Gaza: Gewapende bende slaat inboedel kort en klein van hoofdkantoor Palestijnse Autoriteit

Plaatje hierboven: Geweld onder Palestijnen; ze lusten er wel pap van. Veiligheidsagenten van Hamas en aanhangers van Al Fatah (PA/PLO) gaan elkaar met knuppels en stokken te lijf tijdens schermutselingen in Gaza City op 7 september 2007. Al Fatah van Mahmoud Abbas zal uiteindelijk het onderspit delven en de Strook noodgewongen verlaten … tot op vandaag! [beeldbron: AP/Haaretz]

Gewapende mannen overvielen het hoofdkwartier van de media van de Palestijnse Autoriteit in de door Hamas gerunde Gazastrook op vrijdag, zei het personeel van het station en veroorzaakte schade aan apparatuur. Er was geen directe claim van verantwoordelijkheid voor het incident, hoewel het personeel en een functionaris van de PA zeiden dat ze Hamas verantwoordelijk hielden.

‘Hamas heeft het gedaan!’
Vijf gewapende mannen kwamen de kantoren van de Palestijnse omroep in Gaza binnen, meldt het officiële Palestijnse persbureau WAFA. De organisatie wordt gefinancierd door de PA die haar hoofdzetel heeft in Ramallah op de Westelijke Jordaanoever, die al lang ruzie heeft met de Hamas-terreurgroep en het gebouw heeft kantoren voor Palestine TV en The Voice of Palestine radiostation.

Tijdens de overval werden werknemers mishandeld en apparatuur vernietigd, meldde WAFA. “Tenminste vijf mensen hebben ingebroken in het gebouw, de radiodeur gebroken en de hoofdstudio compleet vernietigd, inclusief camera’s, apparatuur, meubels en uitzendapparatuur,” zei een medewerker van het radiostation.

AFP correspondenten ter plaatse vonden een aantal zwaar beschadigde videocamera’s en computers, met stoelen en deuren verwoest. “Wij houden de autoriteiten van Hamas volledig verantwoordelijk voor deze misdaad om het hoofdkwartier binnen te dringen en het te vernietigen“, zei Ahmed Assaf, de algemene supervisor van de PA voor officiële media in een verklaring. “Dit is een aanval op onze mensen in Gaza“, voegde hij eraan toe.

Salameh Maarouf, directeur van het door Hamas geleide mediakantoor, zei in een verklaring dat het het “onaanvaardbare gedrag” veroordeelde en riep op tot het arresteren van de daders.

Hamas greep de controle over Gaza van de Palestijnse Autoriteit in 2007 tijdens een bloedige burgeroorlog waarbij meer dan 600 doden vielen, en meerdere pogingen tot verzoening hebben gefaald. Palestine TV stopte volledig met werken na de inbeslagname in 2007 en hervatte het werk gedeeltelijk in 2011.


Bronnen:

♦ naar een artikelGaza offices of Palestinian Authority media raided, trashed by armed men – PA official and staffers at Palestinian Broadcasting Corporation point finger at Hamas over break-in, during which several workers were also assaulted” van 4 januari 2019 op de site van The Times of Israel

♦ naar een artikelVandalism of Palestine TV in Gaza focus of dailies” en een artikelHamas operatives break into Gaza home of journalists’ syndicate” van 5 januari 2019 en een artikelUnknown assailants raid Palestine TV office in Gaza, destroy equipment” en een artikelGovernment condemns attack on Palestine TV in Gaza” en een artikelPBC chief blames Hamas for attack on Palestine TV in Gaza” van 4 januari 2019 op de site van WAFA News

Een gedachte over “Gaza: Gewapende bende slaat inboedel kort en klein van hoofdkantoor Palestijnse Autoriteit

Reacties zijn gesloten.