Duitsland en Groot-Brittannië steunen Israël en veroordelen Hezbollah voor tunnelbouw

Duitsland veroordeelde op woensdag 5 december de terroristische organisatie Hezbollah voor het graven van tunnels die het Israëlische grondgebied binnendrongen.

“De Duitse regering veroordeelt krachtig het agressieve gedrag van Hezbollah, zoals blijkt uit het tunnelsysteem dat gebouwd is in strijd met de territoriale integriteit van Israël”, zei de Duitse ambassadeur in Israël, Susanne Wasum-Rainer, in een bericht op Twitter:

De Britse minister van Staat voor het Midden-Oosten Alistair Burt sprak eveneens zijn steun uit voor de inspanningen van Israël tegen Hezbollah.

“Het Verenigd Koninkrijk veroordeelt de tunnels van Hezbollah [sic] in het noorden van Israël. Dit is een flagrante schending van VN-resoluties, die Israël en de stabiliteit van Libanon bedreigen. UNSCR 1701 moet worden geïmplementeerd. UK ondersteunt het recht van Israël om zichzelf te verdedigen,” twitterde hij:

De IDF lanceerde Operation Northern Shield in de nacht van maandag op dinsdag om terroristische tunnels te ontmantelen die door Hezbollah vanuit Libanon zijn gegraven naar het Israëlische grondgebied. Enkele uren na de eerste aankondiging meldde het IDF dat het een terreurtunnel had ontdekt die afkomstig was uit het Zuid-Libanese dorp Kafr Kela en naar het Israëlische grondgebied leidde. De tunnel werd gegraven vanuit een cementfabriek in het zuidelijke Kafr Kela-gebied en door terroristen van Hezbollah omgebouwd tot een militaire site.

Eerder op woensdag nam een ​​IDF-team deel aan een vooraf geplande trilaterale bijeenkomst, voorgezeten door de UNIFIL Force Commander en hoofd van de missie Stefano Del Col, met een team van de Libanese strijdkrachten.

Volgens de IDF concentreerde de bijeenkomst zich op de onthulling door de IDF aan de grensoverschrijdende aanvalstunnel van Hezbollah die vanuit Libanon in Israël werd gegraven. De IDF uitte haar protesten met betrekking tot de ernstige schending van de soevereiniteit van Israël en van Resolutie 1701 van de VN-Veiligheidsraad van 2006.

De Israëlische operatie heeft steun gekregen van de VS, die de pogingen van Hezbollah om tunnels te graven die naar Israël leiden, te veroordelen. De Amerikaanse Nationale Veiligheidsadviseur John Bolton zei hierover op dinsdag:

“De VS steunen krachtig de inspanningen van Israël om zijn soevereiniteit te verdedigen, en we roepen Hezbollah op om zijn tunnelbouw in Israël te stoppen en zich te onthouden van escalatie en geweld. Meer in het algemeen roepen we Iran en al zijn agenten op om hun regionale agressie en provocatie te stoppen, wat een onaanvaardbare bedreiging vormt voor de Israëlische en regionale veiligheid.”

Op woensdag steunde de Russische regering de Israëlische pogingen om door Hezbollah gebouwde tunnels op te sporen en te vernietigen, maar drong er ook bij de Joodse staat op aan geen militaire actie te ondernemen in Libanon.


Bronnen:

♦ naar een artikel van Elad Benari “Germany, Britain back Israel and condemn Hezbollah – Germany’s Ambassador to Israel and British Minister of State for the Middle East express support for Israel’s efforts against Hezbollah” van 6 december 2018 op de site van Arutz Sheva

2 gedachtes over “Duitsland en Groot-Brittannië steunen Israël en veroordelen Hezbollah voor tunnelbouw

 1. hesbolla maakt deel uit van de libanese regering ; toch beweert hariri(minpres) hiervoor niet verantwoordelijk is !! Levantijnse leugens ! europese landen spreken met twee monden want ze “veroordelen” en steunen terreur!

  Like

 2. Na verder iedere onzinnige & absurde anti Israel resolutie te steunen, iedere anti Israel NGO financieel te steunen en B’tselem met een prijs voor humaniteit te eren in Frankrijk, stelt dit ‘inzicht’ van Engeland & Duitsland en de rest van de Westerse meelopers niet al te veel voor.

  Het is het stukje kaas in de muizeval.

  Dat hier überhaupt een resolutie over moet komen en “beschaafde” landen overgehaald moeten worden om deze te steunen is een schande op zich.

  Iran, Hezbollah & Hamas….ze zijn teminste eerlijk in hun bedoelingen en dat is meer dan men van de Westerse hypocriete praters kan zeggen.

  Het Duitse spreekwoord ‘von oben Putz, von unten Schmutz’ is hier een accurate beschrijving voor.

  Hun sjieke pakken kunnen hun vieze bedoelingen niet verdoezelen.

  Deze ‘veroordeling’ is het internationale stukje kaas in de muizenval voor de Jood Israel.

  Pech voor hen maar de muis heeft hun truukjes doorzien en hapt niet toe!

  Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.