Khamenei van Iran: de Palestijnen zullen binnenkort een regering in Tel Aviv vestigen

Plaatje hierboven: Teheran, 31 december 2018. Ayatollah Khamenei (rechts) had op maandag een vergadering met een grote delegatie van de Gazaanse terreurgroep Palestijnse islamitische Jihad (PIJ) en leiders van de Al Quds Brigades aangevoerd door Ziad al-Nakhala (links), de secretaris-generaal van de PIJ [beeldbron: Tasnim]

De Opperste Geestelijke leider van Iran, ayatollah Ali Khameini, voorspelde op maandag 31 december ’18 dat de Palestijnen binnenkort in staat zouden zijn om “een regering in Tel Aviv op te richten”.

Khamenei ontving in Teheran de leider van de Palestijnse Islamitische Jihad in Teheran, en de Iraanse opperste leider begroette ook het Palestijnse ‘verzet’ tegen Israël, met het argument dat de meest recente uitwisseling van geweld tussen Israël en terroristische groeperingen in Gaza, die eindigde met een staakt-het-vuren, Israël ’s nakende ondergang aankondigde.

Palestina zal stevig weerstand blijven bieden en door de genade van God zal de uiteindelijke overwinning van het Palestijnse volk in de nabije toekomst uitkomen“, zei de ayatollah tegen Ziad al-Nakhala, die eind september de leider van PIJ werd.

Wat betreft de afgelopen jaren, heeft de overwinning van het Palestijnse volk niet betekend dat het in staat was om een ​​regering in Tel Aviv te vestigen; – natuurlijk zal dat uitkomen met Gods hulp,” voegde Khameini eraan toe, volgens een bericht van de vergadering gepost op zijn officiële website. “De belangrijkste overwinning was echter het feit dat het Zionistische regime – dat de Arabische legers niet hebben verslagen – op de knieën werd gebracht door het Palestijnse volk en het verzet; en door Gods wil, zult u grotere overwinningen behalen.

Khameini koos ervoor om te verwijzen naar Tel Aviv, hoewel de zetel van de Israëlische regering zich in Jeruzalem bevindt. Velen in de internationale gemeenschap weigeren de stad te erkennen als de hoofdstad van Israël, maar verwachten dat het de gedeelde hoofdstad van Israël en een toekomstige Palestijnse staat zal worden.

De Palestijnse Autoriteit heeft nooit belangstelling getoond voor het opzetten van een regering in Tel Aviv, waarvan zij erkent dat de stad deel blijft uitmaken van de staat Israël. Echter, Iran en radicale Palestijnse groepen, waaronder PIJ en Hamas, weigeren Israël te erkennen binnen om het even welke grenzen ook, en zweren dat ze het gehele historische Palestina ‘zullen bevrijden’.

Khamenei sprak met al-Nakhala ook over de “overwinningen van Palestijnse verzetsgroepen” op Israël, daarbij verwijzend naar het afnemende aantal dagen gevechten in vergelijking met eerdere militaire confrontaties als een voorbode van de uiteindelijke overwinning van de Palestijnen.

Tijdens de laatste twee oorlogen tegen de verzetsgroepen smeekte het Zionistische regime om een ​​staakt-het-vuren na 22 dagen in één geval en na 8 dagen in een ander geval; in het meest recente conflict vroeg het Zionistische regime om een ​​staakt-het-vuren na slechts 48 uur,” zei hij. “Dit betekent dat het Zionistische regime op de knieën is gebracht.

Deze belangrijke gebeurtenissen waren “goddelijke zegeningen”, ging hij verder en beweerde dat de reden voor de opeenvolgende overwinningen van de Palestijnen in de afgelopen jaren in het verzet ligt. Hij voegde eraan toe: “Dus in de toekomst zal, voor zover het verzet bestaat, het verval van het Zionistische regime worden voortgezet.”

Op 13 november 2018, nadat 460 raketten en mortiergranaten in de loop van 25 uur op Zuid-Israël werden afgevuurd, ging de Israëlische regering akkoord met een informeel, door Egypte gesmeed staakt-het-vuren met Hamas. Het was de ergste opflakkering sinds de oorlog van 2014, die ook eindigde met een staakt-het-vuren.

De leider van de PIJ, Al Nakhala, die in Syrië woont en naar verluidt dicht aanleunt Iran en diens Libanese proxy Hezbollah, vertelde Khameini dat het “volk van Gaza opkomt tegen het Zionistische regime en de zogeheten Deal of the Century samenzwering“, volgens het bericht. “Vandaag de dag zijn de vermogens en de kracht van het islamitische verzet in Palestina sterker dan ooit, dus als er oorlog uitbreekt, zullen Tel Aviv en alle andere steden en nederzettingen van het Zionistische regime binnen het bereik zijn van duizenden raketten van het verzet,” dreigde de PIJ-leider.

Nakhala, die in september 1953 in Gaza werd geboren, werd de eerste nieuwe leider van de PIJ in twintig jaren genoemd. De groep wordt door de Verenigde Staten en de Europese Unie beschouwd als een terroristische organisatie en de VS bestempelden Nakhala zelf als een ‘wereldwijde terrorist’ in 2014. Zij verzetten zich tegen de vredesakkoorden tussen Israël en de internationaal erkende Palestijnse leiders.

De tunnelgravers van de Al Quds Brigades (PIJ) in Gaza


Bronnen:

♦ naar een artikel van Raphael Ahren “Iran’s Khamenei: Palestinians will soon establish government in Tel Aviv – Hosting incoming head of Islamic Jihad in Tehran, supreme leader predicts ‘ultimate victory in the near future’” van 31 december 2018 en een artikelPalestinian Islamic Jihad chooses new leader, remains close to Iran” van 28 september 2018 op de site van The Times of Israel

♦ naar een artikelAyatollah Khamenei: Palestinians to Form Government in Tel Aviv” van 31 december 2018 op de site van Tasnim News Agency

2 gedachtes over “Khamenei van Iran: de Palestijnen zullen binnenkort een regering in Tel Aviv vestigen

  1. Dit babbel-baasje kan vermakelijke verhaaltjes vertellen ! geeft zijn geriater hem misschien verkeerde medicijnen ??

    Like

Reacties zijn gesloten.