Allahu Akhbar: Europa weigert nog steeds de daders van terreuraanslagen bij hun naam te noemen

Plaatje hierboven: “Europa vecht voor zijn leven in een botsing van beschavingen tegen een beschaving waarvoor het bevreesd is om die te benoemen” [beeldbron: Cartoon van Dry Bones]

Allahu Akbar in Straatsburg
Op de avond van 11 december 2018 vond een massale schietpartij plaats in Straatsburg, Frankrijk, toen een man woest krijsend “Allahu Akbar” riep en vervolgens burgers met een revolver en een mes aanviel in de drukke Christkindelsmärik (kerstmarkt) in de stad. Hierbij werden vijf mensen vermoord en 11 anderen verwond.

De aanvaller kon wegvluchten in een taxi. De zelfmoordterrorist, de 29-jarige Fransman Chérif Chekatt, een moslim van Algerijnse origine, waarvan later bleek dat hij een stevig strafblad had van Parijs tot in Mekka en naar verluidt in de gevangenis geradicaliseerd was, werd twee dagen later in een vuurgevecht met de Franse politie doodgeschoten.

Niks begrepen, niks geleerd
“De terreuraanslagen in Parijs zijn een direct en betreurenswaardig gevolg van politieke lafheid en traagheid. Politici zijn niet in staat of niet bereid om de problemen bij hun rechtmatige naam te noemen. De politici schuwen het om bezig te zijn met de enorme veiligheids- en sociale problemen die de islamitische immigratie naar Europa en het Westen heeft veroorzaakt en blijft veroorzaken.

Bij het zien van het islamitische terrorisme dat het Westen al meer dan een decennium lang heeft ervaren, heeft de huidige generatie van de Europese politieke leiders een onverantwoordelijkheid en gebrek aan leiderschap tentoongesteld, dat bijna kinderlijk is ten opzichte van de ongecontroleerde immigratie van moslims naar het Europa met zijn vrije open grenzen. De vraag is of de terreuraanslagen in Parijs uiteindelijk nog zullen neerkomen op een ‘wake-up call’ voor het politieke establishment van het Westen.

Dat schreef Judith Bergman drie jaar geleden na de aanslagen in Parijs van 13 november 2015 die werden uitgevoerd door een islamitisch zelfmoordkommando van negen (!) radicale en of geradicaliseerde moslims. De aanvallers vermoordden toen 130 mensen, waaronder 90 in het Bataclan-theater en nog eens 413 andere mensen werden gewond.

Enkele maanden later was Brussel aan de beurt. Op de ochtend van 22 maart 2016 vonden er drie gecoördineerde zelfmoordaanslagen plaats in België: twee op Brussels Airport in Zaventem en één op het metrostation Maalbeek in het centrum van Brussel. Tweeëndertig burgers en drie islamitische daders werden gedood, en meer dan 300 mensen raakten gewond.

Het aantal terroristische aanslagen in de Europese Unie is vorig jaar (2017) gestegen naar 205. In 2016 werden er nog 142 gepleegde, mislukte en verijdelde aanslagen geregistreerd. Desondanks is het aantal doden door terrorisme wel gedaald, van 142 in 2016 naar 68 in 2017. De cijfers staan in de nieuwe terrorismemonitor van de Europese politieorganisatie Europol. Vrijwel alle doden vielen vorig jaar bij aanslagen door jihadisten, onder meer in LondenBarcelona en Manchester.

Migratiegolf
Meer dan een miljoen mensen hebben in 2015 via illegale wegen Europa bereikt, zo heeft de Internationale Organisatie voor Migratie aangekondigd, een viervoud (!) van het jaar ervoor (2014) in wat de grootste golf van massale migratie van het continent sinds de nasleep van de Tweede Wereldoorlog vormt. Het gaat grotendeels om Syrische moslims die de burgeroorlog van hun land ontvluchten. Daarnaast Afghanen, Irakezen en Eritreeërs die conflicten en repressie ontvluchten.

Op dat ogenblik in 2015 verbleven er nog miljoenen moslims in het Midden-Oosten die de grote sprong naar het Westen willen wagen met alleen al 2,2 miljoen Syrische vluchtelingen die in kampen in Turkije verblijven. In Libanon vormen 1,1 miljoen Syriërs ongeveer een vijfde van de totale bevolking van het land, terwijl de 633.000 geregistreerde Syrische vluchtelingen van Jordanië ongeveer een tiende van het totaal uitmaken.

De weigering van basisrechten voor vluchtelingen in die landen, waar bijna alle Syriërs geen recht op werk hebben, is een van de oorzaken van de Europese migratiecrisis. Vluchtelingen die jarenlang in legale limbo hebben gewoond, komen nu naar Europa om de rechten te claimen die hun door de VN-vluchtelingenconventie in 1951 zijn verleend.

4 gedachtes over “Allahu Akhbar: Europa weigert nog steeds de daders van terreuraanslagen bij hun naam te noemen

 1. Wie niet wil leren moet maar voelen……en dat is precies wat er in Europa gebeurt.

  Het héle systeem klapt in mekaar.

  Van veiligheid tot rechtspraak……alles loopt vast!
  Van vrijheid van meningsuiting tot morele waarden….foetsch!

  De economie draait nog OK….maar begint al te sputteren en dan word Europa een zee van gele hesjes!

  Zoals Jonathan Holslag beschrijft….Europa heeft een utopische vrede gekocht, heeft daardoor ontelbare terreurstaten ontwikkelt en is te ‘moreel’ om zichzelf hiertegen te verdedigen.

  Like

 2. Het zou een goed idee zijn om radikalisme te checken in gevangenissen en haatprededikers aldaar te verbieden. Wellicht gebeurt er al wat dat we niet weten? In Nederland is er de afgelopen jaren heel veel veranderd wat je vaak niet merkt.

  Like

  1. lennybrit ! radikalo’s hebben vrij spel in Europa ! sinds kort is het strafbaar om kritiek te hebben op islam en aanhangers ( YouTube-echr-eu ) je krijgt gelazer met justitie als je mening geeft of namen noemt – noem nooit deporteren van terreurplegers want dan ben jij de eerste die het gevang ingaat !! N.S.B is weer aan de macht !!

   Like

Reacties zijn gesloten.