Opmerkelijk: Caroline Glick vervoegt Bennett en Shaked op Nieuw Rechts Lijst voor verkiezingen

Journalist Caroline Glick is toegetreden tot de Nieuw-Rechts -partij (Hayamin Hahadash) van Bennett (rechts) en Shaked (links) en werd de eerste persoon die werd aangenomen bij de nieuwe factie sinds de oprichting ervan in het weekend.

Bennett en Shaked kondigden zaterdag aan dat ze het nationaal-religieuze Joods Huis-partij verlieten, waar ze de bovenste twee slots hadden, om een ​​nieuwe partij te creëren waarvan ze zeiden dat ze zouden strijden voor zowel religieuze als seculiere rechtse stemmen.

Nieuw Rechts, de splinterpartij van minister van Onderwijs Naftali Bennett en minister van Justitie, Ayelet Shaked, zou haar vorige Joodse Huis-partij inhalen als er vandaag verkiezingen werden gehouden, volgens pas gepubliceerde peilingen van zondag. De vijf enorm uiteenlopende enquêtes – die allemaal de Likoedpartij (van Netanyahu) een grote voorsprong op de rivalen zagen – gaven de nieuwe Bennett-Shaked-alliantie een positie tussen zes en veertien zetels.

Nieuw Rechts voorzitter en minister van onderwijs Naftali Bennett, die zich op zaterdagavond afscheurde van de Joods Huispartij, kondigde aan dat Glick zich bij de factie had aangesloten. “Caroline Glick, een dappere Zionistische krijger, heeft zich aangesloten bij de Nieuw Rechts partij,” twitterde Bennett. “Welkom, Caroline!

Caroline Glick

Glick werd in 1969 in Chicago, VS, geboren en emigreerde na haar universiteit studies in 1991 naar Israël waar ze in dienst trad bij de IDF. Ze werkte tijdens de Eerste Intifada in 1992 in de Judge Advocate General-divisie van de  IDF.

Glick is een senior fellow bij het Center for Security Policy, en heeft gediend als hoofd-columniste voor The Jerusalem Post en Breitbart News en schreef voor Maariv, Makor Rishon. Glick is een inwoner van de stad Efrat in Gush Etzion, ten zuiden van Jeruzalem voorbij de Groene Lijn.

Glick schreef ook een viertal fel gesmaakte boeken met als meest recente “Shackled Warrior. Israel and the Global Jihad(2008) en in het bijzonder The Israeli Solution: A One-State Plan for Peace in the Middle East(2014).

In 2016 won Glick de Moskowitz Prijs voor het Zionisme, naast voormalig parlementslid Yehuda Harel, en voormalig minister van Toerisme, Rabbi Binyamin Elon (Nationale Unie). “Caroline is een moedige vrouw en een zionistische krijger“, zei Bennett woensdag. “Samen met haar stellen we een team samen voor het Israëlische recht dat het rechtse blok zal uitbreiden, zodat Israël terug kan beginnen winnen.

“[Glick] brengt met haar ervaring en begrip van de Israëlische samenleving die voortspruit uit haar vele jaren als journalist en schrijfster. Als iemand die in de VS is geboren en naar Israël is geëmigreerd om in de IDF te dienen, symboliseert Caroline de essentie van het Zionisme en de band tussen het Joodse volk en het land Israël. Caroline is deskundig en gearticuleerd, heeft een sterke rechtse positie en windt er geen doekjes om.”

“’Haar toevoeging zal de lijst die we samenstellen versterken en met haar zullen we het rechtse blok vergroten. Er komen nog meer verrassingen.” Glick, die seculier is, zei dat Nieuw Rechts zou dienen als een grote tent die het Israëlische rechtse blok zou kunnen uitbreiden door zowel seculiere als religieuze kiezers bij elkaar te brengen.

Ik ben erg enthousiast vandaag over het lid worden van Nieuw Rechts en samengaan met mensen die volledig toegewijd zijn aan het Zionisme en de liefde voor het Land [van Israël],” zei Glick. “Samen zullen we werken om Israël te verdedigen, zijn veiligheid te versterken en echt rechts-beleid te implementeren. Dit is een zeer opwindende dag voor mij, en ik roep iedereen op die de Zionistische geest in zich heeft – seculier of religieus – om zich bij ons te voegen, wij zijn jouw thuis.

Video: Carolyn Glick’s Zionistische informatie campagne voor de Nieuw Rechts Lijst


Bronnen:

♦ naar een artikel van David Rosenberg “Caroline Glick joins Bennett’s ‘New Right’ – American-Israeli journalist Caroline Glick first to join new party founded by former Jewish Home leaders Naftali Bennett and Ayelet Shaked” van 2 januari 2018 op de site van Arutz Sheva

Enkele van de ca. 25 artikels van Caroline Glick op deze blog:

Caroline Glick: ‘Israëlische soevereiniteit over Judea en Samaria is onafwendbaar’ +video” van 22 februari 2015 [lezen]

De Israëlische oplossing: Een éénstaatplan voor vrede in het Midden-Oosten [Caroline Glick]” van 27 februari 2014 [lezen]

Caroline Glick: Aanwezigheid Joden op de West Bank is geen obstakel voor de vrede +video” van 4 februari 2013 [lezen]

Een gedachte over “Opmerkelijk: Caroline Glick vervoegt Bennett en Shaked op Nieuw Rechts Lijst voor verkiezingen

  1. Een vette vis binnen gehaald.

    Glick is iemand met wie je geen ruzie wil want ze dient je op hoog niveau van repliek met argumenten & kennis van zaken waar geen speld tussen te krijgen is.

    Een prima aanwinst.

    Like

Reacties zijn gesloten.