VS waarschuwen Iran voor de dreiging van ballistische raketten en schendingen van UNSCR

Plaatje hierboven: Iran zei op zondag 2 december 2018 dat haar raketprogramma defensief is en niet in strijd is met de Amerikaanse resoluties, zei het persbureau IRNA, nadat de VS beweerde dat Teheran een nieuwe raketproef had uitgevoerd [beeldbron: Levant News]

De Verenigde Staten hebben Iran op donderdag gewaarschuwd voor schending van Resolutie 2231 van de VN-Veiligheidsraad (UNSCR) nadat het Iraanse Ministerie van Defensie plannen had aangekondigd om in de komende maanden drie ruimtelanceervoertuigen (SLV) te lanceren.

Dergelijke acties zouden nogmaals aantonen dat Iran de resolutie van de VN Veiligheidsraad (UNSCR) 2231 heeft afgewezen, waarin het Iraanse regime wordt opgeroepen geen activiteiten te ondernemen met betrekking tot ballistische raketten die kernwapens kunnen vervoeren” zei de Amerikaanse minister van Buitenlandse Zaken, Mike Pompeo.

Deze actie omvat het lanceren van SLV’s, die technologie bevatten die vrijwel identiek is aan die van ballistische raketten, inclusief in intercontinentale ballistische raketten (ICBM’s). Een ICBM met een bereik van 10.000 km zou de Verenigde Staten kunnen bereiken,“, zei hij. Het Iraanse regime heeft talloze ballistische raketten gelanceerd sinds UNSCR 2231 is aangenomen en blijft dit doen, zei Pompeo.

Op 1 december testte het Iraanse regime een middellange afstand ballistische raket die in staat was meerdere kernkoppen te dragen, zowel routinematige als nucleair bewapende kernkoppen, volgens Israëlische bronnen. Die raket heeft een bereik dat het toelaat om delen van Europa en overal in het Midden-Oosten te treffen, volgens Pompeo.

De commandant van de Islamitische Revolutionaire Garde (IRGC) Aerospace Force liet later weten dat Iran elk jaar 40 tot 50 ballistische raketten test. “De Verenigde Staten hebben voortdurend gewaarschuwd dat ballistische raketten en SLV-lanceringen door het Iraanse regime een destabiliserend effect hebben op de regio en daarbuiten. Frankrijk, Duitsland, het Verenigd Koninkrijk en vele landen uit de hele wereld hebben ook diepe bezorgdheid uitgesproken,” zei Pompeo.

“Het Iraanse regime is ’s werelds belangrijkste staatssponsor van terreur en heeft raketten en aanverwante technologie uitgebreid naar zijn proxies (Hezbollah, Hamas enz.) rond het Midden-Oosten, verder verwijzend naar UNSCR-Resolutie 2231. “De Verenigde Staten zullen niet blijven toekijken hoe het destructieve beleid van het Iraanse regime de internationale stabiliteit en beveiliging in gevaar brengt,” waarschuwde hij.

“We adviseren het regime om deze provocerende lanceringen te heroverwegen en alle activiteiten met betrekking tot ballistische raketten te stoppen om een ​​dieper economisch en diplomatiek isolement te voorkomen.” Pompeo vertelde donderdag aan een interviewer van Newsmax dat de nieuwe vrijstellingen van economische sancties die aan Iran gedurende zes maanden werden opgelegd, misschien zullen eindigen.

“De sancties en de vrijstellingen waren voor zes maanden. We evalueren voortdurend of ze logisch zijn gezien ons beleid, toch? We willen nog steeds zeker weten dat we genoeg hebben – een goed bevoorrade markt voor ruwe olie,” zei Pompeo. “Maar tegelijkertijd willen we ervoor zorgen dat we voldoen aan de eisen dat de sancties tegen Iran het uiteindelijke doel hebben dat we proberen te bereiken: een resultaat creëren waar het Iraanse volk – het Iraanse volk kan een beter leven hebben dan ze vandaag hebben onder dit tirannieke regime.”


Bronnen:

♦ naar een artikel van Hana Levi Julian “US Warns Iran on Ballistic Missile Threat, UNSCR Violations” van 4 januari 2019 op de site van The Jewish Press

♦ naar een artikelIran defends its missile tests against US claims” van 2 december 2018 op de site van The Levant News

♦ naar een artikel van Jeff Dunetz “US sanctions are destroying Iran’s economy – critics were wrong – In May 2018 whenTrump left the Iran Deal, liberals claimed the sanctions would fail – the numbers tell a different story” van 3 januari 2019 op de site van Arutz Sheva

4 gedachtes over “VS waarschuwen Iran voor de dreiging van ballistische raketten en schendingen van UNSCR

  1. Gelukkig kiest onze regering van huichelaars en wegkijkers voor Iran. De PVV kiest de kant van Amerika.

    Like

  2. Volgens mij is Iran een oorlog aan het voorbereiden dit tegen de wil van het volk, ik heb gisteren een reportage gezien over Iran, vriendelijke mensen en zeker niet fanatiek, maar die weinig vrijheid hebben over politiek of godsdienst wordt nauwelijks gepraat ook het land historische kunstschatten waar iedere toerist zou van opkijken , alleen de religieuze leiders zijn zot .

    Like

  3. Alle problemen van de mullahs van Iran tot de droogte toe worden geëxternaliseerd naar aartsvijanden Amerika en Israël. Alles wat fout gaat in Iran wordt in het extreme toegeschreven aan “Joden”. Zij creëren en handhaven een vijandsbeeld. Natuurlijk zijn bevattelijke gelovigen ontvankelijk. Dit wil niet zeggen dat iedereen dit slikt. Nu is het Iraanse bewind naar mijn mening zeer gevaarlijk. Hoop heel er erg dat ik het compleet mis heb.

    Like

Reacties zijn gesloten.