Hamas viert 31 jaar terreur: Zoals altijd toegewijd aan de vernietiging van Israël

Precies een decennium geleden, op 27 december 2008, organiseerde Hamas een machtsshow in de Gazastrook en paradeerde honderden terroristen in Gaza-stad. Een onverwachte Israëlische luchtaanval, die vijf raketten op hen afvuurde, doodde ongeveer 90 terroristen en veroorzaakte het begin van ‘Operation Cast Lead‘, waarbij Israël het hoofdkwartier van Hamas in Gaza vernietigde, evenals zijn raketlanceerinstallaties en honderden van terroristische activa en sites.

Vandaag, 27 december, viert Hamas zijn 31ste verjaardag die werd gekenmerkt door een reeks terreuraanvallen en een officiële verklaring van de leider van de organisatie, Ismail Haniyeh, die de voortzetting van het ‘verzet’ bezweerde totdat de doelen van ‘vrijheid, bevrijding en terugkeer ‘zijn bereikt en verder elke erkenning van de legitimiteit van de Joodse staat van tafel veegde. Dit biedt een zoveelste bewijs, indien dat nog nodigwas, van de onmogelijkheid om een ​​langetermijnovereenkomst met de organisatie te bereiken.

De verklaring prijst dat ondanks de massale pogingen om zijn wil en standvastigheid te breken, Hamas er in geslaagd is om de Palestijnen achter een nationaal politiek plan te plaatsen om een ​​einde te maken aan de ‘zionistische bezetting’ en president Trump’s ‘deal van de eeuw’ te laten ontsporen.

Die wordt door de Palestijnse terreurgroep beschouwd als een Zionistisch-Amerikaanse samenzwering om de Palestijnse nationale strijd te ondermijnen. Vandaar dat, aldus Haniyeh, “het ons legitiem recht is om ons land te zuiveren van de bezetting door alle middelen te gebruiken die door internationale wetgeving zijn toegestaan, en we hebben het recht op Jeruzalem als de hoofdstad van de staat Palestina.

Geen poging om het uiteindelijke doel te verhullen om een Palestijnse staat te vestigen op de ruïnes van Israël over het gehele gebied van het Mandaat Palestina, of zijn categorische afwijzing van het idee van een Joodse staat, put Hamas troost uit de oorverdovende onverschilligheid van de internationale gemeenschap ten aanzien van zijn genocidale visie en activiteiten.

Zo heeft bijvoorbeeld de flagrante mislukking van de VN om de talloze oorlogsmisdaden van Hamas door de jaren heen te veroordelen (of ze nu raketten, missiles en mortiergranaten afvuren op Israëlische burgerlijke bevolkingscentra of eenvoudige terreuraanslagen) de overtuiging van de organisatie gesterkt dat hun terroristische acties door de internationale gemeenschap als legitieme ‘spelregels’ worden goedgekeurd.

Hamas is zich er terdege van bewust dat het schisma tussen de Westelijke Jordaanoever en de Gazastrook het vermogen bemoeilijkt om zijn strategische doelen na te streven, en de uitspraak van Haniyeh bekritiseert Fatah omdat deze het bereiken van nationale verzoening ondermijnt waardoor Palestijnen weerstand kunnen bieden aan de ‘Zionistische bezetting’ en de ‘ deal van de eeuw. ‘

Volgens Hamas blijven de Zionistische machinaties tegen de Palestijnen onverminderd doorgaan, waaronder “de judaïsering van Jeruzalem en de Westelijke Jordaanoever, de moord op honderden Palestijnen, het verwonden van duizenden mensen en de opsluiting van nog duizenden anderen.”

Als een manier om deze Zionistische “agressie” tegen te gaan, aldus Haniyeh, heeft Hamas talloze “verzetsdaden” uitgevoerd, waaronder “tientallen schietoperaties, evenals honderden steken, rammen van auto’s en molotovcocktailaanvallen die de vijand hebben gedood en verwond. Dit is hoe we de weerstand voortzetten.”

Haniyeh besluit zijn verklaring door de hoofdrecepten van de visie van Hamas te herhalen, met name de oprichting van een Palestijnse staat met heel Jeruzalem als hoofdstad, de voortzetting van ‘gewapend verzet’ tegen Israël en de afwijzing van het Joodse recht op een eigen staat. Op zijn 31e verjaardag blijft Hamas dus net zo toegewijd als altijd aan zijn genocidale wereldbeeld: ‘Jihad is jihad. Of we triomferen of sterven als martelaren.”


Bronnen:

♦ naar een artikel van Dr. Shaul Bartal “Hamas at 31: As Committed as Ever to Israel’s Destruction” van 27 december 2018 op de site van BESA

♦ naar een artikel van Yoav Gallant “The war in Gaza is not over” van 27 december 2018 op de site van The Jewish News Syndicate (JNS)

Een gedachte over “Hamas viert 31 jaar terreur: Zoals altijd toegewijd aan de vernietiging van Israël

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.