen vertellen om te zien als hun voorbeeld, iemand waarvan “iedereen er zo wil uitzien“.

Na het noemen van de 10 helden, benadrukt het PA-schoolboek dat er niemand beter is dan deze strijders: “Deze helden zijn de kroon van hun natie, ze zijn een symbool van haar glorie, ze zijn de beste van het beste, de beste van de nobele mensen.

Dat is niet het enige dat afschuwelijk is. Mughrabi werd gedood tijdens haar terroristische aanslag en anderen op de lijst werden gedood in de strijd. Het PA-schoolboek concentreert zich op hun dood en verheerlijkt hun bereidheid om te sterven: “Ze namen hun leven in hun handen en gooiden zich in de gevaren, zonder hun vastberadenheid te verliezen en zonder te verzwakken en zich over te geven. Sommigen van hen stierven als martelaren, sommigen stierven op weg naar het vervullen van hun verplichtingen, als helden.

Dus als het niet angstaanjagend genoeg was om de kinderen te vertellen dat ze moesten uitgaan en doden, leren PA-opvoeders hen dat “helden” bereid zijn om zonder vrees als martelaren te sterven. In de laatste zin van het hoofdstuk wordt hen geleerd wat dit voor hen betekent als ze dit heroïsche gedrag niet willen aannemen: “Bravo voor de helden en minachting voor de lafaards!

Het is tragisch dat de presentatie van Dalal Mughrabi als een heldin en rolmodel niet toevallig of geïsoleerd is, maar deel uitmaakt van een brede bijna sekteachtige aanbidding van Mughrabi onder leiding van de Palestijnse Autoriteit. Het PA Ministry of Education heeft vijf scholen en sportevenementen vernoemd naar Mughrabi. Stadspleinen en gemeenschapscentra dragen haar naam. Video’s met haar foto en verhaal worden geproduceerd en verschijnen regelmatig op Fatah- en PA-mediakanalen.

Elk jaar op de data rondom haar massamoord zorgen Fatah en de PA ervoor dat haar naam en gezicht regelmatig in het licht verschijnen. Er was een mars in Bethlehem om de oprichting van Fatah te vieren en drie gigantische posters leidden de parade. Twee posters hadden foto’s van Yasser Arafat, Mahmoud Abbas – internationaal bekende en erkende leiders van Fatah en de PA. De derde poster had de foto van Dalal Mughrabi. Dalal Mughrabi was geen leider. Ze was een terroristische moordenaar die één ding in het leven deed om haar beroemd te maken. En toch voltooit ze de PA-drie-eenheid met de PA-leiders.

Plaatje hierboven: Op 11 maart 1978 werden in deze autocar 37 dagjestoeristen vermoord door Dalal Mughrabi en haar bende criminelen

Deze cultusachtige aanbidding van moordenaars is fundamenteel voor het verdorven waardesysteem dat Palestijnse leiders hebben gepromoot sinds de oprichting van de PLO in 1965, en waarop de PA haar kinderen sinds 1994 heeft geïndoctrineerd. Het is niet verwonderlijk dat zoveel van de Palestijnse terroristen in de afgelopen jaren zijn tieners geweest, waaronder de recente moordenaar van de Israëlisch-Amerikaanse vader van vier, Ari Fuld. Het Palestijnse leiderschap zendt al decennia lang de boodschap ‘kill an Israeli – be a hero‘ uit en naar aanleiding van de resultaten is het duidelijk dat Palestijnse kinderen hebben geluisterd.

Dus dit zijn de keuzes die racen door de geest van Palestijnse kinderen die net een van de slechtste hoofdstukken in hun schoolboeken hebben bestudeerd: als ik, Palestijns kind, bereid ben om Israëli’s te vermoorden en een martelaar te zijn, dan zal ik dan de beste van het beste zijn, de kroon van mijn natie, de straten zullen naar mij vernoemd worden en ik zal een Palestijnse held zijn; als ik niet bereid ben om de Israëli’s te doden en een martelaar te zijn, dan ben ik een lafaard.

Als je een beïnvloedbaar kind was, welk pad zou je kiezen?


Bronnen:

♦ naar een artikel van Itamar Marcus “One of the worst chapters in Palestinian schoolbooks” van 24 oktober 2018 op de site van The Jerusalem Post

2 gedachtes over “Een van de ergste hoofdstukken in Palestijnse schoolboeken

  1. Palestijnse Nobelprijs? Arafat?
    De man was een Egyptenaar en vrede heeft hij ook niet gebracht.

    Like

    1. de ‘pelestijn’ abbas is ook niet wat hij zegt te zijn : zijn beide ouders waren migranten uit Algerije ,hij is geboren in Damascus maar vermoffeld /verdraaid in safed ,en dat is dus in Israel !! Arabische sprookjes worden ook NU nog verzonnen ! Wist je trouwens dat “mein kampf” op iedere basisschool in arabistan op de leestlijst staat ??

      Like

Reacties zijn gesloten.