Israël geeft lichaam van Palestijnse terrorist terug aan zijn familie

Israël gaf op vrijdag 28 december ’18 het lichaam van de 22-jarige Elias Salah-Yassin terug aan zijn familie, meer dan twee maanden nadat hij werd gedood tijdens een steekpartij in Samaria.

Het incident vond plaats begin oktober nabij Gitti Avisar Junction op Highway 5 buiten de Israëlische stad Barkan. Yassin stortte zich op IDF-soldaten terwijl hij zwaaide met een mes voordat hij werd neergeschoten door soldaten van de Nahal Brigade. Behalve de terrorist zelves raakte er niemand gewond,

De rechtmatigheid van het vasthouden aan de lichamen van terroristen ‘is de afgelopen jaren meermaals door het Hooggerechtshof besproken. In juli slaagde een met zeven rechters uitgebreide rechtbank er niet in om een ​​verzoekschrift in te dienen tegen teruggave van de lichamen.

Vorig jaar oordeelde het Hooggerechtshof dat Israël de lichamen van vijf Arabische terroristen moet teruggeven aan hun families. Zij werden die onder het zand bedolven toen een terreurtunnel instortte die ze aan het graven waren vanuit de Gazastrook naar Israël, en die door de IDF in oktober 2017 werd vernietigd.

Twaalf terroristen waren aanwezig in de tunnel ten tijde van de sloop, werden toen gedood. Van de 12 terroristen werden de overblijfselen van vijf teruggevonden door IDF-troepen nadat de sloop was voltooid. De resten van de overige zeven terroristen werden nooit teruggevonden en bevinden zich waarschijnlijk nog in de ingestorte aanvalstunnel.

NGO Adalah
Familieleden van de terroristen, de terreurorganisatie Hamas en de Israëlisch-Arabische NGO Adalah (het juridische centrum voor de rechten van de Arabische minderheden in Israël) eiste dat Israël de lichamen van de terroristen naar Gaza zou terugsturen – een eis die de regering tot dan toe had geweigerd.

Adalah, een pro-BDS organisatie die zich verzet tegen het bestaan ​​van Israël, had betoogd dat “het vasthouden van lichamen in tegenspraak is met de principes van het internationale humanitaire recht. “Lichamen van personen die worden gedood tijdens conflictsituaties moeten worden teruggestuurd naar hun families voor begrafenis met waardigheid. Het internationaal humanitair recht verbiedt het gebruik van instanties voor politieke doeleinden of als ruilmiddel.,” stelt Adalah.

Blijkbaar maakt Adalah zich geen zorgen om het lot van de stoffelijke resten van twee IDF soldaten die tijdens Operatie Protective Edge in Gaza in 2014 werden gedood en sindsdien worden achtergehouden door Hamas.

Het verschil in rechtspraak tussen de Palestijnse Gebieden enerzijds en Israël anderzijds is dat Israël een rechtstaat is die de democratische regels hoog in het vaandel houdt. Dit in tegenstelling tot Hamas in Gaza en Al Fatah op de Westbank die een grondige hekel hebben aan internationaal humanitair recht, waar Adalah zo op hamert maar wel enkel als het om Palestijnen gaat.

De Waarheid is dat Hamas en Al Fatah volbloed fascistoïde islamistische dictaturen zijn waar enkel uit de sharia wordt geciteerd om uitspraken van hun ‘volksrechtbanken’ te verrechtvaardigen.

IDF-soldaten
De lijken van deze twee IDF-soldaten worden sinds de zomeroorlog van 2014 gegijzeld door Hamas in Gaza die hen maar wat graag zouden inruilen voor zoveel mogelijk gevangen Palestijnse terroristen en massamoordenaars, zoals gebeurde in oktober 2011 in de gevangenruil toen korporaal Gilad Shalit werd ingeruild voor 1027 gevangen Palestijnen.

IDF-luitenant Hadar Goldin werd gedood aan het einde van de Gaza-oorlog – aka de 51-durende zomeroorlog ‘Operation Protective Edge’ – en zijn lichaam werd in beslag genomen door Hamas-terroristen. Hamas heeft geweigerd om zowel het lichaam als de stoffelijke resten van IDF Stafsergeant Oron Shaul die eveneens sneuvelde tijdens de zomeroorlog van 2014.

Los daarvan worden ook twee Israëlische staatsburgers – Avera Mengistu en Hisham al-Sayed – eveneens vastgehouden door Hamas in Gaza, hoewel beide mannen kennelijk geestesziek zijn. Beiden gingen vrijwillig Gaza binnen, .


Bronnen:

♦ naar een artikel van Tzvi Lev “Israel returns body of terrorist – Israel returns body of terrorist shot dead while attempting to stab soldiers near Ariel in October” van 29 december 2018 en een artikelTerrorist killed in Samaria attack – Attempted stabbing attack foiled near Highway 5 in Samaria. Terrorist shot and neutralized” van 15 oktober 2018 op de site van Arutz Sheva

Een gedachte over “Israël geeft lichaam van Palestijnse terrorist terug aan zijn familie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.