Video: Israëlische soldaten schieten op stenen gooiende Palestijnse Kerstman

Plaatje hierboven: Eerst bekende illustratie in een New Yorkse krant van de Kerstman of Sinterklaas (aka Santa Claus voor de Amerikanen), beladen met speelgoed voor de kinderen, staat hier op het punt om in een schoorsteen te kruipen. Het plaatje dateert van januari 1841 en werd getekend door de Ierse Amerikaan Charles Cromwell Ingham [beeldbron: Historical Society of Pennsylvania]

Een Palestijnse Kerstman werd bij zijn kraag gevat toen hij in plaats van met snoepgoed, stenen gooide naar IDF-soldaten. Maar loontje komt om zijn boontje want ‘Wie zoet is krijgt lekkers, wie stout is de roe!'”

Palestijnse Autoriteit Arabieren hebben een theorie… Als zij zich verkleden als bekende karakters of avatars (bedoeld als woordspeling), dan zal het Israël slecht doen lijken wanneer soldaten van de IDF durven te reageren op het geweld van het rellende karakter… Tenslotte, hoe zou het eruit zien als iemand (een boosaardige) Kerstman zou neerschieten met een rubberen kogel terwijl hij stenen gooide?

Video: leuke beelden mits je de juiste muziek toevoegt…


♦ met dank aan The Jewish Press voor de hint.

Een gedachte over “Video: Israëlische soldaten schieten op stenen gooiende Palestijnse Kerstman

Reacties zijn gesloten.