Minister Galant: ‘Als het moet bombarderen we Libanon terug naar het Stenen Tijdperk’

Minister van Huisvesting en Bouw en oud-commandant van het Zuidelijk Commando Yoav Galant (Kulanu partij) sprak zaterdagavond over de activiteiten van het IDF langsheen de grens met Libanon als onderdeel van Operation Northern Shield.

We moeten betrouwen op de kracht van de IDF en we weten wat we moeten doen. Het betekent niet dat we een oorlog willen, maar als we er een hebben, zullen we Libanon terugbrengen naar het Stenen Tijdperk,” zei hij in krassen bewoodingen in een interview op kanaal 10.

De IDF en Israël hebben fantastische technologie en sterke operationele intelligentiemogelijkheden,” stelde Galant. “We kennen het offensieve tunnelplan van Hezbollah. We hebben vandaag een tweede tunnel ontdekt en we zullen er nog meer ontdekken.

Minister Galant, die de tunnels een “tikkende tijdbom” noemde, beschreef een scenario dat mogelijk is geworden met het bestaan ​​van de tunnels: “Er is een Hezbollah-militaire eenheid die in Israël zit te wachten om uit de tunnels te komen en wanneer ze groen licht krijgen zullen we zien dat ze een doelwit aancallen. Dit is iets dat we niet kunnen accepteren. Daarom was het essentieel om de operatie te starten. Dit zijn tunnels die tientallen mensen kunnen binnenbrengen [op Israëlisch grondgebied].”

We pellen een laag af van Hezbollah’s ui van de terreur – de laag van de tunnels,” zei de minister, en voegde eraan toe: “Dit is een van de wapens die het onlangs heeft voorbereid. We nemen de tunnels weg zonder daarvoor een prijs te moeten betalen.” Galant besprak ook het ontslag van voormalig minister van Defensie Avigdor Liberman en noemde dit “totaal onverantwoordelijk.”

De premier en het kabinet hebben hier de juiste beslissing genomen, wat in strijd was met de positie van Liberman, en helaas heeft hij de campagne verlaten en is vertrokken, iets dat ik niet begrijp,” zei hij. Gevraagd naar Liberman’s opmerkingen over de stafchef van de IDF, antwoordde Galant: “Ervan uitgaande dat de citaten kloppen, is dit een ongelukkige verklaring. Ik heb er spijt van en ik hoop dat Liberman er ook spijt van heeft.

Hezbollah
Ook Hezbollah deed een duit in het zakje inzake oorlogsretoriek en dat bij monde van de vice-secretaris-generaal Naim Qassem, die op zaterdag zei dat Israël al sinds 2006 werd afgeschrikt en dat wat de Joodse staat betreft een oorlog met Libanon uit den boze is.

Het is niet mogelijk voor de Zionistische vijand om militaire actie tegen Libanon uit te voeren, want sinds 2006 is het afgeschrikt door het vermogen van het islamitische verzet in Libanon“, zei Qassem tegen de Iraanse krant Al-Vefagh.

Qassem beweerde ook dat er niet één punt in Israël is dat niet wordt blootgesteld aan de raketten van zijn organisatie. Hij reageerde echter niet specifiek op de operatie Northern Shield van de IDF, die werd gelanceerd om de door Hezbollah gegraven terroristentunnels te vernietigen.

De IDF lanceerde vorige week Operation Northern Shield om terroristentunnels te ontmantelen die door Hezbollah vanuit Libanon in Israëlisch gebied waren gegraven. De operatie werd ondersteund door de VS, Duitsland, Groot-Brittannië, Rusland en de Europese Unie.

Op zaterdag ontdekte de IDF een tweede terreurtunnel van Hezbollah aan de Libanese grens. De IDF zei dat de tunnel nog niet operationeel was en geen onmiddellijke dreiging vormt voor de omliggende Israëlische gemeenschappen.


Plaatje hierboven: Bizarre traditie in Hezbollahland Libanon: De Hezbollah al-Mahdi-verkenners van Libanon voeren Hezbollah-vlaggen terwijl ze op een symbool van de Jodenster paraderen tijdens een betoging die “Al-Quds (Jeruzalem) dag” markeert in de stad Nabatieh, Zuid-Libanon, 25 augustus 2011 [beeldbron: Reuters/Ali Hashisho]


Bronnen:

♦ naar een artikel van Elad Benari “Hezbollah deputy leader: Israel has been deterred since 2006” en een artikel‘We will send Lebanon to the Stone Age’” van 9 december 2018 op de site van Arutz Sheva

Een gedachte over “Minister Galant: ‘Als het moet bombarderen we Libanon terug naar het Stenen Tijdperk’

  1. Waarschijnlijk helpen de Libanezen elkaar eerder het graf in ! het gebral van de lokale “warlords” dient om de aandacht af te leiden van grote interne problemen
    een paar miljoen vluchtelingen en komende voedsel-crisis maken het dagelijks leven al moeilijk en een mogelijke reli-stammenoorlog in aantocht ? de volgende burger-oorlog gaat een vrolijke boel worden !!

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.