Hamas: De gewapende strijd tegen Israël wordt voortgezet

Naar aanleiding van het begin van de eerste “Intifada” 31 jaar geleden, verklaarde Hamas dat de gewapende strijd tegen Israël voortgezet zou worden. Het zou een strategische optie ter bescherming van de Palestijnse zaak zijn en van het herstel van de nationale rechten van “Palestina”.

Met betrekking tot de eerste “Intifada” zei Hamas dat het om legitiem verzet gegaan zou zijn. Hamas herhaalde ook haar afwijzing van het vredesplan van de Amerikaanse president Donald Trump. Dit plan zou ten doel hebben de Palestijnse zaak te ontbinden en de rechten van de “Palestijnen” te ondermijnen.

Verder werd de chef van de “Palestijnen”, Mahmoud Abbas, ertoe opgeroepen de financiële sancties, die door hem meer dan een jaar geleden aan de Gazastrook werden opgelegd, te beëindigen.

Daarna bekritiseerde Hamas de Arabische landen voor hun normalisatie in de betrekkingen met Israël. “De pogingen van de normalisatie met Israël zijn tot mislukken gedoemd”, stond er in de verklaring van Hamas. “Ons volk zal zich opstellen tegenover diegenen die een normalisatie zonder rekening te houden met slachtoffers te stimuleren.”

Ook de Palestijnse Autoriteit liet zich uit over het begin van de eerste “Intifada” 31 jaar geleden. De partij Fatah van Mahmoud Abbas beloofde de “strijd voort te zetten tot het einde van de Israëlische bezetting”. Volgens Fatah zouden de “Palestijnen” het zionistische project en zijn gevaren “al meer dan 100 jaar” bestrijden. Hamas werd ertoe opgeroepen haar “zwarte putsch” en de “onmogelijke splijting” van de Gazastrook te beëindigen.

door NAI Redaktion


Bronnen:

♦ artikel in een vertaling uit het Duits door E.J. Bron van een artikel “Hamas: Der bewaffnete Kampf gegen Israel wird fortgeführt” op de site van Israel Heute van 9 december 2018.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.