Israëlische luchtmacht krijgt zevende ‘Shimson’ Hercules transportvliegtuig toegeleverd

Op zondag werd op de Nevatim luchtmachtbasis een ceremonie gehouden ter gelegenheid van de aankomst van het zevende Shimshon, C-130J Super Hercules militaire transportvliegtuig, dat op vrijdag 21 december was geland. De ceremonie werd geleid door de commandant-generaal van de Nevatim-vliegbasis, brigade-generaal Eyal Greenboim en Lt. H., Commanding Officer van het 103de Squadron. Het vliegtuig is de laatste aanwinst voor het Squadron.

Het ‘Shimshon’ -vliegtuig (hebreeuws voor Samson) dat gemaakt werd door het Amerikaanse bedrijf Lockheed Martin, arriveerde voor het eerst in Israël in 2014 en sloot zich aan bij de serie van zware luchtbruggen, die vaak in samenwerking met de infanterie- en grondeenheden van Israël opereert. Het vliegtuig verbetert de mogelijkheden van de IAF en de heavy airlift-array. Naast het militaire gebruik, wordt de Hercules ook gebruikt om bosbranden te bestrijden.

De IAF verwierf zeven C-130J Super Hercules van de Amerikaanse ruimtevaartgigant Lockheed Martin, met de eerste geleverd aan het ‘Elephants’ Squadron gebaseerd op de Nevatim-vliegbasis in het zuiden van Israël in april 2014. Het transportvliegtuig kan meer dan 4.000 kilometer vliegen en heeft geavanceerde technologie zoals een raketafweersysteem dat samen met het elektronische oorlogsvoering-systeem van het vliegtuig vuurpijlen kan gebruiken bij het detecteren van een raket, waardoor het vliegtuig weg kan manoeuvreren van de dreiging.

Afgelopen maand mei werden twee IAF-piloten naar een militaire gevangenis gestuurd tijdens een bijna-botsing door twee C-130J-vliegtuigen tijdens de vlucht van de Israëlische Onafhankelijkheidsdag. Tijdens het onderzoek naar het incident werd ontdekt dat de piloten zich niet aan de voorzichtigheidsregels hielden om een ​​veilige minimale afstand te bewaren om een ​​botsing te voorkomen.

Bij het plaatje hieronder: De Israëlische luchtmacht ontving op 9 april 2014 zijn eerste Super Hercules C-130J ‘Shimshon’ (Samson) tijdens een ceremonie op de Nevatim Luchtmachtbasis. De Lockheed C-130 Hercules is het belangrijkste transportmiddel om troepen en uitrusting te droppen boven vijandige gebieden die door vele militaire eenheden over de hele wereld worden geëxploiteerd.

Primaire operatoren zijn de US Air Force, US Marines en de Royal Air Force. Meer dan 40 modellen en varianten van de C-130 Hercules zijn de afgelopen 50 jaar gebouwd en het blijft tot op vandaag in productie als de bijgewerkte C-130J Super Hercules waarvan de Israëlische Luchtmacht (IAF) er thans zeven beschikt [beeldbron: Air Team Images]


Bronnen:

♦ naar een artikelSeventh “Shimshon” delivered to the IAF – A ceremony was held to mark the arrival of the seventh “Shimshon”, C-130J Super Hercules military aircraft” van 24 december 2018 op de site van Arutz Sheva

♦ naar een artikel van Anna Ahronheim “Israel Air Force receives C-130J tranpsort plane – “The aircraft improves the capabilities of the Air Force and the heavy transport division,” read a statement released by the IDF’s Spokesperson’s Unit” van 24 december 2018 op de site van The Jerusalem Post

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.