10.000 Palestijnen protesteren aan de grens van Gaza met Israël; 33 gewonden

Voor de 37ste vrijdag op rij sinds de protesten begonnen op 30 maart 2018 trokken duizenden Palestijnen op naar het veiligheidshekken dat de Gazastrook scheidt van Israël.

Ongeveer 10.000 Palestijnen namen eraan deel, staken autobanden in brand en gooiden stenen en brandbommen naar de Israëlische soldaten die reageerden met traangasgranaten en af en toe het vuur openden op sommige heethoofden die door het hekken trachten te breken. Volgens de propagandamachine van Hamas raakten aldus 33 personen gewond.

Dit was de vierde week op rij dat de ordediensten van Hamas de meeste betogers uit de buurt van het hekken hielden nadat een eenzijdig bestand werd uitgeroepen door Hamas dat door Israël niet erkend wordt, na een grote opflakkering van het geweld vorige maand. De IDF zei dat Palestijnen er niet in geslaagd zijn om de grensafrastering te doorbreken en dat er geen gewonden werden gerapporteerd onder Israëlische troepen.

In het totaal zouden er sinds 30 maart tot op heden ongeveer 260 Palestijnen zijn gedood en twee Israëlische soldaten. Uit een doorgedreven onderzoek dat in juni 2018 werd uitgevoerd door het Intelligence and Terrorism Information Center (ITIC) bleek dat van het toenmalige dodencijfer aan Palestijnse zijde (127 op 8 juni ’18) er 124 waren geïdentificeerd.

Daaruit bleek dat 102 van deze dodelijke slachtoffers gelieerd waren aan ofwel de militante of burgerlijke vleugels van de terreurorganisaties Fatah, Hamas, PIJ, de DFLP of de PFLP en helemaal geen ‘onschuldige burgers’ waren zoals Hamas beweert.

De demonstraties kwamen toen Israël een tweede zending contant geld uit Qatar toestond. Honderden medewerkers van de overheidsafdelingen van Hamas wachtten in de vroege uren van vrijdag in lange rijen buiten de banken in de Gazastrook. Het door Hamas geleide ministerie van financiën kondigde in een verklaring aan de lokale media aan dat het geld de komende twee dagen zou worden verdeeld, waarbij ca. 30.000 van hun werknemers 50 procent van hun salaris zouden ontvangen.

Sinds 30 maart 2018 organiseren de terreurgroepen Hamas en de Palestijnse Islamitische Jihad (PIJ) op vrijdag wekelijks protesten aan de grens met Israël die ze voor de gelegenheid de ‘Grote Mars van de Terugkeer’ hebben gedoopt. De Palestijnen beweren dat héél Israël bezet gebied is dat exclusief toebehoort aan Palestijnen en Islam en dat “met alle middelen moet heroverd worden op de Zionisten,” conform het Covenant van Hamas van 18 augustus 1988.

Artikel 32 van dat Covenant van Hamas spreekt over een Zionistische samenzwering die heel Arabië wil veroveren en is gebaseerd op het beruchte antisemitische schotschrift de Protocollen van de Wijzen van Zion:

Het Zionistische plan is onbeperkt. Na Palestina streven de Zionisten ernaar uit te breiden van de Nijl naar de Eufraat. Wanneer ze de regio die ze hebben ingenomen zullen hebben verteerd, zullen ze streven naar verdere uitbreiding, enzovoort. Hun plan is belichaamd in de ‘Protocollen van de Wijzen van Zion’ en hun huidige gedrag is het beste bewijs van wat wij zeggen.


Plaatjes boven en onder: Gaza, vrijdag 7 december 2018. Voor de 37ste vrijdag op rij werden door Hamas en Co ook weer vrouwen en kinderen opgetrommeld om als menselijk schild aan de grens met Israël te manifesteren. Waarom ook kinderen nodeloos blootstellen aan het gevaar? Simpel. Gewonde en of dode Palestijnse kinderen leveren altijd mooie shots op voor de propagandamachine van Hamas aka Pallywood [beeldbron: Maan News]


Bronnen:

♦ naar een artikel van Zachary Keyser “Thirty-seven injured as thousands protest on Gaza-Israel border” van 7 december 2018 op de site van The Jerusalem Post

♦ naar een artikel10,000 Palestinians protest along Gaza border, 33 wounded” van 7 december 2018 op de site van The Times of Israel

♦ naar een artikel33 Palestinians injured during 37th Friday of Gaza protests” van 8 december 2018 op de site van het Palestijnse persagentschap Maan News Agency