Rapport antisemitisme 2018; 2de onderzoek naar discriminatie en haatmisdrijven jegens Joden in de EU

Antisemitische haatdragende taal, intimidatie en angst om als Joods te worden herkend; dit zijn enkele van de realiteiten om vandaag in de EU Joods te zijn. Het lijkt nog erger te worden, vindt een grootschalig herhalingsoverzicht van Joden van het EU-Agentschap voor de grondrechten, de grootste ooit in zijn soort wereldwijd.

“Tientallen jaren na de Holocaust blijven schokkende en toenemende niveaus van antisemitisme de EU teisteren”, zegt FRA-directeur Michael O’Flaherty. “De lidstaten moeten nota nemen en hun inspanningen opvoeren om antisemitisme te voorkomen en bestrijden. Joodse mensen hebben het recht om vrij te leven, zonder haat en zonder angst voor hun veiligheid.”

Enkele dagen gelden verscheen een nieuw rapport “Ervaringen en percepties van antisemitismeTweede onderzoek naar discriminatie en haatmisdrijven tegen Joden in de EU” dat werd uitgevoerd door de FRA (European Union Agency for Fundamental Rights).

De bevindingen zorgen voor een ontnuchterende lezing. Zij onderstrepen dat antisemitisme overal in de EU nog steeds aanwezig is – en in veel opzichten verontrustend genormaliseerd is geworden. De belangrijke informatie die hierin wordt verstrekt kan beleidsmakers in de hele EU ondersteunen bij het intensiveren van hun inspanningen om de veiligheid en waardigheid van alle Joodse mensen die in de EU leven te waarborgen.

De overgrote meerderheid van de Joodse gemeenschap in België acht de antisemitische dreiging belangrijker boven alle kwalen die de vreedzame leven van de Joodse Belgen teisteren“, aldus de CCOJB (De stem van Joodse organisaties in België).

De definitie van antisemitisme IHRA die vorige week werd goedgekeurd door de 28 lidstaten van de Europese Unie, is duidelijk over het verband tussen de demonisering van Israël en antisemitisme. Ondanks de huidige politieke onrust, is de CCOJB van plan om het werk verder te zetten begonnen om de plaag van het antisemitisme zowel op het Belgisch niveau als op Europees niveau tegen te gaan en te documeneteren.

Lees hier het volledige rapport (PDF-file) van de FRA (86 blz.)


Bronnen:

naar een artikel “Persistent antisemitism hangs over EU” en een artikel “Experiences and perceptions of antisemitism – Second survey on discrimination and hate crime against Jews in the EU” van 10 december 2018 op de site van FRA

Een gedachte over “Rapport antisemitisme 2018; 2de onderzoek naar discriminatie en haatmisdrijven jegens Joden in de EU

 1. Nóg een rapport.
  Nóg een definitie.
  Nóg een veroordeling.

  Werkwisting van papier!

  Bedorven vis begint te stinken aan de kop en schuldig zijn zij die opzij kijken.

  Zolang de EU/landen Israel blijven veroordelen voor het zichzelf verdedigen, discriminatie politieke sticker voor producten uit Judea/Samaria/Jeruzalem blijft propageren, mee stemmen met bijna alle anti Israel resoluties in de VN, sluipende BDS toepassen, terroristen die Joden/Joodse instellingen bedreigen/kapotslaan met de mantel van begrip blijven bedekken, fake news in de media blijven tolereren, Hezbolla/Hamas/PLO blijven tolereren en terreur leiders een staande ovatie geven in hun parlement en op rode lopers………zijn zij de excuus Truus van dit openlijke Anti semitisme.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.