Waarom er ook in 2019 geen vrede komt? Omdat de Palestijnen geen vrede willen met Israël

Plaatje hierboven: De ‘Mister NO‘ van het Midden-Oosten: Abu Mazen, nom de guerre van de 83-jarige corrupte negationist Mahmoud Abbas uit Safed, sinds 4 aug. 2009 leider van Al Fatah, sinds 11  nov. 2004 PLO voorzitter, sinds 9 jan. 2005 president van de Palestijnse Autoriteit (PA), de PNC, de PLC enz.

Aan het begin van 2019 is het conflict tussen Israël en de Palestijnen nog steeds geen stap dichterbij een oplossing gekomen. Ieder redelijk persoon zou vragen: ‘Waarom is er geen vrede?’ Er is een eenvoudig antwoord. De Palestijnen willen nog geen vrede.

Ik meen dat er verschillende echte redenen zijn waarom dit zo is. Ten eerste, ‘de wereld’ in haar verlangen om een ​​Palestijnse staat te zien oprijzen, ondersteunt dit zonder enige twijfel. Excuses worden gemaakt en geaccepteerd als waarheid: “De ‘bezetting’ voorkomt oplossing. De Israëli’s willen geen vrede. De Palestijnen zijn het slachtoffer van een brutale ‘bezetting’ die wordt gekenmerkt door apartheid en harde militaire maatregelen.” Dergelijke ideeën worden enthousiast ondersteund op universiteitscampussen, door activistische groepen en de Palestijnse Autoriteit die wordt gesteund door de BDS-beweging.

Dit is allemaal goede propaganda, maar dit is allemaal onjuist. De waarheid is niet zo smakelijk als het creëren van de illusie van een kwaadaardig land dat een vredelievend en lijdend volk onderdrukt.

Nog verbluffender is de Palestijnse Arabische eis dat de grenzen van 1967 hun land bepalen met Oost-Jeruzalem als hun hoofdstad. Verbazingwekkend omdat de Arabische naties een oorlog begonnen in 1967, hun slagkracht verloren en in plaats van te klagen voor vrede nu eisen dat alles wordt teruggebracht zoals het was in mei 1967 (die begon in juni.)

Om perspectief toe te voegen, ondanks het verdeelplan van de VN uit 1947, greep Jordanië de ‘West Bank’ en Jeruzalem. In tegenstelling tot de bedoeling van de VN, verhinderden ze dat Joden de oude stad binnengingen. Het Arabische Legioen schoot regelmatig vanuit de oude stadsmuren naar West-Jeruzalem. De Jordaanse bezetting duurde 19 jaar evenals de Egyptische bezetting van de Gazastrook. Elke weerstand werd bruut verpletterd. De oorlog van 1967 die ze hadden geïnitieerd en verloren, bracht daar een einde aan.

De waarheid is even verrassend als eenvoudig. Willen de Israëli’s vrede? Zonder twijfel, ja. Ze startten het vredesproces door Yasser Arafat uit te nodigen om terug te keren naar de ‘West Bank’ (het bijbelse Judea en Samaria), een regering te vormen en vrede te sluiten. Onderhandelingen begonnen met goede wil, Israël stelde gezamenlijke industriële parken en programma’s voor en sponsorde deze om gemeenschappelijke ontwikkelingsprogramma’s te bevorderen.

De onderhandelingen maakten nooit een noemenswaardige vooruitgang en mislukten jammerlijk in aanwezigheid van president Clinton in Camp David. Op het laatste moment weigerden de Palestijnse Arabieren een vredesverdrag te ondertekenen waarover ze hadden onderhandeld. In plaats daarvan begonnen ze een intifada die uiteindelijk meer dan duizend Israëliërs doodde, inclusief vrouwen en kinderen, bij willekeurige schietpartijen en bomaanslagen.

Misleiding, leugens en bedrog
Is de ‘bezetting’ brutaal? Aanvankelijk verbond Israël alle Arabische dorpen in de ‘Westelijke Jordaanoever’ zonder elektriciteit aan het nationale elektriciteitsnet, voorzag een waternetwerk, werkgelegenheid in Israël en richtte een reeks gezondheidsklinieken op over heel de ‘Westelijke Jordaanoever’. Niet bepaald acties van een brutale bezetting.

Een achtergebleven gebied ontwikkelen en een nationale verzetsleider ertoe brengen om het conflict te beëindigen, had tot vrede moeten leiden. Waarom niet? Dat is een moeilijkere vraag.

De oude wereld zou eindelijk vrede brengen in het Midden-Oosten, bood steun aan wat iedereen dacht en hoopte dat het zou leiden tot de geboorte van een nieuwe natie. Miljarden dollars vloeiden naar de Palestijnse Autoriteit. Hun leiders toerden wereldhoofdsteden en verzamelde steun voor de nog te baren nieuwe natie. De steun verrijkte de leiders en deed absoluut niets voor het volk. De Palestijnse Autoriteit beschuldigde Israël voor de armoede in de gebieden die ze controleerden. Veel landen accepteerden de leugen, tot hun schande. De Palestijnse Arabieren zelf geloven dat dit zo is.

De harde waarheid is dat het Palestijnse leiderschap absoluut niets te winnen heeft bij de vrede met Israël. Zij en hun families zijn rijk met aanhoudende steun van een wereld die bereid is te denken dat het allemaal de schuld van Israël is. Het lijkt mij zinloos dat miljarden dollars worden verschaft aan een corrupte leiding die niet de minste neiging toont naar democratie, mensenrechten, de meest elementaire gelijkheid van vrouwen en die een onderwijssysteem ondersteunt dat haat en moord onderwijst. Ik concludeer dat hoewel de intentie van veel landen om te helpen goed, liefdadig en nobel is, louter dwaasheid is.

Dus, waarom is het verhaal dat de Palestijnse Arabieren onderdrukt worden, nobel zijn en wereldwijde steun verdienen? En wanneer we Palestijnen zeggen die ook degenen in Gaza omvatten wiens leiderschap een van de ergste in de wereld moet zijn – het besturen van een ‘land’ wiens enige doel oorlog met Israël is en geen enkele poging doet om zelfs maar basisdiensten te leveren zoals zuiver water, elektriciteit en riolering.

Dit is grotendeels de schuld van de gemeenschap van naties die bereid is een vals verhaal te geloven in plaats van toe te geven dat Israël een goed lid is geweest van de gemeenschap van naties en uit goede trouw een poging heeft gedaan om de Palestijnse Arabieren een staat te helpen vormen en lid te worden van de gemeenschap van naties.

We zouden allemaal medelijden moeten hebben met de Palestijnse Arabieren die zijn misleid, beroofd, voor de toekomst bedrogen, haat hebben geleerd in plaats van vooruitgang te boeken. Demonstraties op universiteiten, marsen in steden en protesten tegen hun corrupte regeringen moeten worden gehouden zodat goede en eerlijke Palestijnse Arabieren kunnen genieten van de vrede en de kans om te bloeien en een sterke, levendige democratie te ontwikkelen.

De obsessieve fixatie van de wereld voor de Joodse natiestaat Israël weerspiegelt zich in stemmingen binnen de Verenigde Naties: 21 resoluties tegen Israël tegenover 6 resoluties tegen alle andere landen van de wereld samen in 2018; men moet zich afvragen wat dit bijdraagt tot vrede in het M-O. Conclusie: Ook de wereld wil geen vrede tussen Israël en de Palestijnen. De wereld eist simpelweg de onvoorwaardelijke capitulatie van de Joodse staat.


Bronnen:

♦ naar een artikel van Dr. Richard D. Small “When will they ever learn… Why is there no peace? An analysis of the three questions most frequently asked about Israel” van 1 januari 2019 op de site van Arutz Sheva

Een gedachte over “Waarom er ook in 2019 geen vrede komt? Omdat de Palestijnen geen vrede willen met Israël

 1. Bovenstaande koffer met leugens moeten vrede voorkomen.

  ‘De Jood moet dood’ en het land dat hen beschermt moet weg.

  Vandaar de onvoorwaardelijke steun aan de corrupte palestijnse leiders & hun terreur regimes van wie gewone Arabische palestijnen de grootste slachtoffers zijn.

  Deze leiders zullen alles in het werk stellen om de leugens die de centen brengen mooi te verpakken en te verkopen aan het Westen dat maar al te graag deze kadootjes ontvangt en dit gegeven paard dus niet in de bek kijkt.

  Europa speelt hierin dus haar bekende dubbele rol en zal alles in het werk stellen om (achter de schermen) deze farce in stand te houden, financieel & politiek…..want de Jood moet dood.

  De waarheid & vrede zijn een verliespost voor beide partijen. Daarin zijn ze het roerend eens.

  The European Beauty & the Palestinan Beast.

  Een ideale combinatie.

  Like

Reacties zijn gesloten.