Hamas boos op Arabische landen voor normaliseren van hun relaties met Israël

Een topfunctionaris van de terreurgroep Hamas in Gaza beschimpte de Arabische regimes die de betrekkingen met Israël normaliseerden en noemde hun acties “een verraad aan het bloed van de martelaren en de hele islamitische natie”.

In een interview met de website van Falastin Al-Youm zei Hussam Badran, een lid van het politieke bureau van Hamas, dat de normalisatie de Palestijnse zaak een harde slag toebrengt.

Badran beweerde dat het Palestijnse volk zich verzet tegen normalisatie en dat degenen die het voorstaan ​​zouden worden verbannen van de islamitische ummah, omdat de volgende generaties de ‘misdaad’ van normalisatie niet zullen vergeten.

Volgens Badran denken de Arabische regimes dat ze door hechte relaties met de ‘zionistische vijand’ in staat zullen zijn om hun heerschappij te behouden, maar Israël is zelf in een crisis en kan hen niet helpen. Hij viel PA-chef Mahmoud Abbas aan omdat hij Hamas ‘spionnen’ noemde.

Abbas ‘gedrag, zei hij, is vreemd voor het Palestijnse volk en is in tegenspraak met de waarden en nationale moraal van de Palestijnen. Badran zei dat de verkiezingen in Israël een wedstrijd zijn tussen ‘moordenaars’ die onder elkaar strijden om de vraag ‘wie meer lijden kan veroorzaken onder de Palestijnen’.

Arabische leiders verdringen elkaar om ‘vriend’ van Israël te worden [bron]


Bronnen:

♦ naar een artikel van Dalit Halevy “Hamas blasts Arab states over relations with Israel – Normalization of relations with Israel is “betrayal of the blood of the martyrs,” says senior terrorist” van 5 januari 2019 op de site van Arutz Sheva

2 gedachtes over “Hamas boos op Arabische landen voor normaliseren van hun relaties met Israël

  1. De één zegt dit, de ander zegt dat. De knapen uit Iran klinken wel steeds gevaarlijker, maar als ze aanvallen vermoed ik toch dat Israël niet alleen staat. Jammer genoeg zitten de imams en mullahs en whatever nog stevig in het zadel (mijn kennis van het arabisch is bijna nul).

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.