Het is nu officieel: De Verenigde Staten en Israël zijn samen uit UNESCO gestapt

Terwijl de klok in Parijs op oudjaar middernacht wegtikte, stopten Israël en de Verenigde Staten officieel hun lidmaatschap van de  Educatieve, Wetenschappelijke en Culturele Organisatie van de Verenigde Naties, beter bekend als UNESCO, één van de dozijnen nevenorganisaties van de Verenigde Naties.

De Israëlische VN-ambassadeur Danny Danon zegt dat de UNESCO een oragnisatie is die de geschiedenis voortdurend herschrijft, onder meer door de Joodse band met Jeruzalem uit te wissen. In een verklaring zei Danon: “Israël zal geen lid zijn van een organisatie waarvan het doel is om opzettelijk tegen ons te handelen, en een hulpmiddel geworden dat gemanipuleerd wordt door de vijanden van Israël.” 

Het besluit van Israël om te vertrekken werd aangekondigd door premier Benjamin Netanyahu in oktober 2017, kort nadat de Trump-regering haar eigen terugtrekking had aangekondigd als reactie op de obsessie van de organisatie met Israël.

De Iraanse minister van Buitenlandse Zaken Mohammad Javad Zarif heeft op dinsdag op Twitter gesuggereerd dat de Verenigde Staten en Israël zouden moeten vertrekken, “weg van de planeet of van de aarde?na de terugtrekking van de twee landen van UNESCO, het culturele agentschap van de VN:

De flater van UNESCO
In oktober 2017 keurde het VN-agentschap een resolutie goed waarin werd verklaard dat de Grot van de Aartsvaders in Hebron en het Graf van Rachel in Bethlehem “een integraal onderdeel van het bezette Palestijnse gebied” vormen. Vorige resoluties verwezen naar de Joodse staat als ‘de bezettende macht‘ in Jeruzalem. Een andere resolutie verklaarde de oude stad van Hebron als een ‘Palestijnse werelderfgoedlocatie‘.

Eerder, in 2016, nam de UNESCO een resolutie aan waarbij enkel de islamitische namen werden gebruikt voor de heilige Joodse sites in de Oude Stad van Jeruzalem (Al Quds) in het bijzonder de Tempelberg (Haram al-Sharif) met de Kotel/Klaagmuur (Buraq Wall) en het plein ervoor (al-Burak plaza); UNESCO verklaarde deze allen tot heilige plaatsen van Islam.

Allen liggen voorbij de Groene Lijn en moeten in de toekomst deel uitmaken van Al Quds (Jeruzalem) de nieuwe hoofdstad van ‘Palestina’ en worden aldus opnieuw verboden terrein voor Joden net zoals dat kort het geval was in de periode 1948-1967 toen Jeruzalem 19 jaar lang bezet en geannexeerd was door Jordanië.

De bewuste resolutie werd, op initiatief van de Arabische Liga, ingediend door 7 moslimlanden: Algerije, Egypte, Libanon, Marokko, Oman, Qatar en Soedan en aangenomen met 33 stemmen voor, 6 tegen (waaronder Nederland) en 17 onthoudingen.

In het bijzijn van directeur-generaal Irina Bokova van UNESCO, uitte Shama-Hacohen felle kritiek op de reeks eenzijdige anti-Israëlresoluties die elkaar routinematig opvolgen binnen de wereldorganisatie die  nochtans pretendeert te waken over het cultureel werelderfgoed (behalve dan het Joodse!) en hij zei:

“2.000 jaar geleden vernietigden de Romeinen de Tempel en name deze af van het Joodse volk. En vandaag probeert UNESCO de geschiedenis van Jeruzalem uit het Joodse volk weg te snijden en te vernietigen.

Wanneer de raad van bestuur van UNESCO om de zes maanden een resolutie aanneemt die de verbinding tussen het Joodse volk en de Tempelberg ontkent, neemt zij niet enkel een politieke resolutie aan, zij neemt een resolutie aan die het recht ontzegt aan de staat Israël om te bestaan en ontneemt het Joodse volk het recht op zelfbeschikking. Bovendien bereiden dergelijke resoluties de weg voor op het verspreiden van antisemitisme en terrorisme.

Aan degenen die UNESCO en haar raad van bestuur gebruiken als een politiek instrument om politieke stabiliteit in hun eigen land te promoten, zeg ik: genoeg! Te veel mensen betalen een zware prijs voor uw resoluties. Het nemen door deze organisatie van de Joodse geschiedenis als gijzelaar voor uw politieke problemen is niet het antwoord.”


Bronnen:

♦ naar een artikel van Tovah Lazaroff “Danon says UNESCO manipulated by Israel’s enemies” van 1 januari 2019 op de site van The Jerusalem Post

♦ naar een artikelU.S. and Israel officially quit UN cultural agency” van 1 januari 2019 op de site van Ynet News (Yedioth Ahronoth)

♦ naar een artikel van Hana Levi Julian “Israel Follows America, Leaves UNESCO” van 1 januari 2019 op de site van The Jewish Press

4 gedachtes over “Het is nu officieel: De Verenigde Staten en Israël zijn samen uit UNESCO gestapt

 1. Blij dat ook Israël uit de unesco is gestapt.! Dit zou elk respecterend land moeten doen.! Het is te gek voor woorden om überhaupt de VN en haar criminele organisaties toe te behoren.! Het is een puur haatzaaiende extreem islamitische bende daar in Genève en daar wil ik niet bijhoren.!

  Like

 2. Unesco daar werken mensen die de historie van een land totaal niet kennen, een hoop onnozelaars die worden gesteund door jodenhaters , het is goed dat m’n uit zo’n organisatie uitstapt!

  Like

 3. UNESCO, de organisatie die de Joden uit haar eigen geschiedenis verwijderd.

  UNESCO, de organisatie die geschiedenis herschrijft gebaseerd op bias, ignorantie & arrogantie.

  UNESCO de organisatie waarvan beschaafde landen zo snel mogelijk afstand moeten nemen.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.