Minister Galant in Judea & Samaria: Hier zal nooit een Palestijnse staat opgericht worden

Minister van Aliyah en Integratie Yoav Galant van de Likoedpartij, een oud-generaal van de IDF en lid van het Politiek-Veiligheidskabinet dat geleid wordt door premier Netanyahu, bezocht op zondag 13 januari ’19 de Regionale Raad van Mateh Binyamin in Samaria (aka de Westelijke Jordaanoever).

Tijdens zijn bezoek bezocht hij de Joodse gemeenschappen van Beit Aryeh, Neve Tzuf, Eli en Shilo. Minister Yoav Galant zei gisteren:

Oud-Generaal Yoav Galant

“Ik kwam hier om het Israëlische publiek, en vooral de inwoners van Judea en Samaria, te vertellen dat we niet de oprichting van meer dan één staat ten westen van de rivier de Jordaan toestaan. Een Palestijnse staat zal hier niet worden gevestigd.

Dit is de plaats voor een Joodse, Zionistische en democratische staat, de staat Israël op grond van het recht van onze voorvaderen. We zullen werken aan het realiseren van soevereiniteit in heel Judea en Samaria en de vestiging van de nederzetting vergroten. Alleen de nederzetting is de sleutel om vast te houden aan soevereiniteit en Zionisme.

Judea en Samaria zijn de oostelijke defensiegordel van de staat Israël. Iedereen die de veiligheid van Israël probeert te schaden, draagt ​​de verantwoordelijkheid. We zullen elke terrorist bereiken, hij zal zijn leven beëindigen in de gevangenis of op een begraafplaats, er is geen derde optie.”

Tot voor enkele weken geleden was Galant minister van Volkshuisvesting namens de centrumpartij Kulanu (geleid door Moshe Kahlon), voordat hij Kulanu verliet en zich bij de Likoedpartij aansloot, nadat hij ontslag had genomen van de Knesset en zijn ministeriële positie vacant stelde.

Vorige week werd minister Yoav Galant, oud-generaal en voormalig bevelhebber van het Zuidelijk Commando van de IDF, benoemd tot minister voor Aliyah en Integratie en werd hij officieel verwelkomd door premier Binyamin Netanyahu binnen de Likoedpartij.


Bronnen:

♦ naar een artikel van Hezki Baruch “‘There will be no Palestinian state here’ – Minister Yoav Galant visits Judea and Samaria: We will find every terrorist, he will end his life in prison or a cemetery” van 14 januari 2019 op de site van Arutz Sheva

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.