Gelukkig nieuwjaar 2019 aan alle Vrienden van Israël

Bij deze wil ik al mijn Joodse en niet-Joodse vrienden en vriendinnen van deze blog bedanken voor hun trouwe steun en toewijding aan deze site en in het bijzonder aan Israël en het Joodse volk, in de Joodse natiestaat en in de Diaspora. Ik wens hen van harte alle liefde en geluk toe en voor al die hen dierbaar zijn.

Mijn persoonlijke gezondheid heeft enkele malen ernstige klappen gekregen het voorbije jaar, dus wens ik jullie en mezelf een gezond en evenwichtig nieuw jaar 2019 toe.

Een balans van het voorbije jaar is snel gemaakt. Het gaat prima met deze blog. Na een verregaande restyling van de blog van de Vlaamse Vrienden van Israël half november 2017 werd de productie van artikelen drastisch opgeschroefd tot wel 2.098 artikels in de 12 maanden van 2018, of ca. 6 artikels dagelijks.

Die artikels zijn meestal vertalingen over overnames van pro-Israëlische vrienden en bloggers zoals mezelves, van bevriende sites, uit de Joodse en de Israëlische pers en nagenoeg allemaal van Joodse en of Israëlische origine. Daarnaast wordt ook geciteerd uit de Arabische en Palestijnse pers.

Met ca. 735.000 bezoekers in 2018 is dit een topjaar geworden. Bijna 5 miljoen nieuwsgierigen hebben tot op heden deze blog bezocht. De meeste bezoekers komen uit Nederland (74 %) en uit België (14 %) en de rest uit Israël, VS, Canada en Duitsland e.a..

Op 30 juli ’18, werd de naam Vlaamse Vrienden van Israël gewijzigd naar “Een Ander Israëlisch Geluid” (EAIG). Die naam is niet toevallig gekozen maar geïnspireerd op twee gekende Joodse progressieve actiegroepen. Beide groepen kanten zich uitermate tegen Israël en tegen het Zionisme an sich en beroepen zich op hun Joods-zijn om de Joodse staat ten gronde te richten:

1. De Nederlandse groep “Een Ander Joods Geluid” (EAJG) van de Nederlander Jaap Hamburger in Amsterdam opgericht in mei 2001;

2. De Belgische groep “Een Andere Joodse Stem” (EAJS) van de gekende Antwerpse marxist Amir Haberkorn en Emmanuel Stein, opgericht in het najaar van 2014 uit protest tegen de 50-daagse Israëlische Gazaoorlog tegen de Hamas terreur in de zomer van 2014. Lees hier op Joods Actueel: Gesprek met Emmanuel Stein van “Een Andere Joodse Stem”.

Deze website (in feite een blog) is een privé initiatief van een Vlaamse actief-vrijzinnige, niet-Joodse en revisionistische Zionist (denk aan Ze’ev Jabotinsky) uit Antwerpen, op het internet gekend als Brabosh, die volledig onafhankelijk opereert, niet partij-gebonden en zonder partijkaart is, werkt met eigen middelen, zonder de minste financiële steun en zonder reclame advertenties.

Brabosh.com

Antwerpen, 31 december 2018

11 gedachtes over “Gelukkig nieuwjaar 2019 aan alle Vrienden van Israël

 1. Beste Hugo ga door met het goede nieuws over Israël te vertellen en niet wat de media schrijven over dit prachtige land
  Gods zegen
  Groetjes uit katwijk

  Geliked door 2 people

 2. Aan allen, in het bijzonder aan Brabosh, een goed en gezegend nieuw jaar gewenst. De HEERE zegene ons allen uit Sion.

  Geliked door 2 people

 3. Bs”d

  Brabosh, bedankt voor je goede werk en hou je haaks, we hebben je nodig.

  Een gezond 2019 toegewenst en dat je het goede werk maar kan voortzetten tot aan de 120.

  Geliked door 3 people

 4. Brabosh hartelijk dank voor de artikels die zeer verhelderend zijn.Inderdaad er is nog veel werk te doen.Dit moedige land verdient het .Israël toont het elke dag.helaas velen zien het niet.
  Veel geluk en een goede gezondheid.Am Israël chai.veerle

  Geliked door 2 people

 5. “Lezers komen voor 74% uit Nederland en 14% uit Belgie”.

  Er is dus nog heel véél werk aan de winkel.

  Ga zo door in goede gezondheid.

  Geliked door 1 persoon

 6. Jullie heel hartelijk bedankt voor b.v. de nodige aanvullende nieuwsgaring over Israel! Grote waardering.
  Wens jullie veel succes toe in komend 2019!

  Geliked door 2 people

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.