Duits bedrijf Krempel gelinkt met gasaanvallen op Syrische burgers stopt handel met Teheran

Plaatje hierboven: De Syrische oppositie toont lichamen van kinderen en volwassenen die op de grond liggen terwijl Syrische rebellen beweren dat ze zijn gedood bij een aanval met giftige gassen door pro-regeringstroepen in Oost-Ghouta, aan de rand van de Syrische hoofdstad Damascus op 21 augustus 2013 [beeldbron: AFP]

Een woordvoerder van het Duitse bedrijf Krempel Group, dat constructiemateriaal aan de Teheran-zakenlieden heeft geleverd dat werd gebruikt in raketten die eerder dit jaar door het Iraanse regime waren geproduceerd om Syriërs te vergassen, zei donderdag tegen The Jerusalem Post dat het internationale handelsbedrijf de handel heeft beëindigd met de Islamitische Republiek van Iran.

“Sinds een aantal maanden levert Krempel geen goederen meer aan Iran”, zei Rainer Westermann. “Bedrijven beseffen dat zakendoen met Iran de financiering van de terreurstrategie van de IRGC betekent”, vertelde de Amerikaanse ambassadeur in Duitsland Richard Grenell donderdag aan de Post. De IRGC staat voor de Islamitische Revolutionaire Garde, die de VS vorig jaar als een terroristische entiteit heeft aangeduid en opgelijst.

Grenell staat erom bekend dat hij ervoor zorgt dat Duitse bedrijven Iran verlaten en wordt geprezen voor zijn inspanningen om bedrijven te bestrijden die Irans terrorisme helpen en lijden veroorzaken voor Syriërs en en voor Iraniërs binnen de Islamitische Republiek. De Krempel Group, gelegen in de buurt van de zuidelijke stad Stuttgart, verkocht elektronische persborden aan Iraanse bedrijven die werden gebruikt bij de productie van raketten. De drukplaten worden vaak in motoren ingebracht.

Strijdkrachten van het regime van de Syrische president Bashar Assad hebben de Iraanse raketten afgevuurd die Krempel-materiaal bevatten, wat resulteerde in de ernstige vergassing van 21 volwassenen en kinderen. Krempel, een wereldwijd bedrijf, heeft een distributiecentrum in de VS. In april bleef Krempel de Amerikaanse sancties uitdagen en zei tegen de Post dat het zaken zou blijven doen met Iran. De VS classificeert het regime van Iran als de belangrijkste internationale staatssponsor van het terrorisme.

Plaatje hierboven: Een Syrische fotograaf vond delen van Krempel Group in de overblijfselen van Iraans geproduceerde chemische raketten die Syrische burgers vergasten in januari en februari van dit jaar 2018.

Nadat Grenell zijn functie op zich had genomen en Duitse bedrijven had aangespoord om hun activiteiten met Teheran te beëindigen – en nadat de VS in november financiële en energiesancties had opgelegd aan Iran – beëindigde Krempel zijn  handel met Iran.

Een Duits bedrijf verbonden met een Iraans bedrijf dat gifgas produceert om Syrische vrouwen en kinderen te vergassen? De Joden kijken er niet meer van op. Tenslotte “een vos verliest wel zijn haren maar niet zijn streken …“:

Plaatje hierboven: Origineel Zyklon-B blik uit de nazi-concentratiekampen. Zyklon B was de handelsnaam van een op cyanide gebaseerd pesticide dat in de vroege jaren 1920 in Duitsland was uitgevonden. Het bestond uit waterstofcyanide (blauwzuur) en is vooral berucht geworden vanwege het gebruik door nazi-Duitsland tijdens de Holocaust om ongeveer een miljoen mensen te vermoorden in gaskamers geïnstalleerd in Auschwitz-Birkenau, Majdanek en andere vernietigingskampen.


Bronnen:

♦ naar een artikel van Benjamin Weinthal “German company linked with Iran’s rockets stops business with Tehran” van 27 december 2018 op de site van The Jerusalem Post

Een gedachte over “Duits bedrijf Krempel gelinkt met gasaanvallen op Syrische burgers stopt handel met Teheran

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.