PA-adviseur van Mahmoud Abbas: ‘Een man mag zijn vrouw slaan als ze ongehoorzaam is’

Plaatje hierboven: The Dark Side of Palestine – Palestijnse onafhankelijkheid heeft een prijs, die de vrouwen mogen betalen met lijf en leden in het Islamitisch Kalifaat Palestina (in opbouw) …

Tegenstrijdige berichten zijn een kunst in de Palestijnse Autoriteit. Een treffend voorbeeld was toen precies in het midden van een PA-campagne om huiselijk geweld tegen Palestijnse vrouwen te stoppen, Abbas ‘adviseur en religieuze topfiguur van de PA op de televisie precies uitlegde wanneer, hoe en waarom mannen, vaders en broers vrouwen mogen afranselen!

De Palestijnse campagne om geweld tegen vrouwen te stoppen liep tijdens de internationale campagne ‘16 Days of Activism against Gender-Based Violence‘, waarin wordt opgeroepen geweld tegen vrouwen en meisjes te beëindigen. De campagnes begonnen op 25 november op de internationale dag voor de uitbanning van geweld tegen vrouwen en eindigden op 10 december, de dag van de mensenrechten.

Terwijl deze campagne liep en leerde dat het nooit acceptabel is om vrouwen te slaan, legde Abbas ‘adviseur Mahmoud Al-Habbash op officiële PA TV uit dat er situaties zijn waarin mannen vrouwen mogen afranselen. In feite is het zelfs goed voor de vrouwen: “Zolang Allah een bepaald type slaand geweld toelaat, is het voor het goede. Het is goed voor de samenleving en goed voor de vrouw en de man.”

Wanneer is het dan wel toegestaan? Niet dikwijls, legt Al-Habbash uit, ment name enkel wanneer vrouwen ‘ongehoorzaam’ zijn:

“De enige situatie, die zeer beperkt en zeer zeldzaam is, waarbij een man wordt toegestaan ​​te slaan op een manier die niet schadelijk is, niet verwondt, het gezicht vermijdt, en geen erge pijn veroorzaakt, is de situatie van ongehoorzaamheid. Alleen een situatie van ongehoorzaamheid van de vrouw. De ongehoorzame vrouw, de vrouw die buiten de schreef loopt, de vrouw die de banden van het huwelijk vernietigt en de banden van thuis en familie bedreigt. Afgezien hiervan is elke vorm van slaan, verwonden en vloeken van de vrouw een verboden daad.”

Video: Abbas’ adviseur: Een man mag zijn vrouw slaan als ze ongehoorzaam is

Hoewel Al-Habbash de gewoonte verdedigt en zegt dat het eerder ‘zeldzaam’ is, zijn de categorieën vrouwen die mogelijk worden geslagen die hij zelf beschrijft zo algemeen dat hij de deur opent voor voortdurend misbruik: “De ongehoorzame vrouw, de vrouw die buiten de schreef loopt, de vrouw die de banden van het huwelijk vernietigt, en de banden van thuis en familie.”

Al-Habbash citeert de Koran dat hij haar niet meteen moet slaan, maar eerst twee eerdere disciplinaire maatregelen moet uitproberen: eerst “waarschuw hen, weiger (vervolgens) om hun bedden te delen” (dwz de echtgenoten) en pas dan als de vrouw is nog steeds ongehoorzaam zijn de mannen toegestaan ​​om hen te slaan.


Bronnen:

♦ naar een artikel van Itamar Marcus en Nan Jacques Zilberdik “It’s OK for husbands, fathers and brothers – to beat disobedient women, says Abbas’ advisoreen artikelAbbas’ advisor: A man is permitted to beat his wife when she is disobedient” van 30 december 2018 op de site van Palestininan Media Watch (PMW)

4 gedachtes over “PA-adviseur van Mahmoud Abbas: ‘Een man mag zijn vrouw slaan als ze ongehoorzaam is’

 1. Zij zijn het product van hun opvoeding.

  Het Westen dat deze palestijnse/Islam beulen & terroristen blijft steunen is misselijk makend!

  Intussen hoeven we niet naar ‘palestina’ om dit te zien…..het gebeurt bij ons om de hoek.

  Like

 2. Tja : in Europa meppen de “kultuurverreikers” er op los maar de feministas zullen hiervoor geen actie gaan voeren

  Like

 3. Het gaat niet alleen over rechten van vrouwen, maar ook over leefregels, gezinsregels, familie en nog veel meer. Daarbij gaat het om de laatste profeet en daarom ziet de rest van de wereld het allemaal fout. Je godsdienst is liefde, maar het hoogste wat je kunt bereiken is de dood. Eventueel kun je ook dokter, advocaat, verpleegster of oliehandelaar worden. Een wereld apart. Geloof slaat discussie dood. Arme moderne vrouwen.

  Like

Reacties zijn gesloten.