Amnesty International start demoniserings campagne tegen Joden en Israël

Gelekte documenten gezien door NGO Monitor en een analyse van publieke verklaringen van NGO-functionarissen geven aan dat Amnesty International begin 2019 een reeks intensieve campagnes zal voeren die zich enkel zal richten tegen Israël. De grote échte mensenrechtenschenders blijven zoals steeds buiten schot.

In dit proces zal Amnesty International de Joodse historische banden met Jeruzalem en elders delegitimeren, evenals discriminerende boycots (BDS) tegen Israël promoten.

De campagnes
Amnesty’s 2019 aanvallen zullen minstens twee componenten omvatten:

♦ Amnesty’s zwarte lijst: Een “nieuwe campagne gericht op een aantal van de bedrijven die profiteren van mensenrechtenschendingen door actief te zijn in de illegale Israëlische nederzettingen.” Deze taal weerspiegelt de taal die wordt gebruikt door VN-bureaucraten die de zwarte lijst van de UNHRC opstellen. De lijst is gericht op het economisch beschadigen van bedrijven die eigendom zijn van Joden of zaken doen met Israël, en is uiteindelijk bedoeld om de Joodse staat schade toe te brengen. De campagne van Amnesty is getimed om deze zwarte lijst van de VN te ondersteunen, waar Amnesty intensief heeft gelobbyd, en om als alternatief te dienen mocht de VN haar lijst niet publiceren.

Amnesty-documenten, zoals gezien door NGO Monitor, tonen ook aan dat de NGO specifiek probeert bedrijven die het publiek informeren over Joodse geschiedenis en historische banden met Jeruzalem te censureren.

♦ “Ban Israëlische kolonisten goederen”: Een voortzetting van een campagne om druk uit te oefenen op regeringen, in het bijzonder het VK, om “Israëlische nederzettingsproducten te verbieden om uw markten te betreden, en om bedrijven die in uw land gevestigd zijn, te laten opereren in nederzettingen of om hun goederen te verhandelen.” Amnesty heeft voor dit doel speciale website secties gebouwd. Daarnaast heeft het de wetgeving in Ierland ondersteund die, als deze wordt vastgelegd, het bezoeken van Joodse historische en heilige plaatsen, inclusief de oude stad van Jeruzalem, criminaliseert en goederen en diensten koopt van Joden die zich om welke reden of voor welke duur dan ook in Jeruzalem en in 1949 bij de wapenstilstandslijnen bevinden.

Amnesty’s antisemitisme probleem
Amnesty’s 2019-aanvallen op de Joodse staat komen op een moment dat de NGO wordt geconfronteerd met toenemende kritiek op haar eigen diepgewortelde antisemitisme.

In 2018 antagoniseerde Amnesty de Brits-Joodse gemeenschap door een debat te annuleren dat werd gesponsord door de Joodse Leadership Council in het Verenigd Koninkrijk, gepland voor het Amnesty Human Rights Center in Londen. En toen Amnesty “een ongekende grootschalige analyse van misbruik tegen vrouwen op Twitter” uitvoerde, omvatte het seksisme en racisme tegen vrouwelijke journalisten en politici, maar geen antisemitisme.

Evenzo heeft Amnesty weinig tot geen actie ondernomen tegen het toenemende aantal gewelddadige antisemitische incidenten in de Verenigde Staten en Europa. In april 2015 verwierp Amnesty-UK een initiatief voor ‘Campagne tegen antisemitisme in het VK’ en ‘lobby de Britse regering om de toename van antisemitische aanvallen in Groot-Brittannië aan te pakken’ en ‘volg antisemitisme nauwlettend in het oog’ – het enige voorgestelde besluit op de algemene vergadering dat niet werd goedgekeurd.

Amnesty-UK blijft met name Kristyan Benedict gebruiken, die meerdere antisemitische opmerkingen heeft gemaakt (ook tegen vrouwelijke parlementsleden). Met andere woorden, in plaats van de strijd tegen antisemitisme te erkennen als een mensenrechtenkwestie die aandacht verdient, heeft Amnesty besloten om – in plaats van de toenemende Jodenhaat aan te pakken – haar pijlen te richten op de Joodse staat.


Bronnen:

♦ naar een artikelAmnesty International Singling Out Jews in 2019” van 3 januari 2019 op de site van NGO Monitor

2 gedachtes over “Amnesty International start demoniserings campagne tegen Joden en Israël

  1. En gelijk hebben ze!

    Nadat eind 2018 alle internationale conflicten & moordpartijen zijn beëindigd, mondiale terreur zichzelf heeft opgeblazen en de internationale vluchtelingen stroom zich heeft opgelost **behalve natuurlijk in palestina** dankzij de beduidingsvolle acties van Amnestie International, VN & NGO vrienden, hebben ze nu tijd over om zich bezig te houden met de échte criminelen op het wereld toneel………..Israel & de Joden!

    Waar hebben wij dit scenario eerder gezien?

    Like

  2. Deze uit het katholieke oorsprong ontstane anti joodse gno voert al langer campagne tegen israel het is in feite een haat campagne over de palestijnen niets dan goed, terroristen ? Daar hebben ze nooit van gehoord!

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.