Palestijnse premier: ‘Arabieren beloofden ons veel geld maar we hebben bijna niks ontvangen’

Rami Hamdallah, de premier van de Palestijnse Autoriteit, zei woensdagavond dat de Arabische landen miljarden dollars beloofden ter ondersteuning van Jeruzalem, maar dat er maar een paar miljoen zijn toegekomen, volgens Wafa, het Palestijnse persagentschap.

“Als de beslissingen over Jeruzalem op de Arabische Top waren uitgevoerd, zouden we niets anders nodig hebben”, zei hij. Hamdallah zei ook dat donorhulp aan de Palestijnen voor 2019 met 71 procent is afgenomen. “Toch kon de Palestijnse Autoriteit de inkomsten van 2103 tot 2018 met bijna $ 1 miljard verhogen, terwijl het tekort werd teruggebracht tot $ 700 miljoen,” zei Hamdallah.

Arabische naties hebben al vele jaren afstand gedaan van beloften aan de Palestijnen. Ze wonen topbijeenkomsten bij waar ze hun volledige steun beloven en dan meestal niet doorgaan. Toch worden er  nog steeds conferenties gehouden. Hamdallah heeft er vandaag eentje bijgewoond, genoemd de ‘Overwinningsconferentie van Jeruzalem’, in Ramallah.

Arabische landen stuurden delegaties uit Libië, Koeweit, Bahrein, Mauritanië, Oman, Jordanië en Qatar en tevens Abdel Moneim, de directeur van de jongeren afdeling van de Arabische Liga (plaatje onderaan).

Absurd beweerde Hamdallah ook dat er geen sancties waren door de PA tegen Gaza. Sinds april 2017 heeft de PA de salarissen beperkt alsmede brandstof, medicijnen en vele andere items, die allemaal goed gedocumenteerd zijn.

Zelfs Hamdallah heeft in augustus toegegeven deze stappen te hebben gezet, maar hij ontkende dat ze toen al sancties waren, en noemde ze ‘tijdelijke maatregelen’ (Abbas hield in maart een toespraak waarin hij zei dat hij ‘financiële maatregelen’ tegen Gaza zou verhogen.)

Plaatje hierboven: ‘Overwinningsconferentie van Jeruzalem’ in Ramallah van woensdag 26 december 2018. Premier van de PA Rami Hamdallah (midden) op zoek naar fondsen bij zijn Arabische ‘vrienden’ die hem weliswaar veel beloven maar weinig of niks geven… [beeldbron: Maan News Agency]


Bronnen:

♦ naar een artikel van EoZ “Palestinian PM: Arab countries reneging on their promises to give us money” van 27 december 2018 op de site van Elder of Ziyon

3 gedachtes over “Palestijnse premier: ‘Arabieren beloofden ons veel geld maar we hebben bijna niks ontvangen’

  1. Gelukkig niet…. bij de PA geldt nog altijd: hoe meer geld, hoe groter de corruptie.

    Like

  2. Arabieren zijn géén gekke Henkies…..daar hebben ze de EU voor!

    De gemiddelde EU belastingbetaler wil graag een deel van zijn gezondheidszorg & pensioen opgeven, bezuinigingen & verschralingen accepteren om de eeuwig klagende palestijnen te helpen.

    Of toch niet?

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.