Europese rechtbank verwerpt eis van Hamas om van terreurlijst te worden geschrapt

Een hooggeplaatste EU-rechter verwierp op vrijdag een oproep van de Palestijnse organisatie Hamas tegen zijn oplijsting door het EU-blok als een terroristische organisatie. Het Gerechtshof van de EU verwierp een vraag van Hamas, de terreurgroep die sinds 2007 de Gazastrook regeert, om een ​​einde te maken aan de bevriezing van tegoeden in het blok die werden opgelegd na de aanslagen van 9/11 in de Verenigde Staten .

De uitspraak van de rechtbank in Luxemburg is de laatste ronde in een langdurige juridische strijd tussen de EU en Hamas, die zich vanaf het begin tegen de sancties heeft verzet. “Door zijn arrest vandaag … wijst het Gerecht het Hamas’ appèl af met betrekking tot de handelingen van de Raad die zijn aangenomen tussen 2010 en 2014 en in 2017”, zei het op één na hoogste tribunaal van het EU-blok.

In juli 2017 vernietigde het Europese Hof van Justitie (EHvJ) een eerdere uitspraak van het Gerecht dat Hamas van de terreurlijst moest worden verwijderd omdat de EU de beslissing had genomen op basis van informatie van de media en internet. Het Hof van Justitie, het hoogste gerechtshof van het blok, oordeelde dat het Gerecht blijk heeft gegeven van een onjuiste rechtsopvatting en de zaak opnieuw moet onderzoeken.

In de uitspraak van vrijdag zei het Gerecht dat de EU het recht had Hamas op te nemen als een terroristische organisatie op basis van een beslissing van de Britse minister van Binnenlandse Zaken. “Het Gerecht merkt, in tegenstelling tot hetgeen Hamas stelt, op dat het voortzetten van de macht na verkiezingen, het politieke karakter van een organisatie of haar deelname aan een regering geen reden is om de toepassing van de regels te vermijden”, aldus de rechtbank.

Reactie Hamas: Stads Guerilla !
De voormalige chef van het politburo van de Hamas-terreurgroep Khaled Meshaal heeft intussen de Palestijnen in de Westelijke Jordaanoever opgeroepen zich voor te bereiden op ‘guerrilla-oorlogsvoering’ in Judea & Samaria voortdurend ‘verzet’ om Israël te dwingen zich terug te trekken van het grondgebied. Khaled Mashaal zei dat dit een stap zou zijn op weg naar zijn terugtrekking van ‘heel Palestina.’

Sprekend op het Al-Jazeera TV-netwerk op 2 december zei Meshaal in een toneelstuk over de beroemde filosofische propositie van René Descartes: “De Palestijnen zeggen: ‘Ik weersta, daarom ben ik’ in commentaren vertaald door het Midden-Oosten Media-onderzoek Instituut, zei Mashaal dat volgens de Koran: “Jihad, verzet en zelfverdediging [zijn] de essentie van het leven.”

“Het verlaten van Jihad leidt tot vernedering en de dood. Vandaar dat weerstand het hoogtepunt van het leven is. Iemand die onder bezetting leeft en zich niet verzet, is in feite dood.” Meshaal, die het politieke bureau van Hamas leidde tussen 1996 en 2017, beweerde dat er geen alternatieve manier was om de Palestijnse natie te’ bevrijden ‘.

“Wanneer trok Israël zich terug uit Zuid-Libanon? Het was niet het resultaat van onderhandelingen – niet in Madrid en niet in Washington. Het trok zich terug als gevolg van weerstand. Wanneer trok het zich terug uit Gaza? Na de (Tweede) Intifada in 2000 en de heldhaftige weerstand. Vandaag worden we geroepen en voorbereid om Israël te dwingen zich terug te trekken uit Jeruzalem en de Westelijke Jordaanoever. Als Allah het wil, is dit de juiste weg naar zijn terugtrekking uit heel Palestina [aka Israël],” zei hij.


Bronnen:

♦ naar een artikelEU court rejects Hamas appeal over terror listing” en een artikelMashaal calls for guerrilla warfare to ‘liberate West Bank’ and ‘all Palestine’” van 15 december 2018 op de site van The Times of Israel

2 gedachtes over “Europese rechtbank verwerpt eis van Hamas om van terreurlijst te worden geschrapt

  1. Een hooggeplaatste EU-rechter verwierp .? wat een hypocriet gedoe, ik kots van dat Eu-gedoe. En terwijl geeft de EU miljoenen aan mensonwaardige beesten die zich weerstanders noemen, Weerstanders… van wat.? van een land dat in 1948 door deze landen grotendeels aan het joodse volk is gegeven !!! Een volk dat vrij en democratisch zijn regering heeft gekozen, en leefd door de genade Gods.!!

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.