Wie wil terug naar een ‘Judenrein’ Jeruzalem van 1948-1967?

Plaatje hierboven; De Hurva synagoge in [Oost-]Jeruzalem werd op 27 mei 1948 gedynamiteerd door het Jordaanse leger; nadien wederopgebouwd en heropend op 15 maart 2010.

Tijdens de Israëlische Onafhankelijkheidsoorlog 1947-1949 werd Jeruzalem veroverd door Islam. Het Joodse Jeruzalem uit de oudheid werd met geweld geïslamiseerd. Het gebied was 19 jaar lang verboden voor Joden terwijl intussen de Arabieren alles wat Joods was vernietigden.

Zo werden naar schatting 56 synagogen (waaronder de beroemde Hurva en de Tifferet synagoges) alsmede het Joodse Kwartier geplunderd en platgebrand. De 3000 jaar oude Joodse begraafplaats werd zwaar beschadigd; honderden grafzerken werden stukgeslagen om wegen te bedekken en pissijnen voor de soldaten te bouwen.

In 1949 werd het authentieke Jeruzalem door de Arabieren Judenrein verklaard. Tijdens de Zesdaagse Oorlog in juni 1967 verkregen de Joden hun Heilige Stad weer. Zullen de Joden hun synagogen in de hoofdstad van het Joodse volk opnieuw laten verwoesten door de Arabieren als de te betalen prijs voor de vrede? Moet ook deze Hurvasynagoge weer verwoest worden om de Arabieren te plezieren? I don’t think so.

Plaatje hierboven: Jeruzalem achter prikkeldraad. Zicht op de Jaffa Poort en de Toren van David in de Oude Stad in “Oost”-Jeruzalem gezien vanuit “West”-Jeruzalem. 19 jaar lang (1948-1967) was de Oude Stad verboden terrein voor Joden tot juni 1967 wanneer de IDF Israël’s rechtmatige hoofdstad heroverde op Islam en Jordanië

Alleen dwazen en nuttige idioten houden nog steeds vol dat het de wens is van de Palestijnse Autoriteit te onderhandelen tot een formule wordt gevonden die moet leiden tot het vergelijk van “Twee staten voor twee volkeren.”

In feite hebben de Israëlische en Palestijnse leiders, na de handdoek in de ring te hebben geworpen in de vredesonderhandelingen die nooit in alle ernst begonnen zijn, gesteund door de Arabische Liga besloten om “de kwestie van de Israëlische nederzettingen opnieuw voor de Veiligheidsraad te brengen en een resolutie – naast zovele andere – ter stemming te leggen waarin onder meer het illegale karakter (…) van deze activiteit wordt aangetoond en Israël aldus trachten te dwingen te stoppen [met elke bouwactiviteit].”

En inderdaad, wat is er nog meer nodig om de weigering te begrijpen van de Israëliërs om de nationaliteit “Palestijn” te aanvaarden?

Het project zal worden voorgelegd aan de Algemene Vergadering van de Verenigde Naties. Een besluit zal worden voorgesteld dat de onwettigheid moet bevestigen van de Israëlische “koloniën” gelegen op het grondgebied van Judea en Samaria, dat veroverd werd tijdens de Zelfverdedigingsoorlog van 1967 – maar het doel van dit manoeuvre is uiteraard de historische band te ontkennen van de Joodse aanwezigheid in wat eens de bakermat was van het Jodendom.

Naar het einde toe zal dan een besluit worden afgekondigd dat de etnische zuivering van het grondgebied zal legaliseren die uiteindelijk moet leiden naar de oprichting van een tweede staat “Palestina”, in analogie van de eerste die onder de naam  Jordanië werd opgericht.

Buiten de “grenzen van 1967” ligt ook Oost-Jeruzalem. In deze nieuwe resolutie zullen de bewoners van dit deel van de stad daarom worden benoemd tot “kolonisten” en hun aanwezigheid zal als onwettig worden beschouwd. Erger nog! De Joodse inwoners van de oude stad van Koning David, gesticht door Salomon en door Herodes herbouwd, zullen als illegalen worden beschouwd.

De Joden kunnen dan voortaan wereldwijd bidden dat “volgend jaar in Jeruzalem” in de toekomst voor altijd een vruchteloos gebed zal blijven voor de bewoners. Ze zullen voortaan genoegen moeten nemen om zoals toeristen een snuifje lucht op te nemen en moeten leven met de grillen van de toekomstige lokale potentaat.

Blijft voor de Palestijnse Autoriteit dan nog slechts over om een verzoek te richten tot de VN-Raad tot internationale sancties om Israël te dwingen te voldoen aan deze resolutie en deze keer een nieuw besluit tot erkenning te vragen om het grondgebied opnieuw  Judenrein te verklaren als de staat van het Palestijnse volk. [De vorige maal dat dit gebeurde in “Palestina” was in de periode tussen 1948 en 1967]

Dan rest enkel nog “het probleem” op te lossen van het verplaatsen van “zeven miljoen vluchtelingen” uit Israël naar elders om ten lange leste een “eerlijke en rechtvaardige vrede” te vestigen in het gebied! Gezien de huidige samenstelling van de Veiligheidsraad, is het moeilijk te geloven dat de ontwerp-resolutie het moeilijk zal krijgen om er door te raken. Slechts één tegenstem van een permanent lid kan voorkomen dat de resolutie wordt aangenomen.

Frankrijk en Engeland zijn “ge-dhimmie-seerde” landen, en het zal voor Israël moeilijk worden om hun veto te verwerven. Net als dat van Rusland, een land dat luistert naar de moslimwereld. Idem voor China dat permanent op zoek is naar het zwarte goud [petroleum dus], grondstof die grotendeels in het bezit is van diezelfde wereld.

Blijven enkel de Verenigde Staten over. Volgens de laatste berichten zal de Amerikaanse regering wellicht afzien van deze resolutie. Dit laat ons toe om te veronderstellen dat de Amerikaanse president niet van plan is om het antisemitisme te institutionaliseren en dat de VS het Joodse volk niet aan haar lot zal overlaten.

Uiteindelijk heeft de VN-Veiligheidsraad de bewuste resolutie verworpen waarin de Israëlische nederzettingen in het Palestijnse gebied werden beschreven als illegaal en waarin werd geëist dat alle nederzettingenactiviteiten onmiddellijk stoppen.

Gesponsord door bijna tweederde van het lidmaatschap van de Verenigde Naties, werd de ontwerpresolutie verworpen na een stem van 14 vóór 1 tegen (Verenigde Staten), wat resulteerde in een veto vanwege de negatieve stem van een permanent lid van de Raad. Voorlopig geen Judenrein Jeruzalem dus.


Bronnen:

♦ naar een artikel van Victor Perez Blog “Une Jérusalem Judenrein?” van 26 december 2010 op de site van Victor Perez – Contre l’idéologie, le sectarisme et la bêtise… La parole libre

2 gedachtes over “Wie wil terug naar een ‘Judenrein’ Jeruzalem van 1948-1967?

 1. en wat word het in een later stadium.? een judenrein Israel.??
  Een Christenrein Europa.?
  Als wij niet gaan opstaan en van onze voeten maken dat onze oren er van gaan slaan zal het zo ver komen !!!
  OPSTAAN allemaal !!

  Like

 2. Wie wil er terug naar een Judenrein Jeruzalem van 1948-1967?

  Niemand.

  De Joden willen gewoon hun oude Joodse hoofdstad.

  De rest van de wereld vind dit nog te veel en wil een Judenrein Jeruzalem.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.