Betalingen aan terroristen in 2018 door de Palestijnse Autoriteit

De gedetailleerde begroting van de Palestijnse Autoriteit voor 2018 die onlangs werd gepubliceerd, bevat nieuwe details over de toewijzingen aan gearresteerde terroristen en de families van degenen die stierven of gewond raakten in de context van de “strijd tegen het Zionisme“:

Het totale PA-budget is $ 5 miljard. Het bedrag dat gevangenen ondersteunt is $ 155 miljoen (138 miljoen euro) waarvan 147 miljoen dollar wordt besteed aan betalingen aan de gevangenen. Deze omvatten salarissen aan 5.000 gevangenen, het betalen van Israëlische boetes voor 1200 gevangenen, subsidies aan 1.500 gevangenen bij hun ontslag, subsidies voor 1.200 werkloze vrijgelaten gevangenen, uitgestelde betalingen aan 1.000 gevangenen, salarissen voor 5.500 vrijgelaten gevangenen, niet-gespecificeerde bedragen aan vrijgelaten gevangenen die meer dan 10 jaar cel uitzitten, kantine-uitgaven voor 6.000 gevangenen en kledingtoewijzingen voor 5.000 gevangenen.

Het PA-budget voor het ondersteunen van de families van ‘martelaren’ en de gewonden is $ 185 miljoen (162 miljoen euro). Deze som wordt gebruikt om ervoor te zorgen dat 24.000 families van ‘martelaren’ en gewonden die verblijven in het ‘thuisland’ een maandelijkse uitkering krijgen, 13.500 van dergelijke gezinnen die buiten het ‘vaderland wonen’ krijgen een maandelijkse uitkering, 375 gezinnen krijgen speciale geldelijke bijstand, 28.000 gezinnen krijgen een ziekteverzekering en maandelijkse vergoedingen worden betaald aan de slachtoffers van het conflict in 2014 in Gaza. Bovendien wordt het budget gebruikt om een ​​groot aantal voordelen voor de gezinsleden te financieren (zoals pelgrimages en vrijstellingen van onderwijslessen).

Bijkomende, niet-gespecificeerde bedragen zijn opgenomen in het budget van de ordediensten van de PA en worden gebruikt voor het betalen van salarissen aan leden van de ordediensten die worden gearresteerd voor het uitvoeren van terreuraanvallen, en aan de families van terroristen die stierven of gewond raakten terwijl zij leden waren van de ordediensten van de PA.

Het totale welzijnsbudget van de PA bedraagt ​​$ 212 miljoen, dat wordt gebruikt voor hulp aan 118.000 gezinnen, die elk $ 200-480 ontvangen, bovenop een groot aantal voordelen, waaronder vrijstelling voor collegegeld voor 80.000 leerlingen, hulp bij ziekteverzekering en noodhulp, voedselallocaties en meer.

Ongeveer 340 miljoen dollar toewijzen aan gearresteerde Palestijnse terroristen en ‘martelaren’, die 7 procent uitmaken van het totale jaarlijkse budget voor 2018, weerspiegelt de bekendheid die de Palestijnse Autoriteit en haar leiderschap geven aan het stimuleren van terreur. De Palestijnse wet beschouwt terroristen als de ‘vechtsector van de Palestijnse samenleving.’

Terwijl de druk van de VS en Israël toeneemt op het betalen van deze prikkels en het intrekken van de wet waarop ze zijn betaald, heeft Mahmoud Abbas herhaaldelijk aangedrongen dat hij dat niet zal doen. “Zelfs als we nog maar één cent over hebben gaan we die gebruiken om de salarissen aan de martelaren en krijgsgevangenen te betalen,” verklaarde hij.

Deze details weerleggen ook eens te meer dat af en toe een Palestijnse bewering dat de betaling van salarissen aan de terroristen een soort van welzijnszorg is. Het is duidelijk dat de sociale uitkeringen afzonderlijk worden betaald en veel kleiner zijn dan de salarissen en andere uitkeringen aan de gearresteerde terroristen.

De Amerikaanse Taylor Force Act, aangenomen in maart 2018, verhindert de Verenigde Staten om het PA-budget te helpen zolang de betaling van stipendia aan terroristen doorgaat. De wet heeft al geleid tot de stopzetting van de Amerikaanse hulp aan de Palestijnse Autoriteit, behalve voor steun aan de Palestijnse ordediensten. Als gevolg hiervan verloor de Palestijnse Autoriteit meer dan $ 200 miljoen.

Een Israëlische wet (bekend als de Stern-wet) werd goedgekeurd in juli 2018 en zou voor de eerste keer in januari 2019 moeten worden uitgevoerd. Het mandaat zegt dat de Israëlische regering maandelijks een twaalfde van het bedrag afrekent dat wordt toegekend aan terroristen. en hun families van de belastingen en tarieven die Israël verzamelt en overmaakt naar de Palestijnse Autoriteit op basis van het bedrag dat in het voorgaande jaar is uitgekeerd – in dit geval in 2018. Dit kan betekenen dat ongeveer $ 21 miljoen maandelijks wordt ingehouden en op een escrow-rekening wordt bijgehouden of zelfs gebruikt om slachtoffers van Palestijnse terreur te compenseren.

De economische gevolgen van deze sancties zullen aanzienlijk zijn, en meer internationale donoren kunnen soortgelijke stappen ondernemen. Het Palestijnse leiderschap zal waarschijnlijk in het begin de druk blijven weerstaan, maar als deze druk aanhoudt, zullen de Palestijnen hun beleid misschien moeten heroverwegen.


Bronnen:

♦ naar een artikel van Yossi Kuperwasser “Palestinian Authority Payments to Terrorists in 2018” van 9 december 2018 op de site van BESA

5 gedachtes over “Betalingen aan terroristen in 2018 door de Palestijnse Autoriteit

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.