Nederlandse regering neemt bindende resolutie aan en verlaagt fiscale bijstand aan PA

De Tweede Kamer heeft een motie aangenomen om de Palestijnse Autoriteit ertoe te bewegen niet langer veroordeelde terroristen en hun families financieel te belonen voor hun misdaden. Als de PA de perverse prikkel niet stopt, zal 1,5 miljoen aan ontwikkelingsgeld worden weggehaald, dat in plaats daarvan naar ‘andere partners’ zal gaan,” berichtte Cidi.nl veertien dagen geleden.

Gisteren was het dan eindelijk zover. Het parlement van Nederland heeft op maandag 17 december ’18 een bindende resolutie aangenomen om 7 procent van de hulp aan de Palestijnse Autoriteit in 2019 te verlagen. De stemming was 94 tegen 56.

Het gebeurde kort nadat de directeur van Palestijnse Media Watch, Itamar Marcus, de parlementariërs in Den Haag het programma voorlegde van de Palstijnse Autoriteit (PA) om terroristen en hun families te belonen. “Het is belangrijk om het Nederlandse parlement te informeren dat de Palestijnse Autoriteit alle resoluties heeft genegeerd die eisen dat ze stoppen met het belonen van terreur“, zei Itamar Marcus in het parlement.

De vermindering met 7 procent weerspiegelt het percentage van het budget van de P.A. die aan die betalingen aan terroristen wordt uitgegeven. Het komt ook na de laatste golf van aanslagen in Judea en Samaria.

“De behoefte aan dergelijke stappen door buitenlandse donoren is net zo relevant als altijd als de P.A. er zopas vier nieuwe families van terroristen toevoegde aan de groeiende payroll voor terreurbeloningen”, zei analist Nan Zilberdik van PMW. “Een terrorist schoot een zwangere vrouw neer, waardoor een spoedbevalling noodzakelijk was, maar de pasgeboren zoon stierf een paar dagen later.”

“Een andere terrorist vermoordde twee van zijn Israëlische medewerkers. De andere twee terroristen werden gedood tijdens een poging Israëliërs te vermoorden. De families van de vier terroristen ontvangen nu maandelijkse toelagen voor het leven,” vervolgde Zilberdik. “Hopelijk zal het Nederlandse besluit als een precedent dienen voor andere Europese parlementen.”

Alhoewel… of het veel indruk zal maken op de leider van de Palestijnse Autroiteit is twijfelachtig. Een maand geleden zei Mahmoud Abbas hierover:  “Het leiderschap van de PA zal de Palestijnse gevangenen in Israëlische gevangenissen niet in de steek laten en zal hen blijven betalen zelfs als dat het laatste is wat we bezitten.

Nederland geeft jaarlijks meer dan $ 14,8 miljoen aan UNRWA, het V.N.-bureau dat zich bezighoudt met de Palestijnse vluchtelingenproblematiek en nog eens via de Europese Unie. Over heel 2017 schonk Nederland aldus  21.187.329 dollars aan de UNRWA ofte 2,09 % van het budget.


Bronnen:

♦ naar een artikelDutch government passes binding resolution, cutting fiscal assistance to PA” van 17 december 2018 en een artikelDutch parliament to hold hearing on PA program rewarding terrorism” van 5 november 2018 op de site van The Jewish News Syndicate (JNS)

♦ naar een artikel van Cnaan Lipshiz “PMW Director Itamar Marcus to Dutch Parliament: Israeli government cracking down on PA incitement” van 5 februari 2012 op de site van The Palestnian Media Watch (PMW)

♦ naar een artikel van Gil Hofman “Effort under way to end EU pay for slay” van 6 november 2018 en een artikel van Itamar Marcus “Will Mahmoud Abbas pay salaries to the arsonists” van 30 november 2016 op de site van The Jerusalem Post

♦ naar een artikelNederlands parlement vraagt regering om antisemitisme definitie te aanvaarden” van 29 november 2018 op de site van Joods Actueel

♦ naar een artikel van Elkan Van Der Graaf “Kamer stelt PA ultimatum ter waarde van 1,5 miljoen euro” van 4 december 2018 op de site van Cidi.nl

3 gedachtes over “Nederlandse regering neemt bindende resolutie aan en verlaagt fiscale bijstand aan PA

 1. $ 21 miljoen aan UNWRA.

  Hoeveel alleenstaande oudere zieke Nederlanders zouden dit bedrag goed kunnen gebruiken?

  Hoeveel alleenstaande moeders met kinderen die maandelijks moeten aankloppen bij de voedselbank zouden dit bedrag goed kunnen gebruiken?

  Hoeveel kinderen die (ook in Nederland) onder de armoede grens leven zouden dit geld goed kunnen gebruiken?

  Hoeveel onderzoek naar hersenziekten/kanker e.a. zouden hiervan kunnen worden gedaan?

  etc.etc.etc.

  In plaats daarvan gaat dit Nederlands belastinggeld naar terroristen families in ‘palestina’ en hiermee zijn 56 parlementsleden het oneens!

  Like

 2. Beter zou zijn om de bijdrage aan UNWRA in zijn geheel te schrappen !! het budget gaat meestal verloren aan zaken die met ontwikkeling , ondersteuning of onderwijs weinig te maken heeft !

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.