Steeds meer christen Gazanen verlaten de Strook om zich in Judea & Samaria te vestigen

Plaatje hierboven: Christelijke Palestijnen verlaten de Gazastrook via de grensovergang van Erez met Israël op 22 december 2011 in het noorden van de Strook om in de stad Bethlehem in Judea & Samaria Kerstmis te vieren [beeldbron: Reuters/Ibraheem Abu Mustafa]

Het Palestine Information Center (Pal Info), een spreekbuis van de terreurgroep Hamas, schreef op zaterdag 15 december ’18:

“Een internationale organisatie die zich inlaat met het verdedigen van de rechten van christenen in het Midden-Oosten en Noord-Afrika, zei op zaterdag dat Israël in de Gazastrook geen vergunningen aan christenen heeft verleend om de Westbank te bezoeken, met name Bethlehem, tijdens de kerstvakantie.

De organisatie heeft een verklaring uitgegeven waarin staat dat de christenen in Gaza niet de benodigde vergunningen hebben gekregen om de Westelijke Jordaanoever te betreden om deel te nemen aan de kerstviering of hun familieleden te bezoeken. Het bevestigde dat alle christenen die dit jaar vergunningen hadden aangevraagd, werden afgewezen behalve degenen die ouder waren dan 55 jaar.”

De naam van deze “internationale organisatie” werd niet opgegeven wat laat vermoeden dat het een zoveelste nepbericht van Pallywood is, de gekende propagandachine van Hamas. Maar het Latijnse Patriarchaat van Jeruzalem heeft een persbericht uitgegeven:

“Op 27 november en voor de kerstvieringen hebben de Israëlische militaire autoriteiten 500 vergunningen voor Palestijnse christenen in Gaza goedgekeurd om toegang te krijgen tot Oost-Jeruzalem en de Westelijke Jordaanoever. ‘Vorig jaar werden 300 vergunningen aan de christenen in Gaza gegeven om Kerstmis in Bethlehem te vieren, maar alleen voor mensen ouder dan 55 jaar,’ zei Fr. Mario da Silva, parochiepriester van Gaza. ‘Dit jaar zijn 500 vergunningen goedgekeurd door Israël. Maar tot nu toe hebben we slechts ongeveer 250 vergunningen ontvangen voor mensen ouder dan 55 en tussen 16 en 35 jaar oud. Kinderen onder de 16 jaar zijn echter hierin niet inbegrepen.”

Tot zover de claims van deze ‘internationale organisatie’. Het artikel van het Palestine Information Center bevat tevens een interessante statistiek. Volgens recente statistieken wordt de christelijke gemeenschap in de Gazastrook kleiner met ongeveer 730 christenen die nu in de enclave wonen, van wie de meesten tot de Grieks-orthodoxe kerk behoren. Vorig jaar waren er meer dan duizend christenen in Gaza. Nieuwsartikelen zeiden dat er in 2016 1200 waren. In 2009 waren het er nog 3000.

Echter, hoe kunnen ze dan Gaza verlaten als de Strook “belegerd wordt door Israël”? Sommigen slagen er misschien in om door Egypte te ontsnappen de sporadische keren dat het buurland zijn grenzen opent, maar Hamas en Egypte beperken sterk wie Gaza mag verlaten en wie Egypte helemaal kan verlaten.

Het antwoord is te vinden in een interview met een anti-Israëlische christelijke geestelijke eerder dit jaar: “Elk jaar hebben christenen één vergunning om te vertrekken en de heilige plaatsen te bezoeken met Pasen en Kerstmis en velen van hen blijven gewoon daar,” legde [vader Mario] da Silva uit in een gesprek met ACI Prenza.

Dus wanneer thans 250 inwoners van Gaza al toestemming hebben ontvangen om met Kerstmis naar Bethlehem te gaan, kan de christelijke bevolking van Gaza tegen het einde van het jaar worden teruggebracht tot 500.

Palestijnse kerstman heeft kennelijk wat communicatieproblemen met soldaten van de IDF


Bronnen:

♦ naar een artikel van EoZ “Where are all of Gaza’s Christians going?” van 16 december 2018 en een artikelHamas media claims Israel bans Gaza Christians from Bethlehem. Latin Patriarchate says otherwise” van 15 december 2018 op de site van Elder of Zyon

♦ naar een artikelIsrael bans Gaza christians from entering Bethlehem” van 15 december 2018 op de site van The Palestinian Information Center (Pal Info/Hamas)

Een gedachte over “Steeds meer christen Gazanen verlaten de Strook om zich in Judea & Samaria te vestigen

  1. Ooit zij een intelligente Cristelijke Arabisch/Palestijnse vrouw….

    “Er zal pas vrede komen wanneer het IQ van Palestijnen groter zal zijn dan hun EQ.

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.