Familie van Arabische Likoed-kandidate keert zich van haar af

Wanneer een familielid voor een zetel in het parlement kandideert, zou je verwachten dat de familie trots is en haar ondersteuning toont. Maar in het geval van Dima Taya (foto), een islamitische Arabische uit de Arabisch-Israëlische stad Qalansawe, is exact het tegenovergestelde gebeurd.

Slechts enkele dagen nadat de 25-jarige Dima Taya verklaarde om bij de verkiezingen naar een plek op de lijst van de partij Likoed te kandideren, publiceerde haar familie een door vele familieleden ondertekende brief, waarin ze verklaart dat ze zich van haar afkeert en geen contact meer met haar zou opnemen.

In de brief staat: “Wij, de familie Taya uit Qalansawe, verkondigen het volk dat we ons van de woorden van Zidan Taya (opm.: haar volledige familienaam) distantiëren. Wij veroordelen haar uitspraken in de media en wijzen ze af. Alles wat zij gezegd heeft, weerspiegelt alleen maar haar mening en niet de onze. We benadrukken dat we geen contact met haar opnemen en haar niet zullen ondersteunen, totdat zij haar uitspraken en meningen terugneemt en terugkeert naar haar religie en haar volk, waartoe ze behoort.”

Zoals de nieuwssite “Ynet” bericht, zei een familielid dat iedereen heel teleurgesteld in haar zou zijn. “Dat toont alleen maar haar zwakte. Zo zal ze nooit vooruitkomen in de Arabische samenleving en schaadt ze alleen zichzelf”, zei hij verder. Men zou Likoed en haar voorzitter kennen, in wiens ambtsperiode 15 huizen in Qalansawe vernietigd zouden zijn. Dina zou daar niets over gezegd hebben, zei hij.

Op de dag van de aankondiging dat zij zich kandidaat stelt voor een plaats op de lijst van Likoed was Dima Taya in veel Israëlische tv-studio´s te gast. In een interview met de zender “Keshet 12” vertelde ze dat ze al zes jaar lid van Likoed zou zijn. Ze zou er trots op zijn om als eerste moslima te kandideren voor een plek op de Likoed-lijst. Op de vraag wat ze zou vinden van de omstreden zogenaamde natiestaat-wet, antwoordde ze dat de wet geen van de in Israël levende minderheden zou discrimineren. Alle burgers van de staat zouden dezelfde rechten hebben. De wet zou niemand kwetsen.

Dima Taya woont tegenwoordig in Kfar Manda, een stad 16 kilometer ten noordwesten van Nazareth. Ze werd al bekend door een video, waarin ze zich tijdens een gesprek met een Arabische journalist inzette voor Israël. Ze is veel van plan. Mocht ze in de Knesset (Israëlisch parlement) gekozen worden, dan wil ze zich heel graag blijven inzetten voor het aanzien van Israël en invloed uitoefenen op de Arabische samenleving. “Als islamitische vrouw kan ik de Arabische samenleving voor diegenen behoeden die de staat Israël onrecht aandoen”, zei ze. Ook wil ze graag tegen de BDS-beweging blijven vechten.

Hoe zal haar familie reageren wanneer zij daadwerkelijk een reële plek op de lijst van Likoed zou krijgen en na de verkiezingen als afgevaardigde in de Knesset zou zitten?

door NAI Redaktion

Muslim Arab Dima Taya denies Israel as an Apartheid state on Musawa TV


Bronnen:

♦ naar een artikelIsraeli Arab Activist Dima Tayeh Defends Participation in Anti-BDS Delegation: Israel Is My Country and I Am Proud of It” van 13 oktober 2017 op de site van MEMRI

♦ artikel in een vertaling uit het Duits door E.J. Bron van een artikel “Familie von muslimischer Likud-Kandidatin wendet sich von ihr ab” op de site van Israel Heute van 10 januari 2019.

Een gedachte over “Familie van Arabische Likoed-kandidate keert zich van haar af

  1. Israelische Arabieren die het land waar ze wonen willen opbouwen worden uitgesloten door een kleine groep fanatici.

    Gelukkig is dit maar een kleine groep want de meeste Israelische Arabieren participeren prima in de maatschappij…..van universiteits lectoren tot medische professoren, van rechters, zelfstandige entrepeneurs & high tech medewerkers….tot in de IDF.

    De Arabische lijst is daarom ook uitelkaar gebarsten omdat ze alleen bezig waren met ‘de palestijnen’, niets voor hun eigen mensen deden en vooral bezig waren om de staat Israel democratisch te verguizen in de Knesset & de wereld.

    Gelukkig zijn er vele positieve & sterke vrouwen zoals Dima Taya in Israel.

    Like

Reacties zijn gesloten.