De VN verkoos Jemen tot vice-president van de organisatie die gendergelijkheid promoot

Plaatje hierboven: Hillel Neuer (UN Watch): “Waarom houden dictators toch zo immens veel van de Raad voor de Mensenrechten van de Verenigde Naties (UNHRC)?” Omdat Israël, de Jood onder de Naties, tussen 2006 en 2016 68 keer werd veroordeeld door de UNHRC. En de dictatoriale regimes in de wereld? Nulkommanul. Je zou voor minder blij zijn …

Via de onschatbare Hillel Neuer leerde ik dat de VN Jemen hebben verkozen tot vice-president van de organisatie die gendergelijkheid promoot. Je moet zijn hele tweet-storm lezen. Jemen is geen vrouwvriendelijke plek.

Maar dit is nog een ander voorbeeld van hoe de slechtste actoren massaal naar de organisaties vliegen die belast zijn met het ‘oplossen’ van verschillende problemen. Mensenrechtenschenders jagen als motten naar een vlam om bovenop mensenrechtenorganisaties te zitten, juist omdat dat de beste manier is om zichzelf te beschermen tegen internationale veroordeling en te vaak de internationale woede op Israël te richten.

Een waakhondorganisatie op het gebied van de mensenrechten veroordeelde vandaag de verkiezing van de VN van Jemen, het slechtste land ter wereld op het gebied van gendergelijkheid, tot vice-president van de Executive Board van UN Women, de entiteit van de Verenigde Naties voor gendergelijkheid en empowerment van vrouwen.

“Jemen uitverkiezen om de rechten van vrouwen te beschermen is als het aanstellen van een pyromaan als chef van de brandweer,” zei Hillel Neuer, directeur van UN Watch, een niet-gouvernementele mensenrechtengroep uit Genève. “We roepen VN-chef Antonio Guterres en hoge commissaris voor mensenrechten Michelle Bachelet op om zich uit te spreken tegen deze absurde en moreel weerzinwekkende beslissing, die absoluut de verkeerde boodschap stuurt van de organisatie die verondersteld wordt vrouwen tegen discriminatie te beschermen.

Jemen stond op de 149ste plaats op 149 landen in het Global Gender Gap Report van vorig jaar, geproduceerd door het World Economic Forum (WEF). Jemen staat aldus op de laatste plaats inzake gendergelijkheid en is daarmee het meest vrouwonvriendelijke land ter wereld.

“Hoe kon de VN kiezen voor Jemen, een land dat genitale verminking van vrouwen tolereert, de ziekenhuisopname van vrouwen weigert zonder de toestemming van een mannelijk familielid, en de getuigenis van een vrouw als de helft van die van een man telt?” vroeg Neuer.

We herinneren de VN eraan dat vrouwen in Jemen niet zonder toestemming van hun mannelijke voogden kunnen trouwen en diepgewortelde discriminatie in zowel de wet als de praktijk, in alle aspecten van hun leven, waaronder werkgelegenheid, onderwijs en huisvesting, het hoofd moeten bieden. De verkiezing van Jemen als vicevoorzitter bij UN Women is een belediging voor vrouwenrechtenactivisten over de hele wereld die strijden tegen de vervolging, zoals geïllustreerd door de vrouwenhaatwetten en -praktijken van Jemen,” zei Neuer.


Bronnen:

♦ naar een artikelUN Elects Yemen, Worst on Gender Equality, as VP at UN’s Gender Equality Agency” van 9 januari 2018 op de site van UN Watch

♦ naar een artikel van Jonah Goldberg “Why the UN Is Awful: Part Eleventy Billion” van 9 januari 2019 op de site van The National Review

3 gedachtes over “De VN verkoos Jemen tot vice-president van de organisatie die gendergelijkheid promoot

 1. De absurditeit kent inderdaad zo langzamerhand geen grenzen. Zien mensen dat niet meer? Interesseert niemand dat meer? Zit iedereen gevangen in zijn eigen wereldje, zijn eigen denkraam? Je hoeft niet links of rechts te zijn of extreme overtuigingen te hebben. Je hoeft alleen maar je ogen open te doen.

  Like

 2. De UN staat op de eerste plaats als internationale organisatie die succesvol in staat is zichzelf ten gronde te richten.

  Jemen //Gender gelijkheid.
  Saudi Arabie // Human Rights
  “palestina’// group 77

  etc.etc.etc.etc.

  De volgende stap is zeker om Iran landen te laten controleren op hun atoom capaciteit.

  Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.