In Parijs en Lyon was de Rothschild-bank doelwit van antisemitische Gele Hesjes

Plaatje hierboven: De Franse antisemitische komiek Dieudonné (midden) is intussen opgedoken in de Gele Hesjes-beweging (Gilets Jaunes). Hij maakte van de gelegenheid gebruik om zijn omstaanders en sympathisanten de Quenelle-groet aan te leren, aka de omgekeerde Hitler-groet [beeldbron: Media Press]

Voor de tweede keer sinds het begin van de Gele Hesjes-beweging, was de Rothschild Bank in de Rue Auguste Comte het doelwit voor protestacties op woensdag 9 januari 2019. De dag ervoor ging een handvol gele hesjes ook naar een van de hoofdkantoren van de investeringsbank in het 8se arrondissement van Parijs.

Tussen de 25 en 30 Gele Hesjes trokken afgelopen woensdag naar de kantoren van de private bank Edmond Rothschild Corporate, berichtte Progress. Op het asfalt van de Rue Auguste Comte, kalkten zij een rode bom met daarop “Rothschild Rends l’argent” (Rothschild heeft het geld).

Een van hen verklaarde de keuze voor deze bank – die de Franse president Emmanuel Macron als bankier tewerkstelde in 2008 – als ‘symbolisch’ voor ‘la haute finance‘. Het establishment was al het voorwerp van een bijeenkomst van Gele Hesjes op 29 december ’18.

Aangekondigd op sociale netwerken was de actie van woensdag gespot door de politie, die in de vroege ochtend twee politiebusjes had gemobiliseerd. De ingang van de werknemers van de bank werd dus gefilterd tijdens de kalmte vooraleer de Gele Vesten naar de bank Palatine trokken op de Place des Cordeliers.

Een dag eerder in Parijs ging een handjevol gele vesten ook naar een van de kantoren van de Rothschild Bank en riepen op tot handhaving van ‘psychologische en pacifistische druk’ op een bank die werd aangewezen als “l’antre du problème” (het web van het probleem).

Plaatje hierboven: Op de sociale media veelvuldig verspreidde antisemitische poster op de Portugese complot- en UFO site ‘O Evento‘ waarbij de 82-jarige Britse bankier Baron Jacob Rothschild door de drek wordt gesleurd. De Baron is ook erevoorzitter van het Instituut voor Joods Beleids Onderzoek (JPR) [beeldbron]

Gilets Jaunes in de Bank Lazard van Parijs


Bronnen:

♦ naar een artikel van Mathilde Régis “À Paris et à Lyon, la banque Rothschild ciblée par des Gilets Jaunes” van 10 januari 2019 op de site van Lyon Capitale

♦ een artikel op deze blogAntisemitisme onder de demonstranten van de Gele Hesjes demoraliseert de Franse Joden” van 13 januari 2019 en een artikelSurprise! Gele hesjes gaan de antisemitische toer op in Parijs” van 14 december 2018

2 gedachtes over “In Parijs en Lyon was de Rothschild-bank doelwit van antisemitische Gele Hesjes

  1. Het ‘web van het probleem is dat de hersen kwabben, zenuw & glia cellen bij deze protesterende hesjes nooit aan elkaar zijn gegroeid.

    Hierdoor zijn er open gele plekken ontstaan waar bij normale mensen werkende hersenen zijn.

    Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.