Een Belgische imam riep in 2009 op om ‘de Zionisten’ te verbranden

Een vooraanstaande imam in België bad in een preek van 2009 aan Allah om alle Zionisten te vermoorden en hen te verbranden in het bloed van ‘martelaren.’ De YouTube-video van Imam Mohamed Toujgani (screenshot plaatje hierboven) werd eerder deze week gemeld door Joel Rubinfeld, de voorzitter van de Ligue Belge Contre l’Antisémitisme (LBCA), aldus de nieuws-website van DH voor een artikel dat woensdag werd gepubliceerd.

 “Heer, meester van werelden, vervul de harten van de Zionistische onderdrukkers met vrees“, zegt Toujgani in de preek van 31 minuten. “Heer, vervul hun harten met angst. Heer, laat de aarde onder hun voeten beven. Heer, maak het bloed van de martelaren een wapen onder de voeten van de Zionistische onderdrukkers en moge dit bloed een vuur ontsteken dat hen verbrandt en een wind begint die hen uitdroogt. […] O Heer, verscheur ze.

Rubinfeld zei dat de tekst antisemitisch is omdat ‘het gewoon ‘Jood’ vervangt door ‘zionist’, zei hij tegen DH. Volgens DH wordt Toujgani, de imam van de el Khalil-moskee van Brussel, aangetikt om tot president van de conferentie van Belgische imams te worden benoemd. Hij heeft de afgelopen jaren voor tolerantie en jihadisme gepleit.

Toujgani weigerde om met DH te praten toen hij contact met hem opnam voor een reactie op de video, meldde de nieuwssite. Het artikel verscheen op de vierde verjaardag van de moord op vier Joden door een islamist in Parijs en te midden van voorbereidingen voor het proces tegen een andere islamist, Mehdi Nemmouche, voor de moord op vier mensen in 2014 in het Joods Museum van België.

De omstreden imam Mohamed Toujgani is aan de slag in de Molenbeekse Al Khalil-moskee. Toujgani staat gekend voor zijn ultra-orthodoxe conservatieve preken en opvattingen van de islam. Hij verblijft intussen al meer dan 40 jaar in ons land, maar spreekt enkel de Arabische taal. Zelfs de Moslimexecutive verweet hem in het verleden al te conservatief te zijn.

De moskee waar Toujgani predikt, de Al Khalil-moskee in Molenbeek, is berucht wegens het grote aantal salafisten en terroristen dat het heeft gevormd. Abdelkader Belliraj bijvoorbeeld, de man die 6 politieke moorden pleegde in Brussel, werd er opgeleid door Toujgani. Maar ook Chakib Akrouh, één van de terroristen van de aanslagen in Parijs, radicaliseerde onder het toeziend oog van Toujgani in diens moskee. Daarnaast waren tal van Syriëstrijders kind aan huis in de moskee.

Op de wekelijkse markt in Sint-Jans Molenbeek

molenbeek


Bronnen:

♦ naar een artikel van Cnaan Liphshitz “Belgian imam called to ‘burn Zionists’ in 2009 video” van 9 januari 2019 op de site van The Jewish Telegraphic Agency (JTA)

♦ naar een artikelLe futur président des imams de Belgique appelait à brûler des Juifs” van 9 januari 2019 en een artikelLes commerçants juifs de Molenbeek à Bruxelles ont été chassés” van 5 juni 2012 op de site van Philosémitisme

♦ naar een artikel van Tom Lallemand “De dubieuze financiering van de nieuwe megamoskee in Kortrijk” van 7 mei 2018 op de site van SCEPTR

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.