Generaal-majoor Aviv Kochavi de nieuwe stafchef van het Israëlische leger

Plaatje hierboven: Toenmalig minister van Defensie Avigdor Lieberman (links) met IDF plaatsvervangend stafchef majoor-generaal Kochavi (rechts), op 23 oktober 2018 aan de grens met Gaza [beeldbron: Ariel Hermoni]

Vandaag werd de 54-jarige generaal-majoor Aviv Kochavi als de 22ste stafchef van de IDF ingezworen in de geschiedenis van het Israëlische leger (IDF/Tsahal).

Hij volgt hiermee luitenant-generaal Gadi Eisenkot op die sinds 16 februari 2015 de hoogste positie in de IDF bekleedde. te volgen. Generaal Kochavi was commandant van de Paratroopers Brigade, commandant van de Gaza Division, hoofd van Northern Command, hoofd van de militaire inlichtingendienst en ten slotte Eisenkot’s plaatsvervanger.

Kochavi werd in 1982 gerekruteerd bij de parachutisten en groeide snel doorheen de commandostructuur van eenheid naar compagnie naar bataljonscommandant, voordat hij in 2001 werd benoemd tot hoofd van de gehele divisie Parachutisten. Hij bevond zich dicht bij voormalig militair chef Benny Gantz, die posities vergelijkbaar met de zijne. Tegen het einde van zijn termijn promoveerde Gantz op veel oud-parachutisten en Kochavi werd gezien als betrokken bij deze benoemingen.

Video: PM Netanyahu’s Remarks at swearing-in of incoming IDF Chief-of-Staff Aviv Kochavi


Bronnen:

♦ naar een artikelNew IDF Chief of Staff: ‘A lethal, efficient, and innovative army’” en een artikelAviv Kochavi to take over as IDF chief of staff today” van 15 januari 2019 op de site van Arutz Sheva