Arabische historicus geeft toe dat er geen Palestijns volk is en nooit heeft geweest

Een van de grootste, meest koppige en duurste onwaarheden van onze tijd is het idee dat de Jihad die door Arabieren wordt gevoerd in de Palestijnse Autoriteit (PA) en Gaza tegen Joden in Israël, een nationale strijd is van inheemse volkeren voor onafhankelijkheid.

Die hardnekkige mythe gaat over het bestaan van een oeroud zogenaamd ‘Palestijns volk’ dat “gelukkig en in peis en vree leefde en woonde in een welvarend Palestina, totdat die vreselijke Joodse Zionisten kwamen, ons alles afnamen en ons verjoegen uit ons land.” Klinklare nonsens dus. Een zeepbel die elk moment kan openspringen, maar dat desondanks niét doet en waarvoor aardig wat redenen aan het voortbestaan van die mythe liggen.

Echter, ongeacht de feiten, blijft de grote leugen (The Big Lie) miljarden dollars aan internationale hulp en politiek prestige opslorpen, waardoor het voor alle betrokkenen steeds moeilijker wordt om toe te geven dat het allemaal niets meer is dan een propagandastunt.

In tegenstelling tot het sprookje van ‘De Nieuwe Kleren van de Keizer’ doet iedereen zich voor als blind en doof wanneer wordt opgemerkt dat de keizer naakt is. Sterker nog, ook al zou de keizer zelf opstaan ​​en roepen: “Mensen ik sta hier naakt, ga naar huis!” zou de menigte blijven doorgaan met zijn niet-bestaande kleding te complimenteren.

Vorige week deed de naakte keizer precies dat. Op de officiële Palestijnse openare omroep PA TV op 1 november 2017 erkende historicus Abd Al-Ghani Salameh:

“Vóór de Balfour Belofte [in feite Verklaring] toen het Ottomaanse bestuur eindigde, waren de politieke grenzen van Palestina zoals we die vandaag kennen onbestaande, en er was niet zoiets als een Palestijns volk met een politieke identiteit zoals we die vandaag kennen, omdat de linies van administratieve divisie van Palestina zich uitstrekten van oost naar west en Jordanië en zuidelijk Libanon omvatten, en net zoals al de volkeren in het gebied [de Palestijnen] werden bevrijd van het Turkse regime en onmiddellijk onder koloniaal bestuur kwamen, zonder dat er een politieke identiteit van een Palestijns volk werd gevormd. Echter, in het Palestina als geografisch gebied, wonen de mensen er welvarend.”

Zoals Hamas-minister van Binnenlandse Zaken en Nationale Veiligheid Fathi Hammad op Al-Hekma TV verklaarde in maart 2012: “Broeders, de helft van de Palestijnen zijn Egyptenaren en de andere helft zijn Saoedi’s. Wie zijn de Palestijnen? We hebben veel families genaamd Al-Masri, wiens wortels Egyptisch zijn. Egyptische! Ze komen misschien uit Alexandrië, uit Caïro, uit Dumietta, uit het noorden, uit Aswan, uit Opper-Egypte. Wij zijn Egyptenaren …

Er is een reden waarom het ‘Palestinian National Museum’ geen historische artefacten in haar vele zalen toont. De bekentenis van de Arabische historicus bevestigt de observaties van 19de-eeuwse reizigers naar de regio, die met name geen specifieke politieke agenda hadden toen ze het Heilig Land bezochten, in tegenstelling tot zoveel bezoekers aan Israël vandaag: ‘Buiten de poorten van Jeruzalem zagen we inderdaad geen levend object, we hoorden geen levend geluid,” schreef de Franse dichter Alphonse de Lamartine over zijn bezoek in 1835.

”Het land is in aanzienlijke mate onbewoond en daarom is de grootste nood die het land ontbeert die van een aanwezige bevolking”, schreef de Britse consul James Finn in zijn beschrijving uit 1857 van het Heilige Land. “Palestina zit in een zak en een as. Daarover broedt de betovering van een vloek van velden die verdord zijn en zijn energieën ontneemt… Palestina is verlaten en onbemind… Het is een hopeloos somber, gebroken land,” schreef de Amerikaanse schrijver Mark Twain in zijn beschrijving van zijn bezoek in 1867.

Niettemin komt de Arabische propagandamachine weg met het publiceren van fantastische leugens, zoals deze op de toeristenwebsite van de Palestijnse Autoriteit: “Met een geschiedenis die meer dan een miljoen jaar omvat, heeft Palestina een belangrijke rol gespeeld in de menselijke beschaving. De smeltkroes van prehistorische culturen, is waar een gevestigde samenleving, het alfabet, religie en literatuur zich ontwikkelden, en zou een ontmoetingsplaats worden voor verschillende culturen en ideeën die de wereld vormden die we vandaag kennen.”

De internationale gemeenschap keurt deze leugens niet alleen goed, maar betaalt er ook graag voor om ze in stand te houden. De verklaring van historicus Abd Al-Ghani Salameh op PA TV was een historische, zeer nieuwswaardige toelating die de krantenkoppen overal had moeten halen, gezien het belang dat de politiek, de diplomaten, de media en andere etablissementsfiguren overal ter wereld eraan hechten.

Immers, als de Arabieren zelf toegeven dat het ‘Palestijnse volk’ een uitgevonden entiteit is, zou niet het gevolg moeten zijn dat de talloze VN-projecten, miljarden dollars aan internationale hulp en de eindeloze campagnes tegen Israël stoppen en voor meer nobele doeleinden worden gebruikt. doeleinden?

Het antwoord is ja natuurlijk, maar niemand die er aandacht aan besteed. We leven in een post-feitelijke wereld. Feiten hebben geen valuta meer, in tegenstelling tot gevoelens en ideologische houding. De waarheid werd herleid tot een lastig ongemak en als die waarheid je toevallig recht in het gezicht kijkt, is er niets zo eenvoudig als gewoon je ogen te sluiten of gewoon weg te kijken.

AlGhani: “Er was in 1917 niets dat een Palestijns volk werd genoemd”


Bronnen:

♦ naar een artikel van Judith Bergman “Arab Historian Admits there is No Palestinian People” van 9 november 2017 op de site van MIDA

♦ een artikel op deze blogArabische historici erkennen het feit: Een Palestijns volk bestaat niet, het werd uitgevonden” van 5 juni 2018

♦ een artikel op deze blogPalestijnse historicus van de PA: ‘In 1917 bestond er geen Palestijns volk’” van 7 november 2017

3 gedachtes over “Arabische historicus geeft toe dat er geen Palestijns volk is en nooit heeft geweest

  1. Dit sprookje wordt door Europa met miljarden euros in stand gehouden. Daardoor blijven de Palestijnen er nog steeds in geloven………een omgekocht geloof in iets wat historisch bij elkaar geraapt is.

    Geliked door 1 persoon

  2. Nu nog even melden aan de media, politici, universiteits professoren & politieke experts, UN, EU, BDS, NGO’s, Arabieren & Moslims, de paus….en alles er tussen in.

    Dán komt er misschien schot in de zaak.

    Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.