Het Israëlische bedrijf IAI ontwikkelt missiles om elk doel in het Midden-Oosten te bereiken

Minister-president en minister van Defensie Binyamin Netanyahu bracht op maandag 17 december ’18 een bezoek aan Israel Aerospace Industries (IAI) en hebben reviews gehoord van IAI-voorzitter Harel Locker en IAI President Nimrod Shefer (plaatje hierboven).

De twee presenteerden samen met andere hoge ambtenaren aan de premier hun plannen voor de versterking van de industrie en de manier waarop deze plannen de nationale veiligheid van de staat Israël ten goede zouden komen. Tijdens het bezoek toerde Netanyahu rond de site en kreeg hij de technologische middelen en mogelijkheden te zien die momenteel bij IAI in ontwikkeling zijn.

Premier Netanyahu zei tijdens de tournee:

“Er zijn hier een heleboel getalenteerde en getalenteerde mensen die het topje van de verdediging van de staat Israël ontwikkelen, van een minisatelliet die in de ruimte wordt gelanceerd tot raketten waarvan er enkele achter mij te zien zijn. Ze ontwikkelen hier offensieve raketten die overal in de regio en elk doel kunnen bereiken en dit is de offensieve kracht van de staat Israël, die belangrijk is voor ons in alle arena’s. We ontwikkelen wapensystemen met speciale mogelijkheden die geen ander land heeft.”

In antwoord op een vraag over de vliegtuigdeal met Kroatië, die op bevel van de VS werd opgeschort, antwoordde Netanyahu: “Dit is aan de gang tussen de twee landen, ik was er persoonlijk bij betrokken, het is nog te vroeg om er duidelijke dingen over te zeggen op dit moment.”

Netanyahu vroeg naar de ontmoeting die hij vandaag had met nabestaanden van vermoorde Israëliërs en antwoordde: “Vandaag ontmoette ik de familie van Ziv Hajabi [vermoord in de Barkan industriezone] nadat ik zijn weduwe Natalie had beloofd om ons te ontmoeten op het moment van de shiva, en zij bracht haar twee kinderen, van wie één Guy was, zeven jaar oud. Ze kwamen naar mijn kantoor met mijn familie en na een rondleiding haalden ze het schaakbord en speelden ze tegen dit getalenteerde kind. Ik ontmoet elk gezin en ik zal ook de familie van Kim [Kim Levengrond Yehezkel] ontmoeten” voegde hij eraan toe.

IAI-voorzitter Harel Locker zei tegen Netanyahu: “U heeft hier wat van onze capaciteiten gehoord en gezien, en dit is de volledige realisatie van het Joodse genie.” De IAI weet hoe je de mensen van Israël kunt bereiken waar en wanneer je maar wilt.”


Bronnen:

♦ naar een artikel‘The tip of the State of Israel’s Defense’ – Netanyahu visits IAI: ‘ We develop weapons systems with special capabilities that no other country has’” van 17 december 2018 op de site van Arutz Sheva

♦ naar een artikel van Hana Levi Julian “IAI Developing Missiles to Reach Any Middle East Target” van 18 december 2018 op de site van The Jewish Press

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.