Premier Lloyd George in 1923: ‘Van alle kwalen in de wereld is antisemitisme de meest idiote’

Van alle onverdraagzame dweeperijen die het menselijke temperament teisteren, is er geen enkele zo idioot als de  antisemitische” (origineel: “Of all the bigotries that savage the human temper there is none so stupid as the anti-Semitic“), zei David Lloyd George die premier was van het Verenigd Koninkrijk van 1916 t/m 1922.

Dit citaat van David Lloyd George (1863-1945) uit zijn boek “Is It Peace?” geschreven in 1923 is opmerkelijk voor hoe nauwkeurig het vandaag is – behoudens dan het feit dat de Joden erin geslaagd zijn om Kanaän veel sneller in een land van melk en honing te veranderen dan hij had verwacht.

In het Land van Israël – De Joden en Palestina 

“Van alle onverdraagzame dweeperijen die het menselijke temperament teisteren, is er geen enkele zo idioot als de antisemitische. In de ogen van deze fanatici, kunnen Joden van vandaag niets goed doen. Als ze rijk zijn, zijn ze roofvogels. Als ze arm zijn, zijn ze ongedierte.

Als ze voor oorlog zijn, komt dat omdat ze de bloedige vete van heidenen willen uitbuiten voor hun eigen gewin. Als ze bang zijn voor vrede zijn ze ofwel instinctieve lafaards of verraders. Als ze gul geven – en er zijn geen gullere gevers dan de Joden – doen ze het voor een of ander zelfzuchtig doel. Als ze niet geven – wat zou men dan anders verwachten van een Jood!

Als arbeid wordt onderdrukt door groot kapitaal, wordt de hebzucht van de Jood verantwoordelijk gehouden. Als arbeid in opstand komt tegen kapitaal – zoals in Rusland – wordt de Jood daar ook de schuld van gegeven. Als hij in een vreemd land woont, moet hij worden vervolgd en uit zijn lichaam worden gemolken. Als hij terug wil naar zijn eigen land, moet hem dat voorkomen worden …

Het zal lang duren vooraleer Kanaän weer een land wordt dat overloopt van melk en honing. Alleen de Joden kunnen het van de woestijn verlossen en het in zijn oude glorie herstellen.

Ze behoren tot een ras dat al minstens 1900 jaar is onderworpen aan vervolging, plundering, bloedbaden en de kwellingen van eindeloze spot; een ras dat vervolging heeft ondergaan onder verschillende vormen van foltering – fysiek, materieel en mentaal – heeft zijn slachtoffers zwaar getroffen door de virulentie en kwaadaardigheid die het moest ondergaan gedurende lange tijd en, bovenal, voor de kracht en het geduld waarmee het geleden heeft, die zonder weerga is in de geschiedenis van andere volkeren.

Is het te veel om te vragen dat degenen onder hen wier lijden het ergste is, in staat zullen zijn hun heil te vinden in het land dat hun vaders heilig hebben gemaakt door de pracht van hun genialiteit, door de verhevenheid van hun gedachten, door de toewijding voor hun leven en door de inspiratie van hun boodschap aan de mensheid!”

door David Lloyd George (1923)


Bronnen:

♦ naar een artikel van EoZ “Of all the bigotries that savage the human temper there is none so stupid as the anti-Semitic” – D. Lloyd George, 1923” van 13 december 2018 op de site van Elder of Ziyon

3 gedachtes over “Premier Lloyd George in 1923: ‘Van alle kwalen in de wereld is antisemitisme de meest idiote’

 1. Op het Rooms-Katholieke Atheneum Sint Ludger College in Doetinchem, moest een leerling , die niet eens religieus joods was, alleen om het feit dat hij David heette, horen : “Vuile Jood ik maak jou dood”. . . Enkele mensen waren geschokt, de meesten en ook de schoolleiding deden zo van : “”das haben wir nicht gewusst””. . . Die bedreiging kwam van de zoon van een bekende autohandelaar, gevestigd tegenover de oude brandweerkazerne , die ook een voordeur van het ouderlijk huis van zijn medeleerling bekladde met grijze verf , van zijn eigen vaders autobedrijf… Die verf had hij in de sporttas die hij naar de basketbaltraining mee had. Dat werd door getuigen bevestigd die het in de kleedkamer zagen.
  De gemaakte foto daarvan wordt nog steeds bewaard en doorgegeven en ere wordt over gesproken, want intussen zijn er Rechtszaken wegens doodsbedreiging . En, die bedreigende leerling van toen wordt in de gaten gehouden , wie weet wat die nog van plan is.
  Het Ludger College cq. de autohandelaarsfamilie heeft nooit de familie om vergiffenis gevraagd .. Wraak genomen werd er evenwel niet.. Nog niet eens terug schelden. . .
  Doetinchem , het stadje van waar uit 150 Joden werden gedeporteerd… Sommige mensen traden daarop uit de RK Kerk…
  Niks nieuws dus , sinds die heldere zinnen van Lloyd George. . .
  En het boek “The Ratlines ” zegt genoeg over de rol van het Vaticaan en het Rode Kruis i.v.m. de vlucht van vele Nazi oorlogscriminelen naar Latijn Amerika met geroofd geld en goud… Intussen zijn over dat onderwerp ook nieuwe boeken geschreven.

  Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.