Palestijnse terrorist opgepakt die 2 IDF-soldaten vermoordde in Givat Asaf

Asim Barghouti, die op 13 december deelnam aan de schietaanval bij een bushalte buiten Givat Assaf, werd dinsdagnacht gearresteerd. Hij en zijn broer Salah Barghouti voerden ook een schietaanval uit bij een bushalte in Ofra op 9 december. De broer werd gedood tijdens zijn arrestatiepoging op 12 december.

Bij die aanvallen kwamen twee IDF-soldaten en een pasgeboren baby om het leven en raakten verschillende burgers gewond, waaronder de moeder van de baby die er zwanger van was. Asim Barghouti werd gearresteerd in het huis van een van zijn aanhangers in het dorp Abu Shakhidam, vlakbij zijn geboortedorp. Hij had zich de afgelopen paar dagen voorbereid op het uitvoeren van extra aanvallen.

De nachtelijke arrestatie werd uitgevoerd door Shin Bet en Special Police forces, op het hoogtepunt van gezamelijke inspanning van de inlichtingendienst en operationele inspanning van de IDf en politie, die onmiddellijk na de aanval begon.

In de loop van de operatie gebruikten de Shin Bet en de IDF intelligentienst, operationele en technologische capaciteiten om de terrorist te lokaliseren, evenals ouderwetse methoden zoals de arrestatie van tientallen Hamas-medewerkers in het Binyamin-gebied. De aanvaller werd overgeplaatst naar de ondervraging door de Shin Bet.

De terrorist bereidde nieuwe aanslagen voor en werd tijdens de arrestatie in het bezit gevonden van een Kalashnikov-geweer, een grote hoeveelheid munitie en nachtzichtapparatuur:

Aanslag in Givat Asaf
Twee Israëlische soldaten werden gedood en twee anderen raakten ernstig gewond bij een schietaanval aan een bushalte in Binyamin, Samaria. De aanslag vond plaats op donderdagochtend 13 dec. ’18 aan een bushalte buiten de kleine gemeenschap van Givat Asaf, waar zowat 30 families leven en die op ongeveer anderhalve kilometer ligt van de gemeenschap van Ofra.

Ofra was eerder het toneel van een schietaanval op zondag zes december waarbij zeven Joodse mensen licht tot zwaar gewond werden, waaronder een zwangere vrouw wiens baby voortijdig overleed enkele dagen later op woensdag. Het was de tweede aanslag op Israëliërs op donderdag. Een derde aanslag waarvan vermoed werd dat het een opzettelijke aanrijding was in Samaria, werd later als een ongeval beschouwd. De Palestijnse chauffeur bij dat incident werd gedood.

In de aanslag in Givat Asaf stopte een schutter zijn auto naast de bushalte, stapte uit en begon te schieten. Hij vluchtte het tafereel te voet. Vier mensen, allen in de twintig, werden tijdens de aanslag neergeschoten. De twee doden werden later geïdentificeerd als staf-sergeant Yovel Mor Yosef, 20 jaar en sergeant Yosef Cohen, 19.

Mor Yosef en Yosef Cohen


Bronnen:

♦ naar een artikel van David Rosenberg “Givat Assaf terrorist captured – Terrorist wanted for pair of shooting attacks north of Jerusalem captured by Israeli security forces after nearly month-long manhunt” van 8 januari 2019 op de site van Arutz Sheva

♦ naar een artikel van David Israel “Terrorist Murderer of 2 Soldiers at Givat Assaf Captured” van 8 januari 2019 op de site van The Jewish Press

♦ een artikel op deze blogAbbas Zaki van Al Fatah: ‘Drie Israëliërs op de Westbank gedood, dat is geweldig!’” van 22 december 2018 en een artikelTwee Israëlische soldaten doodgeschoten in Givat Asaf, Samaria” van 14 december 2019

3 gedachtes over “Palestijnse terrorist opgepakt die 2 IDF-soldaten vermoordde in Givat Asaf

  1. Shalom Ruud en Willy;
    Is doenlijk; maar de gehele Aarde en de mensen en dieren zullen die wens niet zo prettig vinden!
    Goede week!

    Liked by 1 persoon

Reacties zijn gesloten.