Hezbollahleider Hassan Narallah bedreigt Israël met vergeldingsaanvallen

In zijn gebruikelijke oorlogsretoriek waarschuwde de leider van Hezbollah Hassan Nasrallah op maandag 3 december dat elke Israëlische aanval op Libanese bodem zou beantwoord worden met “onvermijdelijke represailles” van de sjiitische terroristische groep.

De verklaring werd afgelegd voorafgaand aan de aankondiging van de Israel Defense Forces dinsdag dat het Operatie Northern Shield lanceerde om Hezbollah-tunnels op te sporen en te vernietigen die worden gebruikt voor terreuroperaties die lopen onder de grens tussen Israël en Libanon.

Maandag publiceerde de aan Hezbollah gelieerde al-Akhbar-krant een redactioneel commentaar waarin stond: “Nasrallah heeft gesproken. De enige optie tegen Israëlische agressie is onvermijdelijke vergelding.” Afgelopen donderdag bracht Hezbollah een video uit waarin Israël werd gewaarschuwd tegen het aanvallen van Libanon, met luchtopnamen van strategische doelwitten in Israël, waaronder het hoofdkwartier van de IDF in Tel Aviv. Het beeldmateriaal kreeg als onderschrift: “Als u toeslaat, zult u er spijt van krijgen.”

Hezbollah wordt verondersteld in het bezit te zijn van 150.000 raketten, waarvan Nasrallah herhaaldelijk heeft beweerd dat het vrijwel overal in Israël kan toeslaan. In de afgelopen dagen hebben de Libanese media gespeculeerd dat Israël zich voorbereidde om zich te richten op de Hezbollah-infrastructuur en de Iraanse bezittingen in het land, gezien informatie die aangeeft dat Iran geavanceerde wapens en apparatuur levert aan Hezbollah in Libanon.

Deze speculaties werden verder aangewakkerd door berichten over een dringende ontmoeting tussen de Israëlische premier Benjamin Netanyahu en de Amerikaanse minister van Buitenlandse Zaken Mike Pompeo in Brussel op maandag, waar de twee ‘regionale ontwikkelingen’ bespraken. Israëlische media meldden dat Netanyahu klaarstond voor Pompeo om steun te vragen van Amerika in het geval van een Israëlische aanval op de infrastructuur van Hezbollah in Libanon.


Bronnen:

♦ naar een artikel van Daniel Siryoti “Hezbollah threatens ‘inevitable retaliation’ if ‎Israel attacks Lebanon‎ – Hezbollah is believed to be in ‎possession of 150,000 ‎missiles, which allegedly can ‎hit ‎virtually anywhere in Israel” van 5 december 2018 op de site van Israel Hayom

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.