De Verenigde Naties en diens Palestijnse vluchtelingenfabriek aan de kaak gesteld

Plaatje hierboven: Inkompoort van het Palestijnse vluchtelingenkamp AIDA van de UNRWA ten noorden van Bethlehem in Judea, links het VN-kantoor. De poort heeft de vorm van een sleutelgat met een grote sleutel er bovenop, symbool van de Palestijnse “terugkeer naar Israël”. Aldus houdt de VN mee de Palestijnse illusie op terugkeer in stand. Iemand zal die Palestijnse nakomelingen van vluchtelingen ooit eens moeten vertellen dat er nooit zal teruggekeerd worden naar iets waar ze zelf nooit zijn geweest noch hebben gewoond.

De nieuwe campagne van de voormalige Israëlische ambassadeur bij de Amerikaanse Ron Prosor pakt de absurditeit aan van het verhaal van de Palestijnse vluchteling door het succesvolle leven te laten zien van negen afstammelingen van Arabieren die in 1948 Israël verlieten maar zich nog steeds als vluchteling identificeren.

Een paar maanden geleden schreven onderzoekers Adi Schwartz en Einat Wilf in een artikel over hun boek ‘The War for Return‘ dat kinderen in vluchtelingenkampen die door het VN-Hulp- en Werkagentschap voor Palestijnse Vluchtelingen in het Nabije Oosten (UNRWA) worden gerund door hart van de verhalen van hun ouders en grootouders over het verlaten van Israël tijdens en na de Onafhankelijkheidsoorlog van 1948.

Soms leek het erop dat ze het zelf hadden ervaren. De indoctrinatie in de kampen was zo intensief dat kinderen “de huizen tot in de kleinste details beschreven die ze hadden achtergelaten met ingerip van de kleur van de gordijnen, de vorm van de ramen enz. konden beschrijven. De tuin en de geur van de bloemen.”

Later, toen ze geïnterviewd werden voor verschillende studies, gaven de kinderen toe dat als ze niet het schoolonderwijs van de UNRWA hadden gevolgd, ze hun identiteit hadden verloren en geassimileerd zouden zijn in de samenleving die hen omringde.

Video: Wat leren Palestijnse kinderen in UNRWA scholen?

Thans is het Abba Eban Instituut voor Internationale Diplomatie in het Interdisciplinaire Centrum Herzliya bezig geweest met het ‘blootleggen’ van de uitgesproken niet-vluchtelingen levens van veel van deze kinderen die zijn opgegroeid, carrières hebben opgebouwd, beroepen hebben geleerd en soms rijk zijn geworden.

De campagne, getiteld ‘Double Identity’, is het geesteskind van de instituutsdirecteur en voormalig Israëlisch ambassadeur van de U.N. Ron Prosor en zijn team. Het richt zich op individuen uit de tweede, derde en vierde generatie van het nooit eindigende Palestijnse vluchtelingendom.

De tentoonstelling vertegenwoordigt een nieuwe dimensie van de campagne voor publieke diplomatie die Israël voert tegen de VN Het instituut wil dat de UNRWA wordt gesloten door te worden samengevoegd met het Bureau van de Hoge Commissaris van de VN voor vluchtelingen (het VN-agentschap voor alle andere vluchtelingen wereldwijd) met een duidelijk mandaat om de Palestijnse vluchtelingstatus te vernietigen in plaats van deze voor eeuwig te bewaren, zoals tot nu toe is gedaan.

Het unieke vluchtelingenmechanisme dat de V.N. voor de Palestijnen heeft gecreëerd, heeft in de loop van zeven decennia 5.3 miljoen vluchtelingen gecreëerd, hoewel slechts ongeveer 700.000 Arabieren Israël verlieten in 1948, van wie de meesten niet langer in leven zijn. Onderzoek herhaalde in het algemeen het verhaal van de Palestijnse vluchtelingstatus, die van generatie op generatie overgaat, met kinderen, kleinkinderen, achterkleinkinderen en achter-achter-kleinkinderen die ook nu niet bereid zijn hun ‘recht op terugkeer’ op te geven.

Thans starten Prosor en zijn stafleden een andere campagne voor de publieke opinie in de VS, één met foto’s en levensfasen van negen mensen die de absurditeit van het eeuwigdurende Palestijnse vluchtelingendom illustreren. Al het materiaal in de tentoonstelling werd verzameld uit open bronnen, meestal teksten die door de negen mensen werden geschreven of gepubliceerd op sociale media of op verschillende internetsites.

Drie mensen vertegenwoordigen de jongste generatie ‘vluchtelingen’ in de Double Identity-campagne: Tareq Abu Nahel, Hoda Daoud en Batoul Bilali, allen in de twintig. Hun levensverhalen onderscheiden zich door een gebrek aan onderscheid. Ze verschillen niet van andere mensen van hun leeftijd die comfortabel in het Westen wonen, en Prosor en zijn team kozen ze om het gezicht van twintiger Palestijnse vluchtelingen te modelleren juist omdat het niet duidelijk is welke aspecten van hun leven ze als vluchteling verdienen -status.

Lees hier de levensverhalen van deze negen ‘vluchtelingen’.

Prosor onderstreept dat Double Identity het debat over UNRWA van de macro naar de micro wil brengen en laat zien wie de Palestijnen – die zichzelf vertegenwoordigen of door anderen worden afgeschilderd als vluchtelingen die steun van de UNRWA verdienen – echt wel zijn.

Als de grootvaders en grootmoeders van deze mensen en mensen zoals zij vluchtelingen waren van elders in de wereld, zouden ze zich al voorgoed hebben gevestigd en niet het recht hebben om de vluchtelingenstatus aan hun kinderen over te dragen,” zegt Prosor. “Vanwege de scheve manier waarop de VN en de UNRWA het Palestijnse vluchtelingenstatus blijven bepalen, kunnen deze jonge mensen een regelmatig, succesvol leven leiden maar zichzelf toch ‘vluchtelingen’ blijven noemen,” aldus Prosor.

Bij het plaatje hierboven (cijfers van UNRWA zelves!). Op nauwelijks vier jaar tijd is het aantal Palestijnse vluchtelingen met 600.000 eenheden toegenomen tot bijna 6 miljoen, om de simpele reden dat de vluchtelingenstatus erfbaar is en doorgegeven wordt van vader op zoon en dat tot in der eeuwigheid.

Het Abba Eban Instituut heeft ontdekt dat UNRWA een gemiddeld van $ 250 per jaar voor elk van de 5,3 miljoen Palestijnse vluchtelingen (2012), vergeleken met de gemiddelde $ 60 dollar van het VN-vluchtelingenbureau voor elk van de 68 miljoen andere vluchtelingen wereldwijd.

De werkverschaffing door en binnen de UNRWA wijst ook op een opgeblazen gevoel. Enerzijds zijn er ongeveer 10.000 mensen aan de slag voor het algemene U.N. Refugee Agency, terwijl anderzijds de UNRWA – dat een aantal behandelt dat overeenkomt met 8% van het aantal vluchtelingen onder het gezag van het U.N. Refugee Agency – drie keer zoveel mensen tewerkstelt, ongeveer 30.000.

De V.N. zal UNRWA en het U.N. Refugee Agency niet samenvoegen zonder zwaar onder druk te worden gezet om dit te doen. De Double Identity-campagne en andere publieke diplomatie over de kwestie van de UNRWA en de vluchtelingen … zullen helpen de publieke opinie te verenigen ter ondersteuning van de druk die de VS en Israël op de VN uitoefenen. Het doel is om een ​​einde te maken aan dit [UNRWA] schandaal, dat zelfs nu nog vluchtelingenkampen onderhoudt die zijn uitgegroeid tot broedplaatsen voor haat en terrorisme tegen Israël,” zegt Prosor.


Bronnen:

♦ naar een door Brabosh.com ingekort artikel van Nadav Shragai “Pretend refugees” van 11 januari 2019 op de site van Israel Hayom

2 gedachtes over “De Verenigde Naties en diens Palestijnse vluchtelingenfabriek aan de kaak gesteld

  1. De vluchteling Multi National UNWRA zal zolang blijven bestaan als de EU als grootste financiele donor belastinggeld blijft doorsluizen naar educatieve haatscholen, militaire jeugdkampen en raketten & tunnels.

    Het is te schandalig voor woorden dat bewoners van Europa gedwongen worden hiervoor op te draaien.

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.