Hamas vuurt raket af en stuurt vliegende brandbommen en explosieven naar Israël

De Israëlische luchtmacht heeft maandag voor zonsopgang verschillende doelen in de Gazastrook geraakt, nadat terroristen in de Gazastrook een enkele raket in Israël hadden afgevuurd die door het Iron Dome-systeem was onderschept.

“Luchtmacht straaljagers en helikopters hebben verschillende terreurdoelen aangevallen in een trainingskamp in Hamas in de noordelijke Gazastrook,” zei de IDF en merkte op dat de aanval het gevolg was van de raket die op Israël werd afgevuurd. “De IDF houdt Hamas verantwoordelijk voor alles wat er in de Gazastrook gebeurt”, zei het leger. Uit berichten in de Palestijnse media blijkt dat Israëlische helikopters ten minste één Hamas-trainingslocatie nabij Beit Lahia in het noorden van Gaza hebben aangevallen.

Eerder klonken waarschuwingssirenes in de zuidelijke stad Ashkelon en de nabijgelegen Hof Ashkelon regio rond 3 uur ’s morgens. De IDF zei dat het een enkele lancering uit Gaza identificeerde die werd onderschept door Iron Dome. Bewoners meldden luide explosies, blijkbaar afkomstig van de interceptie.

De raketlancering kwam uren nadat de Israëlische luchtmacht twee Hamas-posities in de oostelijke Gazastrook had getroffen “als reactie op een explosief apparaat dat eerder op de dag naar het zuiden van Israël was gevlogen,” zei het leger. Op zondagmorgen werd een bom naar Israël gevlogen met behulp van een grote groep ballonnen en een droneachtig zweefvliegtuig, dat kort voor de middag landde in een wortelveld in de regio Sdot Negev in het zuiden van Israël.

Als vergelding voor de grensoverschrijdende aanval vanuit Gaza, vielen Israëlische militaire helikopters twee observatieposten ten oosten van Khan Younis aan, die worden bestuurd door de terreurgroep Hamas die de kust-enclave bestuurt”, aldus de Israel Defense Forces.

“IDF-aanvalshelikopters vielen twee militaire posities aan die behoorden tot de terroristische Hamas-groep in de Gazastrook als reactie op het explosieve apparaat gehecht aan een ballon, dat werd gelanceerd door een kleine drone,” zei het leger.

Naast de posten bij Khan Younis meldden de Palestijnse media dat de IDF doelen had aangevallen nabij Jabalia, in het noorden van Gaza en in het Zeitoun-gebied van Gaza, in de centrale strook. De IDF weigerde commentaar te geven op die rapporten.

Het leger zei niet wie de bom vloog naar het zuiden van Israël, maar zei dat het de verantwoordelijkheid was van Hamas als de heersers van Gaza. éDe IDF zal blijven optreden ter verdediging van de burgers van Israël en tegen het terrorisme van de Strook,” zei het leger.

Hoewel het lijkt op een drone qua uiterlijk, bleek het door de ballon gedragen apparaat blijkbaar niet in staat te zijn om te vliegen. De naam van een technische school in Gaza werd afgedrukt op de zijkant van de drone. De politie zei dat het apparaat ontplofte toen een bommenrobot het onderzocht. De drone-lookalike werd vervolgens meegenomen. “Er werden geen verwondingen veroorzaakt; het onderzoek gaat verder,” zei de politie.

Het was niet meteen duidelijk hoe het apparaat de grens bereikte zonder te worden neergeschoten door de IDF. De politie herhaalde oproepen aan Israëli’s om contact op te nemen met wetshandhavers als ze verdachte objecten zien. De ontdekking kwam na een week stilte in brandstichting vanuit de lucht vanuit Gaza.

Gaza-demonstranten hebben de afgelopen negen maanden honderden brandgevaarlijke vliegers en ballonnen naar Israël gelanceerd, waardoor branden ontstonden die bossen hebben vernietigd, gewassen hebben verbrand en vee hebben gedood. Duizenden hectares land zijn verbrand, waardoor miljoenen sjekels schade zijn veroorzaakt, volgens Israëlische functionarissen. Sommige ballonnen hebben ook geïmproviseerde explosieven vervoerd.


Bronnen:

♦ naar een artikel van Judah Ari Gross “Air force hits Gaza targets after rocket fired into Israel – Iron Dome intercepts projectile aimed at southern city of Ashkelon, no injuries or damage reported; latest round of violence sparked by explosive device flown into Israel” van 7 januari 2019 op d esite van The Times of Israel

♦ naar een artikel van Elad Benari “Rocket fired towards Ashkelon – “Red Alert” sirens heard in Ashkelon and Hof Ashkelon Regional Council. One rocket from Gaza intercepted by Iron Dome” en een artikelIDF attacks Hamas military camp – IDF attacks terrorist targets in northern Gaza in retaliation for rocket fire on Ashkelon” van 7 januari 2019 op de site van Arutz Sheva

Een gedachte over “Hamas vuurt raket af en stuurt vliegende brandbommen en explosieven naar Israël

 1. Palestijnse Hamas/PA…..terreur, bommen & granaten.

  *Egypte verklaart openlijk dat het samenwerkt met Israel tegen IS in de Sinai.

  *Intussen zijn 3 delegaties uit IRAK naar Israel gekomen om toekomstige banden aan te knopen. Zij waren in Yad vashem en hadden ontmoetingen met politici en mensen uit de universiteits wereld.

  *Golfstaten, Saudi Arabie……..allemaal beginnen ze eindelijk het voordeel van vrede & samenwerking met Israel in te zien

  Zo zijn de tijden aan het veranderen……behalve voor ‘de palestijnen’ en hun recalcitrante leiders & vrienden.

  Like

Reacties zijn gesloten.