Abbas Zaki van Al Fatah: ‘Drie Israëliërs op de Westbank gedood, dat is geweldig!’

Vorige week schoot en doodde een terrorist 2 Israëliërs en verwondde 2 anderen in een vuurgevecht naast Givat Assaf, nabij Ramallah. De terrorist is op de vlucht geslagen en is sindsdien nog niet opgepakt. In antwoord op deze moorden zei de hoge ambtenaar van Fatah, Abbas Zaki, dat hij de moorden op de Israëliërs een ‘geweldige zaak’ vond.

De Zaki gaf blijk van een verdraaide logica en gaf aan dat deze terroristische schietpartij legitieme ‘bloedwraak‘ was voor Palestijnen die door Israël werden gedood. Hij maakte echter geen onderscheid tussen de dood van onschuldige Israëli’s die het doelwit waren van terroristen en de dood van de terroristen die de Israëli’s hadden vermoord en werden gedood tijdens de poging van Israël om ze te vangen.

Het SHMS Nieuws agentschap meldde op 13 december 2018 dat op de officiële Facebookpagina van Al Fatah (de politieke factie van PA-president Mahmoud Abbas) dat Abbas Zaki, een lid van het Centraal Comité van Al Fatah, (bericht dat werd opgenomen in de officiële partijkrant van de PA Al-Hayat Al-Jadida van 16 december 2018) het volgende zei:

“We volgen met trots de gebeurtenissen op de Westelijke Jordaanoever. De jonge Palestijnen wraken een bloedwraak – drie martelaren (Shahids) voor drie Israëliërs. Dit is een geweldige zaak.”

De ‘drie martelaren’ zijn de terroristische moordenaars Ashraf Na’alwa, die twee van zijn Israëlische collega’s in Barkan vermoordde, en Saleh Barghouti die een baby vermoordde en 7 anderen verwondde in de buurt van Ofra. Ze werden allebei gedood terwijl ze zich verzetten tegen arrestatie. De derde ‘martelaar’ is mogelijk terrorist Majdi Mteir die werd gedood tijdens een steekaanval.

De drie Israëlische slachtoffers waarnaar Zaki verwijst, zijn waarschijnlijk de baby Amiad Yisrael Ish-Ran die stierf drie dagen nadat hij te vroeg was geboren door de c-sectie van de noodhulp nadat zijn moeder was neergeschoten en ernstig gewond was geraakt, en de twee slachtoffers van Givat Assaf.

De ngo Palestininan Media Watch heeft gedocumenteerd dat Fatah deze moordenaars heeft verheerlijkt en de PA heeft – conform hun beleid – hen heeft afgebeeld als slachtoffers van ‘Israëlische executies.’ De PA heeft een generieke veroordeling uitgesproken van de ‘onaanvaardbare golf van geweld’, waarvan zij de schuld kreeg Israël.

De PA nam geen verantwoordelijkheid op voor de terreuraanslagen ondanks de constante verheerlijking van terreur en Fatah’s promotie voor gebruik van geweld, noch veroordeelde het specifiek de moord op de Israëli’s. WAFA, het officieel persbureau van de palestijnse Autoriteit, schreef op 13 december 2018:

“In reactie op de gebeurtenissen op de Westelijke Jordaanoever, zei het [PA] Presidentieel Bureau in een verklaring dat de atmosfeer die is ontstaan ​​door het beleid van terugkerende [Israëlische] invasies van de [Palestijnse] steden, de ophitsing jegens Zijn Achtenswaardige [PA] President [Mahmoud Abbas] en het gebrek aan uitzicht op vrede, is wat heeft geleid tot deze onaanvaardbare golf van geweld, die we veroordelen en verwerpen en de prijs waarvoor de twee partijen betalen.”

Op de officiële staatszender van de Palestijnse Autoriteit zei Abbas Zaki op 12 maart 2014 over het vredesproces het volgende, uiteraard in het Arabisch, bestemd voor eigen volk en dus niet voor de oren van zijn westerse geldschieters:

“Deze Israëliërs hebben geen geloof en geen principes. Ze zijn een geavanceerd instrument van de duivel. Die Joden blijven maar doorzeuren over de Holocaust enzo. ‘Waarom doen ze [de Palestijnen] ons dat allemaal aan?,’ zeuren ze. Vandaar dat ik zeg dat ik geloof dat Allah ze allemaal [voor ons] zal samendrijven zodat we ze kunnen ombrengen.”


Bronnen:

♦ naar een artikel van Itamar Marcus en Nan Jacques Zilberdik “Killing 3 innocent Israelis “is a great thing,” says Fatah official” van 20 december 2018 op de site van Palestinian Media Watch (PMW)

2 gedachtes over “Abbas Zaki van Al Fatah: ‘Drie Israëliërs op de Westbank gedood, dat is geweldig!’

  1. Heerlijke gehersenspoelde types waar men hier denkt met begrip en praten uit te komen. Bij deze generatie niet. Blijven ze de jongeren hersenspoelen en blijven wij dat betalen dan gaat zo maar door. Is dit zo anders hoe Hitler zich vrienden zocht in het MO om deze kletskoek te laten verkondigen? Of is dit niet beschaafd? De EU is hier te netjes voor en strict neutraal, net zoals destijds Zweden.

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.