Nikki Haley een laatste keer over de ziekelijke obsessie van de VN Veiligheidsraad met Israël

De Verenigde Naties hebben een obsessie met Israël, een die ‘helemaal niet productief is’, zei Amerikaanse ambassadeur bij de VN Nikki Haley zei dinsdag in wat haar laatste optreden zal zijn in de maandelijkse vergadering van de Veiligheidsraad over het Midden-Oosten.

Haley gebruikte haar opmerkingen om de VN te bekritiseren vanwege de anti-Israëlische vooroordelen, met name gericht op de stemming van de Algemene Vergadering eerder deze maand, die zelfs een door de VS gesponsorde resolutie die Hamas-terrorisme veroordeelt niet zou halen. Ze merkte op dat hoewel de VN er niet in slaagde om de Hamas-resolutie erdoor te krijgen, het geen enkel probleem was om meer dan 700 resoluties aan te nemen die kritiek hadden op Israël of deze veroordeelden.

“Deze U.N.-obsessie is volledig onproductief geweest. Het is eigenlijk erger dan dat. De obsessie van de VN met dit probleem was contraproductief. Het heeft de Palestijnen luid en fout gewaarschuwd dat ze hun doelen zouden kunnen bereiken door op de VN te vertrouwen in plaats van door rechtstreekse onderhandelingen. En het heeft de Israëliërs een luid en accuraat bericht gestuurd dat ze de VN nooit kunnen vertrouwen,” zei Haley.

Ze sprak ook over het vredesplan van de Trump-regering, dat naar verwachting in het begin van 2019 zou beginnen. “Dit plan zal anders zijn dan alle voorgaande: de kritische vraag is of de reactie daarop anders zal zijn,” zei ze, eraan toevoegend dat de VS blijft zijn  hand blijft aanbieden in vriendschap met de Palestijnse Autoriteit, maar het zou ook zijn ‘onwankelbare band’ met Israël blijven handhaven. “Wat het ook is dat anderen beslissen, de wereld moet weten dat Amerika standvastig zal blijven in onze steun voor Israël, zijn volk en zijn veiligheid,” zei ze.

Het volledige transcript van de opmerkingen van ambassadeur Haley is hier te vinden.

Heather Nauert, sinds april 2017 woordvoerster van het Amerikaanse ministerie van Buitenlandse Zaken en een voormalige journaliste voor Fox News, zal eind deze maand Nikki Haley vervangen als de volgende ambassadeur aan de Verenigde Naties. Met grote schoenen om te vullen vragen veel Israëli’s zich af hoe Nauert zich zal verhouden tot haar voorgangster.

The Jerusalem Post prees Nikki Haley in een redactioneel commentaar: “Er zijn maar weinig mensen die zo stoutmoedig zijn opgestaan ​​voor Israël en het Joodse volk als de vertrekkende Amerikaanse ambassadeur bij de VN Nikki Haley, in een forum dat historisch vijandig tegenover beiden was.” Het sentiment werd gedeeld door premier Benjamin Netanyahu die van haar afscheid nam in een brief waarin hij schreef dat “Israël buitengewoon dankbaar is voor alles wat u heeft gedaan en nog steeds voor ons doet.”

Nikki Haley Amerikaanse ambassadeur in de VN Veiligheidsraad op 18 december 2018


Bronnen:

♦ naar een artikel van Hana Levi Julian “US Ambassador Nikki Haley Slams UN’s ‘Obsession with Israel’ in Final Remarks (video)” van 19 december 2018 op de site van The Jewish Press

♦ een artikel op deze blog “Israël kijkt hoopvol uit naar Heather Nauert, die Nikki Haley vervangt in de Verenigde Naties” van 8 december 2018

4 gedachtes over “Nikki Haley een laatste keer over de ziekelijke obsessie van de VN Veiligheidsraad met Israël

 1. VN is een zwaar ziek elite gedrocht die telkens haar plaats opeist in het wereldtoneel, maar dit “uit hebzucht en meer macht?” bar slecht naar de burgers toont. Getuige is het laatste VN Migranten Pact dat door een narcistische elite kliek in elkaar is gevlochten zonder enige vlucht uitweg meer.

  Like

 2. Niet alleen knap maar ook intelligent ! ( date zij?) waarschijnlijk de eerste vrouwelijke president van Amerika !! ze ziet bijtijds dat UN een schip vol ratten is !! de Arabische Liga en de verzamelde Anti-Semieten maken daar de dienst uit ! hoezo democratie of wereldforum ! den Jood moet dood !of anders veroordeeld !

  Like

 3. Eén resolutie om een Palestijnse terreur beweging te veroordelen haalt het niet, maar 700 anti Israel resoluties wel!

  Zelfs het woord ‘obsessie’ is niet meer accuraat om te beschrijven wat zich in de Verenigde Nazies afspeelt……….pure discriminerende Jodenhaat!

  De Verenigde Naties zijn opgericht na de Holocaust (het moordmechaniek om het Joodse volk uit te roeien) en dit nooit meer te laten gebeuren………**niet om de overlevenden hiervan alsnog te vernietigen!

  En daar lijkt het verdacht veel op.

  Het is vooral Europa, wiens bebloede straten de historie beschrijven van hun eeuwenlange wandaden & moordpartijen tegen Joden, die hier de meest smerige rol spelen met hun instemming bij iedere anti Israel resolutie………want een stem tegen Israel is een stem tegen het Jodendom!

  Inderdaad, Europa is haar schaamte voorbij!

  Hun gepalaver over ‘rechtmatige vrienden kritiek op de politiek van Israel’ is allang achterhaald.

  Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.