Fatahleider benadrukt: ‘Kerstmis is een Palestijns symbool’ en ‘Jezus was de eerste Palestijn’

Jarenlang hebben de Palestijnse Autoriteit en Al Fatah Jezus als een Palestijn gepresenteerd als onderdeel van het fabriceren van een oude Palestijnse geschiedenis. Dit jaar was geen uitzondering. Ter gelegenheid van Kerstmis sprak een topman van Fatah over Jezus als “de eerste Palestijn” en “Kerstmis is een van de permanente Palestijnse symbolen.”

In hun historisch revisionisme negeren de P.A. en Fatah dat Jezus een Jood was (‘Judas’) volgens de christelijke traditie, en dat het Romeinse Rijk de naam van het land Judea pas 100 jaar nadat Jezus leefde veranderde in ‘Paelestina’. Ondanks de oneerlijkheid, hebben senior P.A. en Fatah-leiders Jezus en zijn moeder Maria consequent gepresenteerd als Palestijnen, en Jezus als ‘de eerste Palestijnse martelaar’ en de eerste Palestijnse vluchteling, zoals gedocumenteerd door Palestinian Media Watch.

Het volgende is een verklaring van het lid van het PLO-uitvoerend comité en Fatah-lid van het Centraal Comité Azzam Al-Ahmad gisteren in Khan Al-Ahmar, een site waar Palestijnse bedoeïenen gebouwen en woningen illegaal hebben gebouwd.

Het ontsteken van de verlichting van de kerstboom heeft elk jaar veel betekenissen in Palestina. … Kerstmis is een van de permanente Palestijnse symbolen, en de hele wereld volgt de mis in Bethlehem … De kinderen van Khan Al-Ahmar zijn blij met de verlichting van deze boom, omdat het het symbool is van de eerste Palestijn, Jezus, vrede zij met hem hem. Wij, de leden van het Palestijnse volk, vieren samen met iedereen in het land Palestina Kerstmis.

Dezelfde valse beweringen over Jezus werden herhaald door de secretaris-generaal van het Nationaal Initiatief [en P.A. Kamerlid] Mustafa Barghouti: “Jezus, die op dit land werd geboren, was een Palestijn en overwon zijn lijden.” [Officiële P.A. dagelijks Al-Hayat Al-Jadida, 20 december 2018]


Plaatje hierboven: Sint Yasser Arafat, de reïncarnatie van de Christus in de Palestijnse gebieden. Palestijnse ‘historici’ slaan tilt: “De Joden hebben niet alleen de eerste Palestijn Jezus Christus vermoord, maar ook zijn ware profeet Sint Yasser Arafat vergiftigd met polonium 210!” De officiële krant van de Palestijnse Autoriteit schreef op 6 mei 2013: “De Palestijnen zijn Jezus’ nakomelingen en het verhaal van Jezus is het verhaal van het Palestijnse volk.”


Bronnen:

♦ naar een artikel van Itamar Marcus “Senior Fatah leader insists Christmas is a ‘Palestinian symbol,’ ‘Jesus was first Palestinian’ – For years, the Palestinian Authority and Fatah have presented Jesus as a Palestinian as part of its fabricating an ancient history” van 25 december 2018 op de site van The Jewish News Syndicate (JNS)

♦ naar een artikel van Itamar Marcus “‘Christmas is one of the Palestinian symbols’ – ‘Jesus was the first Palestinian,’ says senior Fatah leader” van 25 december 2018 op de site van Palestinian Media Watch

♦ een artikel op deze blogJezus was geen Palestijn en zelfs niet eens een Arabier” van 20 januari 2018 en een artikelOver de Palestijnse diefstal van Joods erfgoed: Jezus was geen Palestijn en ook geen Arabier” van 31 december 2017 en een artikelUNRWA: ‘Kerstmis begon 2000 jaar geleden met een Palestijns gezin dat beschutting zocht’” van 25 december 2017

3 gedachtes over “Fatahleider benadrukt: ‘Kerstmis is een Palestijns symbool’ en ‘Jezus was de eerste Palestijn’

 1. Kanaän een gebied dat eeuwen lang een doorgang gebied was met ook tijdelijke verblijfsgebied van volkeren en diverse stammen zonder eigen cultuur stad of koningshuis of stadstaat. Er waren volken die er handelsplaatsen vestigden eigenlijk koloniën zoals de Filistijnen en naderhand de Feniciërs. Veel later ook de Griekse kolonisten en daarna de Byzantijnse en Romeinse overheersing totdat het Ottomaanse Rijk opstond en dit gebied ook Islamisch werd rond 1100.
  Al die tijd erna hebben Arabieren deels het land bezet omdat ze eigenaren waren geworden, ze leefden naast een grote mix van culturen en geloven tot het moment dat het alleen nog Islam mocht zijn, de rest werd langzaam verdreven. De eerste Wereldoorlog had zijn stempel gedrukt waarna vele etnische zuiveringen en Genocide werden gepleegd.
  Tussen 1923 met tal van conflicten en oorlogen en de jaren ´70, ´80 en ´90 was het hele gebied onrustig.
  Waar hebben de Palestijnen recht op?
  Bij goodwil en afspraken die zijn gemaakt.
  Niet op enig historische achtergrond.
  1994 Oslo-Akkoord
  Zelfs dit akkoord is voor hen niet heilig, want ze willen meer dan alleen het recht op eigen land en staat.
  Wij weten wat ze willen, de uitroeiing van Christenen Joden en ongelovigen.

  Like

 2. Dan kunnen de “pally’s” toch op het st’pietersplein gaan bidden en voetballen !

  Like

 3. Daar er zo een bijzonder grote mate van vrijheid van meningsuiting heerst in ‘palestina’ mag de goede man, een lid van Fatah, natuurlijk zeggen wat hij wil.

  Voor een gewoon persoon in hetzelfde gebied ligt het net even iets anders. Eén woord tegen het dictator/terreur regime van Abbas………..en het loopt fout af.

  Probleem is dat wanneer palestijnen verkondigen dat de wereld plat is en Arafat/Abbas vredesengelen zijn…..het Westen deze onzin graag mag horen.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.