Palestijnse Autoriteit legt schuld voor drugsverslaving onder jongeren bij Israël

Het beleid van de Palestijnse Autoriteit is gericht op het demoniseren van Israël op verschillende manieren. Vaak verwijt het Israel voor zijn problemen binnen de Palestijnse samenleving en zelfs de problemen van de hele Arabische wereld.

Tijdens een recente conferentie hebben een PA-minister en twee Palestijnse universiteitsleiders Israël de schuld gegeven van het Palestijnse drugsprobleem, door te zeggen dat Israël opzettelijk drugs verspreidt onder Palestijnse jongeren om de jonge generatie schade toe te brengen en “frustratie, ziekte en economische en sociale gevolgen te creëren”.

PA Minister van Plaatselijke Autoriteiten Hussein Al-A’araj heeft verklaard dat Israël opzettelijk drugs in de Palestijnse samenleving toestaat om het te schaden. In het nieuwsbulletin van 24 december 2018 op de officiële openbare Palestijnse omroep, zei Al-A’aray:

Wij als overheid, het leiderschap, een burgermaatschappij en gemeenten moeten aandacht besteden aan deze plaag [van drugs] die onze samenleving heeft geïnfiltreerd door de Israëlische bezetting, die ernaar streeft een situatie van frustratie, ziekte en economische en sociale gevolgen te creëren die onze vastberadenheid en de realisatie van ons nationale project beperken.

Zowel de president als de decaan van Al-Quds University herhaalden deze PA-laster en benadrukten dat Israël “de gesel van drugs toebrengt” aan de Palestijnse samenleving en dat Israël drugs gebruikt om “een oorlog” tegen jonge Palestijnen te voeren. De decaan van hoger onderwijs en wetenschappelijk onderzoek beweerde zelfs dat Israël “speciale agentschappen” heeft die “de drugs verdelen en hun overdracht vergemakkelijken”.

Dr. Younes Amr, president van de Al-Quds Open Universiteit:

“Deze plaag is erg gevaarlijk in alle samenlevingen. We hebben gemerkt dat deze plaag gevaarlijker is [voor ons in het bijzonder], omdat de bezetting tegen ons vecht en het ons toebrengt … “

De decaan voor Hoger Onderwijs en Wetenschappelijk Onderzoek aan de Al-Quds Open Universiteit, Dr. Hosni Awad, verklaarde op 24 december 2018 op de openbare ormroep PA TV:

“Dit is een oorlog. De plaag van drugs is niet minder ernstig dan de rest van de aanvallen en oorlogen die door de Israëlische bezetting tegen het Palestijnse volk zijn uitgevoerd. Dit is een verklaarde oorlog die gericht is tegen de jongeren, en vooral in Jeruzalem … Er zijn speciale agentschappen binnen de Zionistische bezetting om de drugs te verdelen en hun overdracht te vergemakkelijken.

Op dezelfde conferentie beschuldigde Abdallah Aliwi, de commandant van de Anti-Drugs Politie Eenheid van de PA, Israël ervan een oogje dicht te knijpen voor de omgang met drugs op de West Bank. Hij zei hierover in het programma Palestine This Morning op de openbare omroep PÄ TV op 26 december 2018 het volgende:

“Ik denk dat de schuldigen met de vinger moeten worden gewezen. Daarom verwijs ik naar de bezetting in dit kader, aangezien de drugsdealers doen wat ze willen in alle Palestijnse gebieden onder de neus van het Israëlische leger, maar er zijn geen afschrikwekkende activiteiten tegen hen of monitoring, en ze doen en laten wat ze willen in deze gebieden.”

De auteur van een opiniestuk in het officiële dagblad van de PA, verklaarde dat drugs “het nummer één wapen van de vijand” zijn en dat Israël “alles in het werk stelt om de cannabiskwekers te beschermen” en “hen [de] voorwaarden en kansen biedt om hun populaire en giftige kruidenkogels te laten groeien.”

De schrijver, Muwaffaq Matar, bood ook een verklaring waarom drugs thans een “wapen” voor Israël zijn geworden. Matar in het officiële dagblad van de PA Al-Hayat Al-Jadida van 29 november 2018:

“Dit komt omdat de bezetter en de kolonialisten niet in staat zijn om de Palestijnen te doden met de kogels van hun geweren, hun granaten en dergelijke, maar de ‘criminele boeren van de dood’ kunnen deze geweldige dienst leveren via ‘de drugskogels”.


Bronnen:

♦ naar een artikel van Itamar Marcus en Nan Jacques Zilberdik “PA libel: Israel has deliberate policy of spreading drugs to harm Palestinian youth” van 13 januari 2019 op de site van Palestinian Media Watch (PMW)

♦ een artikel op deze blogPalestijnen verspreiden de kwakkel dat Israël hen verslaafd maakt aan illegale drugs” van 29 augustus 2018 en een artikelGazaanse kinderen onder het juk van Hamas: sexueel misbruik, drugs en wanhoop” van 13 november 2017 en een artikelSharia in Gaza: Hamasmilitanten breken in het openbaar botten en benen van drugsverslaafde +video” van 29 oktober 2013 en een artikelGazaanse drugs- en wapensmokkelaars bedreigd met werkloosheid wegens Egyptische blokkade” van 8 oktober 2013

3 gedachtes over “Palestijnse Autoriteit legt schuld voor drugsverslaving onder jongeren bij Israël

 1. Je hebt wel groot deel gelijk !:: ook Israëlische jongelui waarderen een lijntje en een blowtje – Urkse probleempjes ! maar in gaza is er een ernstig “tramadol” probleem !
  zeer verslavend opiaat uit pakistan- wekt psychose’s en angstaanvallen op ! hamasbobo kaled meshaal is hiervan de dealer , leeft als een koning in qatar en schuift af en toe een fooitje naar gaza ! van je familie moet je het maar hebben !!

  Like

 2. Wat maak je toch druk. Al sinds heugenis wordt terrorisme gefinancierd door drugshandel. Daar hebben de Russen last mee gehad, de Chinezen, in Zuid-Amerika is het nog steeds een probleem. In Nederland is die stevig in Marokkaanse (Rif) en Turkse handen. Al die lui in Europa die die ideeën overnemen maken zich alleen maar ongeloofwaardig. Het is een internationaal probleem. Er zijn internationale cijfers. Het is geen links of rechts probleem.
  Die lui die de ideeën van de PA overnemen zijn ziende blind en horende doof. Ik denk eerder dat ze best wel weten dat het onzin is. Dat is toch juist het kenmerk van vooroordelen en rassenhaat?

  Like

 3. Om tot zo een conclusie te komen moet je inderdaad doorleren op hoger niveau.

  Het probleem ligt niet zozeer in de uitspraken van deze palestijnse ‘intellectuelen, tenslotte bestaan er ook in intelligentie bepaalde niveaus, maar dat die uit het Westen deze onzin overnemen.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.