Israël plant grote aliyah en wil 200.000 Franse Joden naar Israël brengen

Israël stelt een plan op om tienduizenden Franse Joden aan te moedigen naar Israël te emigreren en ze te absorberen zodra ze arriveren, heeft minister van Diaspora Zaken Naftali Bennett (Joods Huispartij) op woensdag aangekondigd.

Veel Franse Joden zijn schichtig geworden over hun toekomst in het land na een reeks islamitische extremistische terreuraanslagen van de afgelopen jaren die zowel de Joodse gemeenschap als de bredere Franse bevolking als doel hadden, naast het toenemende antisemitisme.

“Elke Jood in Frankrijk zou moeten weten, evenals Joden overal ter wereld, dat de Staat Israël op hen wacht met open armen,” zei Bennett in een verklaring. Bennett, die ook onderwijsminister is, zal het plan aan het kabinet voorleggen tijdens de aanstaande wekelijkse bijeenkomst op zondag, samen met de voorzitter van de Nationale Economische Raad, Avi Simhon.

“Immigratie naar Israël eindigt niet op de dag van aankomst, dat is nog maar het begin,” vervolgde Bennett. “De staat moet helpen bij de absorptie op alle gebieden – taal, onderwijs, huisvesting, werkgelegenheid en meer. Wij zullen het doen.”

Het voorgestelde team, geleid door Bennett en Simhon, bestaat uit vertegenwoordigers van het kabinet van de premier, het ministerie van Financiën, het ministerie van Onderwijs, het ministerie van Arbeid, Welzijn en Sociale Zaken, het ministerie van Volkshuisvesting en Infrastructuur, het ministerie van Immigratie en Absorptie, het Ministerie van Economische Zaken en het Ministerie van Diaspora Zaken.

Het team stelt een immigratieprogramma samen dat binnen 60 dagen wordt gepresenteerd aan het ministeriële comité voor Absorptie en Immigratie, dat wordt voorgezeten door Netanyahu, die momenteel ook dient als minister van Absorptie en Moshe Kahlon, minister van Milieubescherming Ze ‘ev Elkin, toerismeminister Yariv Levin, NEC-voorzitter Avi Simhon en chef-staf van de premier Yoav Horowitz.

Tijdens de kabinetsvergadering van afgelopen zondag droeg premier Benjamin Netanyahu Bennett op om samen te werken met de nationale economische raad van de minister-president en een overkoepelend raamwerk op te stellen voor regeringswijde actie gericht op het verhogen van alijah, of Joodse immigratie, uit Frankrijk.

Tijdens de bijeenkomst vertelde Bennett aan ministers dat gegevens aantoonden dat ca. 43% van de Franse Joden, ongeveer 200.000 mensen, interesse hebben getoond om naar Israël te komen, aldus de verklaring. “Dit zijn ethische mensen, Zionisten, liefhebbers van het Joodse volk en het Land van Israël, en het is onze morele plicht om hen te helpen”, zei hij toen.

“Er waart een spook door Europa –
het spook van het islamitisch antisemitisme

Plaatje hierboven: Toulouse, 19 maart 2012. Bijna zeven jaar geleden ging de 23-jarige Mohammed Merah naar het schoolplein van een joodse school in Toulouse in Frankrijk en schoot in koelen bloede een rabbijn en drie kinderen dood. Hij zei dat hij meer mensen had willen doden en een ​​bloedbad had willen veroorzaken, maar dat zijn pistool blokkeerde.


Bronnen:

♦ naar een artikel van Stuart Winer “Israel preparing for major influx of French Jewish immigrants – Israel believes some 200,000 are interested in leaving France and is looking to put together an absorption package to entice them to make aliyah” van 20 december 2018 op de site van The Times of Israel

♦ naar een artikel van Jeremy Sharon “Bennett working on plan to bring 200,000 French Jews to Israel” van 19 december 2018 op de site van The Jerusalem Post

♦ een artikel op deze blogAntisemitisme in Frankrijk met 69 procent toegenomen zegt premier Edouard Philippe” van 10 november 2018

♦ een artikel op deze blog “‘Europa is verloren’, zegt een Britse vooraanstaande advocaat bij aankomst in Israël” van 8 december 2018

♦ een artikel op deze blogGa aan boord van een schip naar Palestina en verlaat voor altijd het kerkhof van Europa” van 27 oktober 2018

2 gedachtes over “Israël plant grote aliyah en wil 200.000 Franse Joden naar Israël brengen

    1. Niet “binnenkort” maar nu al: er lopen in de buitenwijken groepjes Mutawa’s rond als religieuze politie en observanten om joden in kaart te brengen ! Frankrijk en Britannie zijn al islamstaten !

      Like

Reacties zijn gesloten.