Na een maand relatieve rust vuurt Hamas opnieuw raket af naar Israël

Een IDF-gevechtshelikopter viel een Hamas-positie in de zuidelijke Gazastrook aan, zei het Israëlische leger zaterdag. De aanval kwam in reactie op een eerdere raketlancering vanuit de Palestijnse enclave naar Israël. De raket die vrijdag werd afgevuurd, was het eerste dergelijke incident in meer dan een maand, zei de woordvoerster van de IDF. Het alarmwaarschuwingssysteem Red Alert is niet geactiveerd toen het projectiel landde in een open gebied, voegde de woordvoerder eraan toe. Geen verwondingen of schade gemeld.

Eerder vrijdag werd een Palestijn gedood toen duizenden deelnamen aan protesten langs de grens met de Gazastrook, te midden van bedreigingen door terreurbewegingen in de enclave aan de kust om het geweld met Israël op te voeren. Een woordvoerder van het Israëlische leger zei dat zo’n 4.000 Palestijnen aan de rellen deelnamen door stenen en explosieven naar soldaten te gooien. De explosieven bereikten de grensafrastering niet waar troepen werden ingezet. Israëlische strijdkrachten reageerden met rel verspreidingsmiddelen, waarbij af en toe met scherp werd gevuurd, zei de woordvoerder.

Ook op vrijdag landde een vermoedelijk brandgevaarlijk apparaat in de buurt van een kleuterschool in een gemeenschap in Israêl rondom het Gaza-gebied na een pauze van enkele weken voor de door de lucht verspreide brandstichtingpogingen vanuit de enclave aan de kust. In de afgelopen maanden hebben Gaza-demonstranten honderden brandgevaarlijke vliegers en ballonnen in Israël gelanceerd, waardoor branden werden aangesticht die bossen hebben vernietigd, gewassen hebben verbrand en vee hebben gedood. Meer dan 7000 hectare land is verbrand, waardoor miljoenen aan sjekels schade is ontstaan, volgens Israëlische functionarissen. Sommige ballonnen hebben geïmproviseerde explosieven vervoerd.

Vorige week zei premier Benjamin Netanyahu dat hij de bestuurders van de Strook had gewaarschuwd temidden van een piek in terreuraanslagen op de Westelijke Jordaanoever. “Ik heb een duidelijke boodschap overgebracht aan Hamas – we zullen een situatie van een wapenstilstand in Gaza en terreur in Judea en Samaria niet accepteren”, vertelde hij aan een kabinetsvergadering gebruik makend van de bijbelse naam voor de Westelijke Jordaanoever.

Sinds 30 maart van dit jaar houden Palestijnen wekelijks protesten aan de grens met Israël, dat Hamas heeft beschuldigd van deze protesten te gebruiken als dekmantel voor aanvallen op soldaten en pogingen om de veiligheidsafrastering te doorbreken. Israël heeft een einde gemaakt aan de gewelddadige demonstraties langs de grens in een staakt-het-vuren-overeenkomst met Hamas, een islamistische terreurgroep die de controle handhaaft over Gaza sinds 2007 toen het de Fatah-factie van de Palestijnse Autoriteit President Mahmoud Abbas met geweld uit de Strook verdreef. Hamas beweert openlijk en bij herhaling dat het Israël wil vernietigen.


Bronnen:

♦ naar een artikelRocket launched from Gaza into Israel, for first time in over a month” en een artikelIDF attacks Hamas’ position in response to rocket fire from Gaza” van 29 december 2018 en een artikelPalestinian said killed in Gaza border clashes” en een artikelSuspected incendiary balloon lands near kindergarten in Gaza border community” van 28 december 2018 en een artikelIsrael warns Gazans to stay away from border Friday or risk getting shot” van 27 december 2018 op de site van The Times of Israel

Een gedachte over “Na een maand relatieve rust vuurt Hamas opnieuw raket af naar Israël

  1. Hamas = Roof en Gewelddaad !!!Deze islamitische bloedvergieters zullen nooit vrede sluiten met Israël (hooguit een door de United Nonsens (VN) gedicteerde “valse vrede” ),vermoedelijk zal Israël spijtig genoeg deze zogenaamde ” moedige” Hamas leiders totaal moeten vernietigen ,waarna Israël ten onrechte natuurlijk de schuld krijgt van het buitensporige bloedvergieten !Alleen een grote gek kan hier nog een valse vrede uit destilleren !Islam en vrede is en blijft een contradictie ,oftewel totaal onmogelijk !!!

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.