Waarom Iran Palestijnse terroristen financiert

Plaatje hierboven: Teheran, 1 januari 2019. Ziad al-Nakhala (links), de leider van de Palestijnse terreurgroep Islamitische Jihad (PIJ) in de Gazastrook, ontmoette er Hassan Rouhani (rechts), de president van Iran [beeldbron: Press TV]

In overeenstemming met het aloude beleid van financiering van iedereen die Israël wil vernietigen of Joden wil doden, heeft Iran besloten om de families van de Palestijnen uit de Gazastrook die tijdens die aanvallen op Israël zijn gedood, een toelage te betalen. Het besluit verwijst naar de Palestijnen die werden gedood tijdens de wekelijkse door Hamas gesponsorde rellen langs de grens tussen Gaza en Israël; zij begonnen in maart 2018 onder de mom van de “Terugkeermars”.

Wat zijn de implicaties van het Iraanse besluit? De boodschap van Iran aan Palestijnse gezinnen: “Stuur je kinderen naar de grens met Israël om te sterven voor geld en een goed leven. Met andere woorden, Iran vertelt Palestijnse gezinnen dat de beste manier om hun levensomstandigheden te verbeteren is door hun kinderen te sturen om een Jood te doden of te verwonden. Een boodschap die waarschijnlijk luid zal weerklinken onder de Arabieren en niet alleen de Palestijnen.

De uitbreiding van de Iraanse invloed in het Midden-Oosten in het algemeen en de Palestijnse gebieden in het bijzonder begon tijdens de regering-Obama, die een oogje dichtkneep voor de agressieve intenties van Iran, en die later een beleid van verzoening ten opzichte van de moellahs begon. Onder de regering-Obama moeten de Iraniërs het gevoel hebben gehad dat ze een vergunning hadden om te doen wat ze wilden. Daarom laten ze zich tegenwoordig gelden in niet alleen de Gazastrook en Libanon, maar ook in Syrië, Jemen, Libië en Irak.

Het is geen toeval dat het besluit komt kort nadat de zogenaamde “gematigde” president van Iran, Hassan Rouhani, Israël een “kankergezwel” en een “nepregime” noemde, door westerse landen opgericht om hun belangen in het Midden-Oosten te behartigen.

De opmerkingen van Rouhani zijn een verdere bevestiging van het openlijk verklaarde doel van Iran om Israël te vernietigen.

De Iraanse leiders en hun Palestijnse bondgenoten verdienen lof voor het eerlijk en openhartig uiten van hun bedoelingen. Vroeger in het jaar, noemde de hoogste leider van Iran, Ali Khamenei, Israël een “dolle hond” en zei dat de islamitische wereld zich tegen de Joodse staat zou moeten bewapenen.

Vorig jaar onthulden de Iraniërs een digitale aftelklok die nog 8411 dagen telde tot wat de “vernietiging van Israël” zou zijn. De voorspelling is gebaseerd op een verklaring van Khamenei in 2015, waarin hij zei dat er tegen 2040 “niets” meer over zou zijn van Israël.

Het besluit om de families van Palestijnse terroristen te financieren werd aangekondigd tijdens een conferentie van The World Forum for Proximity of Islamic Schools of Thought, een forum dat in 1990 in opdracht van Khamenei werd opgericht voor een verzoening tussen verschillende islamitische scholen en takken. Het besluit werd aankondigd door Mohsen Araki, de leider van het forum. Hij stelde dat Iran had beslist om de families van de Palestijnen die aan de grens tussen Gaza en Israël zijn gedood “te adopteren”. Wanneer de Iraniërs spreken over het “adopteren” van iemand, bedoelen ze dat Teheran zal zorgen voor de families van degenen die zich op Joden richten en hen alles zal geven wat ze nodig hebben, inclusief geld, gezondheidszorg en onderwijs.

De Palestijnse bondgenoten van Iran, Hamas en de Islamitische Jihad, juichten het besluit al snel toe. Zij noemden het een “positieve stap in de richting van het verenigen van moslims”. In de woorden van Islamitische Jihad-leider Khaled al-Batsh: “De islamitische natie heeft geen andere keuze dan verenigd te zijn. Wij hopen dat de rest van de Arabieren en moslims het voorbeeld zullen volgen en de marsen en het opheffen van de blokkade [opgelegd aan de Gazastrook] zullen steunen”.

De Iraniërs nodigden zelfs hoge Hamas-ambtenaren uit om de conferentie bij te wonen; nog een signaal van Teherans voortdurende steun aan de in Gaza gevestigde terroristische groepering, die ook streeft naar het uitroeien van Israël. De delegatie van Hamas werd geleid door Mahmoud Zahar, die in de Gazastrook wordt beschouwd als de “opperbevelhebber” van de militaire vleugel van Hamas, Izaddin al-Qassam.

Iran levert de middelen aan iedereen die de doelstelling van de Islamitische Republiek deelt om Israël uit te schakelen. Hezbollah heeft miljarden dollars van de Iraniërs ontvangen om zich voor te bereiden op de volgende oorlog tegen Israël. Hamas en de Islamitische Jihad in de Gazastrook hebben van Iran politieke, financiële en militaire hulp gekregen om hun aanvallen op Israël voort te zetten.

De acties van Iran zijn niet alleen gericht tegen Israël, maar ook tegen de VS. Zoals Hussein Sheikh al-Islam, een hoge ambtenaar van het Iraanse ministerie van Buitenlandse Zaken, uitlegt: “Het laatste besluit [om Palestijnse gezinnen te financieren] is gericht op het ondersteunen van de Palestijnen die lijden onder Amerikaanse samenzweringen om de Palestijnse zaak en rechten te elimineren”.

Voor de duidelijkheid: Iran geeft niets om de Palestijnen. Iran wil Israël wegvagen, en indien mogelijke tevens de VS, blijkens de uitbreiding naar Zuid-Amerika.

Het lijkt erop dat sommige moellahs in Iran de door Khamenei voorspelde vernietiging van Israël in 2040 niet kunnen afwachten. Het aan de families beloofde Iraanse geld is bedoeld om andere Arabieren en moslims aan te moedigen om hun kinderen raketten op Israël af te laten vuren en om met stenen en vuurbommen naar Israëlische soldaten te gooien.

Het geld gaat niet naar de bouw van medische klinieken of scholen in de Gazastrook. Iran is bereid zijn strijd tegen Israël en de VS voort te zetten tot de laatste Palestijn, Arabier of moslim. In feite zouden de moellahs veel meer Arabieren en moslims willen zien sterven als dat de jihad tegen Israël en de VS zou stimuleren. De vraag is of de internationale gemeenschap zal toestaan dat dit plan wordt voortgezet, of wordt zij zich ook nog eens ooit bewust dat Iran niet alleen Israël en de VS in het vizier heeft?


Bronnen:

♦ naar een artikel van Bassam Tawil “Why Iran Funds Palestinian Terrorists” van 3 december 2018 in een vertaling door W.J. Jongman en H. Sleijster op de site van The Gatestone Institute

Een gedachte over “Waarom Iran Palestijnse terroristen financiert

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.