Palestijnse kinderen zijn de slachtoffers van het Arabisch Apartheidsbeleid

Plaatje hierboven: Het Palestijnse vluchtelingenkamp Wavel in Libanon, beheerd door UNRWA [beeldbron: European Civil Protection and Humanitarian Aid Operations/Flickr]

Het VN-Hulp- en Werkagentschap voor Palestijnse Vluchtelingen (UNRWA) heeft de verantwoordelijkheid voor de dood in Libanon deze week ontkend van Mohammed Majdi Wahbeh, een drie jaar oude Palestijnse jongen uit het Nahr al-Bared vluchtelingenkamp, ​​nadat Libanese ziekenhuizen weigerden hem te ontvangen omdat zijn ouders de kosten van zijn medische behandeling niet kondendekken.

Volgens het Bureau van de Hoge Commissaris van de Verenigde Naties voor Vluchtelingen (UNHCR), “blijven er legale verbodsbeschikkingen bestaan ​​over toegang voor Palestijnse vluchtelingen tot 36 liberale of gesyndiceerde beroepen (inclusief in geneeskunde, landbouw, visserij en openbaar vervoer) … Om te werken, moeten Palestijnse vluchtelingen in Libanon een jaarlijkse werkvergunning krijgen. Na een wetswijziging in 2001 zouden Palestijnse vluchtelingen naar verluidt niet in staat zijn onroerend goed in Libanon te verwerven, over te dragen of te erven.

De laatste mislukking dient als een herinnering aan de apartheid en discriminatie waarmee Palestijnen in Libanon worden geconfronteerd. Volgens verschillende mensenrechtenorganisaties lijden Palestijnen systematisch in bijna elk aspect van het dagelijks leven. De UNHCR wijst er ook op dat de Palestijnen in Libanon geen toegang hebben tot de Libanese openbare gezondheidsdiensten en voor het merendeel afhankelijk zijn van de UNRWA voor gezondheidsdiensten, evenals non-profitorganisaties en de Palestijnse Rode Halve Maanvereniging. De Palestijnen krijgen ook geen toegang tot Libanese openbare scholen.

Waar zijn alle internationale mensenrechtenorganisaties en pro-Palestijnse groepen over de hele wereld die hun bezorgdheid uiten over het lijden van de Palestijnen? Zullen ze blijven zwijgen over de verwaarlozing van Wahbeh omdat hij stierf in een Arabisch land en Israël niets te maken had met zijn dood?


Bronnen:

♦ naar een artikel van Khaled Abu Toameh “Palestinian Children: Victims of Arab Apartheid” van 20 december 2018 op de site van The Gatestone Institute

Een gedachte over “Palestijnse kinderen zijn de slachtoffers van het Arabisch Apartheidsbeleid

  1. En daarom vond de EU het nodig om deze week opnieuw EUR 20 miljoen over te maken aan UNWRA om deze organisatie vooral in leven te houden.

    De EU heeft dit jaar 153 miljoen overgemaakt (buiten de contributies van individuele landen) …..terwijl in Europa de armoede troef is bij velen.

    Het Europeese denken in deze begint op totale krankzinnigheid te lijken.

    Like

Reacties zijn gesloten.