VN adopteren 15 anti-Israël resoluties, nog 5 op de lijst; anti-Hamas resolutie weggestemd

De Verenigde Naties gingen afgelopen vrijdag gestaag door met hun lijst veroordelingen van Israël.

Nadat vorige maand met een gewone meerderheid 9 anti-Israël resoluties werden aangenomen, kwamen daar op vrijdag nog eens zes veroordelingen bij die  de Joodse staat eenzijdig verdoordelen.

Een resolutie tegen Hamas waarvoor vreemd genoeg (alhoewel, vreemd?) een tweederde meerderheid vereist was, haalde het net niet.

Maar terug naar vrijdag laatsleden.

1. De eerste, getiteld ‘De Syrische Golan’, werd aangenomen met 100 stemmen voor, 12 tegen en 62 onthoudingen. Voor een tweede opeenvolgend jaar brak het Verenigd Koninkrijk met de Europese Unie om tegen te stemmen, door zich aan te sluiten bij de Verenigde Staten, Israël, Canada, Australië, Kiribati, de Marshalleilanden en enkele anderen.

Volgens de niet-gouvernementele organisatie UN Watch, die anti-Israël vooringenomenheid bij het wereldlichaam monitort, is de maatregel “zich niet bewust van genocidale bloedbaden die nu plaatsvinden in Syrië, en de veiligheidsimplicaties voor Israël en de burgers van de Golanhoogten,” en het “negeert Syrië’s geschiedenis van het beschieten van Israëlische gemeenschappen, de herhaalde oproepen van zijn leider om een ​​’oorlog van vernietiging’ tegen Israël te voeren en de agressie van Syrië in 1967 die leidde tot het verlies van het grondgebied.

2. De tweede resolutie getiteld ‘Jeruzalem’, werd aangenomen met 148 stemmen voor, 11 tegen en 14 onthoudingen. Israël en de Verenigde Staten werden vergezeld door Canada, Australië, Guatemala en zes anderen om tegen te stemmen.

Volgens UN Watch impliceert deze resolutie “dat Israëlisch bestuur van Jeruzalem de vrijheid van godsdienst belemmert terwijl in feite het tegendeel waar is – vóór 1967 vernietigde Jordanië Joodse heilige plaatsen en werd toegang tot de Joden ontzegd, terwijl onder Israël alle religies toegang hebben tot de stad en geniet van volledige vrijheden.

3. De derde  resolutie getiteld ‘Divisie voor Palestijnse Rechten van het Secretariaat’, die U.N.-fondsen toe-eigent voor anti-Israël doeleinden, werd aangenomen met 96 stemmen voor, 13 tegen en 64 onthoudingen. De Verenigde Staten, Israël, Australië, Canada, Moldavië, Hongarije, Honduras, Guatemala en anderen stemden ertegen.

De DPR dient het bevooroordeelde speciale comité en is toegewijd aan het verspreiden van anti-Israëlische propaganda over de hele wereld“, zei U.N. Watch. “Zijn 16-koppige personeel is schromelijk onevenredig aan de andere vier divisies van de U.N. die betrekking hebben op enorme geografische regio’s.

4. De vierde resolutie genaamd “Special information programme on the question of Palestine of the Department of Public Information of the Secretariat” werd aangenomen met 152 stemmen voor, 8 stemmen tegen en 14 onthoudingen. De Verenigde Staten, Israël, Canada, Australië, Guatemala en enkele anderen stemden tegen de resolutie.

Het programma schuwt een evenwichtige aanpak door openlijk het Palestijnse boven het Israëlische verhaal te kiezen, het terrorisme te negeren tegen Israëlische mannen, vrouwen en kinderen, en andere dagelijkse realiteit van het Israëlische leven,” verklaarde U.N. Watch. “Hulpbronnen die zijn gewijd aan anti-Israëlische propaganda worden weggenomen van andere waardevolle doelen.

5. De vijfde resolutie getiteld “Peaceful settlement of the question of Palestine” werd aangenomen met 156 stemmen, achte tegen en 12 onthoudingen. De Verenigde Staten, Israël, Australië, Canada en Hongarije traden toe tot verschillende andere landen om tegen de resolutie te stemmen.

6. De laatste en zesde resolutie getiteld “Committee on the Exercise of the Inalienable Rights of the Palestinian People” werd goedgekeurd met 100 stemmen voor, 12 tegen en 62 onthoudingen. De Verenigde Staten, Israël, Australië, Canada en Hongarije traden toe tot verschillende andere landen om tegen de resolutie te stemmen.

Deze commissie nodigde de professor van de Universiteit van Temple en journalist van CNN, Marc Lamont Hill, uit om op woensdag te spreken, waar hij pleitte voor “een vrij Palestina van de rivier tot aan de zee”, naast het maken van andere anti-Israël-opmerkingen. Hill werd de volgende dag door CNN ontslagen als een bijdrager.

Op 16 november 2018 twitterde Hillel Neuer (UN Watch) omtrent 20 anti-Israël resoluties die in de wachtrij staan van de VN (UNGA) waarvan er intussen 15 werden aangenomen met een gewone meerderheid


Bronnen:

♦ naar een artikelUN Condemns Israel Through six Resolutions in one day” van 2 december 2018 op de site van Breaking Israel News

♦ naar een artikelUN to condemn Israel 9 times, rest of the world 0” van 15 november 2018 en een artikel6 condemnatory UN resolutions against Israel to be adopted for 2018 “International Day of Solidarity with the Palestinian People”” van 29 november é018 op de site van UN Watch

♦ naar een artikelUNGA votes in favor of 8 pro-Palestine resolutions” van 17 november 2018 en een artikelUNGA adopts five resolutions in favor of Palestine” van 1 december 2018 en een artikelUNGA votes against anti-Hamas resolution” van 7 december 2018 op de site van het Palestijnse persagentschap Maan News Agency

♦ een artikel op deze blog “VS stemt tegen VN-resolutie ter veroordeling van de Israëlische soevereiniteit over de Golan-hoogten” van 20 november 2018

5 gedachtes over “VN adopteren 15 anti-Israël resoluties, nog 5 op de lijst; anti-Hamas resolutie weggestemd

 1. Totaal uit het verband gerukt! Kijk naar een land als Noord Korea! Een paar voorbeelden:
  1. Op het grote plein in Pyongyang staan 30 meter hoge beelden van de grote leiders. Iedereen die op dit plein komt is verplicht om een diepe buiging te maken voor deze beelden. Wie dit niet doet verdwijnt met zijn hele gezin in een strafkamp.
  2. In elk huishouden hangen er verplicht portretten van de grote leiders aan de muur in de woonkamer. Deze moeten voorzien zijn van een mooie lijst. Daar mag absoluut geen stof op liggen. Daar wordt op gecontroleerd bij onverwachte inspecties. Blijkt er toch stof op de lijsten van deze portretten te liggen, dan wordt het hele gezin in een strafkamp opgeborgen.
  3. Mocht iemand een Bijbel in huis hebben, iets wat streng verboden is in Noord Korea, dan wordt niet alleen het hele gezin naar een strafkamp gezonden, maar ook de rest van de familie, inclusief grootouders, ooms, tantes, neven en nichten en kleinkinderen! Die hele familie wordt door marteling, dwangarbeid en uitputting vermoord.

  En dan maar 1 resolutie tegen dit vreselijke regime, terwijl Israël de enige democratie in het hele Midden-Oosten Oosten is, maar wel 20 resoluties opgedrongen krijgt?
  Het is geen enkele taal mogelijk om te beschrijven hoe krankzinnig dit is!

  Geliked door 1 persoon

 2. Juist heer Brabosh !:: de machtige joodse lobby bestaat eigenlijk niet ! van de 7 miljard aardbewoners zijn er 0.001% Jood ! een extreem kleine minderheid die verantwoordelijk is voor ALLE rottigheid in de wereld ? ieder conflict van de mensenzee legt men bij een Jood op zijn bordje? iedere tegenstem van de wereldgemeenschap(UN) betreft Israel en Joden ?? indien “Joodse lobby” echt machtig is zou dit anders zijn ! 1 Jood tegenover 10.000 niet-jood ? David &goliath ??

  Geliked door 1 persoon

 3. Tja, zoals uit eerdere stemmingen blijkt, gaat het telkens om lobby’s die en bloc anti-Israelresoluties indienen, nagenoeg allemaal door Arabische en of moslimlanden.

  Ik hoor altijd spreken over een Israël Lobby en zelfs een Joodse Lobby hoewel ik daar in eigen land nog een eerste spoor van moet terugvinden en ik woon, leef en werk toch al sinds 1973 pal temidden van de Joodse gemeenschap van A.

  In elk geval, als er ergens al zoiets mocht bestaan is ze allesbehalve machtig. Een postzegelverzamelaars collectief of de locale duivenbond zal in de VN beslist meer macht hebben dan die imaginaire Joodse Lobby. 😉

  Like

 4. Ben het hier niet mee eens. Begrijp je frustratie wel. Kijk eens rustig van een afstandje en wat zie? Allemaal landen met problemen die dat afschuiven op een gemakkelijk slachtoffer. Iedereen heeft wel een ander excuus.
  Soms zijn die tegenstemmers ook nog wel eens aardig, als het zo uitkomt. Soms zijn gedwongen zo te handelen door geopolitieke en interne machtsverhoudingen.
  De VN maakt het spel tenminste zichtbaar en heeft een nuttige functie als spanningsindicatie-. ontlading – en waarschuwingsmechanisme.
  Hezbollah komt echt niet weg met zijn tunnels. Einde sprookje.

  Like

 5. De Verenigde Naties, opgericht na de Holocaust om zich daarna heruit te vinden als de Verenigde Nazies.

  Geen serieus persoon kan deze organisatie nog serieus nemen.

  Een schande voor mensheid & beschaving!

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.